avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Små foretak - årsberetning utgår - note fortsatt drift

28-03-2018 13:51 (Sist oppdatert 07-10-2019)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 2061 Visninger

Question

 Har Total Årsoppgjør en løsning for effektiv unnlatelse av årsberetning og evt erstatte denne med note om fortsatt drift? 

Answer

Ja, små foretak kan unnlate årsberetning fra 2017. Små foretak som ikke utarbeider årsberetning må imidlertid gi opplysning i note dersom det er usikkerhet om fortsatt drift, jf. regnskapslovens § 7-46.

 

Vær oppmerksom på at vi har programmert Total 2017 og nyere versjoner ved at forsidemal til årsregnskapet kan endres slik at dersom linjen for Årsberetning inneholder teksten #ÅRSBERETNING# i kombinasjon med at fane Årsberetning i årsregnskapet er tom, vil linjen ikke vises i forsideoppsettet.

Dette kan redigeres under Forsideinformasjon og "Endre standard" fra menyen når du står i Rapporter | Årsregnskap. 

Ved endring av standard forsideinformasjon, vil da oppføringen Årsberetning trigges kun når fane Årsberetning under Rapporter | Årsregnskap har innhold. 

 

Vi har også laget en ny notemal for "Usikkerhet om fortsatt drift". 

Denne ligger under steget Ny nummerert note, angi regnskapslinje og du kommer til steg for "Velg notetype", endrer til Automatisk noteelement og kan skrolle ned og velge mellom "Fortsatt drift manuell" og "Fortsatt drift, usikkerhet manuell".

Noteinnholdet som vises etter å ha klikket på "Fullfør" må anses som en veiledende tekst, og må manuelt redigeres med konkret informasjon. 

 

Plikten til å si noe i note om fortsatt drift etter loven gjelder kun dersom det er usikkerhet om fortsatt drift, men noen kan også ønske å si noe om dette selv om det ikke er usikkerhet. 

Dette vil bero på en faglig konkret vurdering. 

 

Lykke til!

Høstkonferanse 2021