Mine områder
Hjelp

Oppstart Visma.net AutoPay med Visma Business

07-07-2017 15:44 (Sist oppdatert 16-02-2021)
 • 2 Svar
 • 1 liker
 • 18025 Visninger

Integrasjonsoppsett Visma.net AutoPay - Visma Business

Visma.net AutoPay er en nettbasert tjeneste for automatisert betalingsformidling. Visma.net AutoPay sender betalinger fra Visma Business til banken, og leser avregninger og returfiler fra banken inn igjen i Visma Business. Dere får dermed alltid oppdatert status på inn- og utbetalinger.
Denne oppskriften gir en enkel beskrivelse av hva som må gjøres for å komme i gang. 

Forarbeid

 1. Bestill Visma.net AutoPay-tjeneste. Dette kan gjøres ved å sende mail til kundesenteret@visma.com. Oppgi kundenummer og navn og e-postadresse til primærkontakt og administrator i bedriften. Dette kan være forskjellige personer. 
 2. Hvis dere ikke har Visma.net-tjenester fra før må Terms of Service (TOS) signeres. Dette er avtalen som regulerer forholdet mellom Visma og dere som brukere av Visma.net-tjenester. Hvis dere bruker f.eks. Visma Approval til godkjenning av fakturaer eller reiseregninger er avtalen signert allerede. TOS sendes for godkjenning til primærkontakten dere har oppgitt når Visma.net AutoPay aktiveres i lisensen deres. 
 3. Når det gjelder inngåelse av avtaler med bankene så er det ulike rutiner fra bank til bank. Komplett oversikt over de ulike bankenes prosedyrer finner du her.  

Tekniske forutsetninger

Visma.net AutoPay er avhengig av tre Visma-tjenester (services) for å kjøre i kombinasjon med Visma Business. Alle tre må være installert og kjøre. 

 • Visma Business Services Host
 • Visma Business Host for OD MessageQueue
 • Visma Cloud Gateway (VCG)

Vi anbefaler at dere tar kontakt med deres Visma-partner for installasjon og oppsett hvis dere ikke har egne tekniske ressurser med oversikt og nødvendige rettigheter i driftsmiljøet. 

Oppsett i Visma Business

 1. Velg "Aktiver Visma.net" fra behandlingsmenyen, enten fra bedriftsopplysninger (for ett selskap), eller fra systemopplysninger (for flere selskap samtidig). Dette vil eksportere nødvendige selskapsdetaljer til Visma.net, evt. oppdatere dem hvis selskapet finnes fra før, og sørge for den nødvendige koblingen mellom selskapet i Visma Business og samme selskap i Vismas skyplattform. 
 2. I Bankpartnertabellen må man legge til en ny rad, og velge "EBF system" 95 Visma.net AutoPay. Sørg for å fylle ut korrekt bankkonto som skal belastes, og tilhørende hovedbokskonto. i "EBF-behandling" må parameter for "Generer bunt/bilagslinjer for avregning fra EBF-system" være satt. Det er også mulig å sette opp "Automatisk oppdatering av bunt fra Visma.net AutoPay" for avregning og innbetalinger, men vi anbefaler at det ikke settes på ved første kjøring, slik at det er lettere å kontrollere resultatet i Visma Business før oppdatering av bunt. 
 3. Hvis selskapet også har avtale med banken om innkommende betalinger laster Visma.net AutoPay ned transaksjoner og posterer dem i Visma Business. For at disse betalingene skal posteres/matches korrekt mot åpne poster må de tolkes av Visma Business. Dette settes opp via definisjonene for KID-oppsett i tabellen for Factoringselskap. 

Oppsett i Visma.net

 1. Inne i Visma.net må administrator tildele brukerroller til brukerne i de ulike selskapene som skal bruke Visma.net AutoPay. Det er kun de som skal se og/eller godkjenne betalingstransaksjoner til Visma.net AutoPay, som skal legges inn som brukere. Noen av de tilgjengelige rollene er: 

  - Administrator

  - Regnskapsfører (Accountant): lese-rettigheter til bankavtaler, utgående betalinger m.m.

  - Godkjenner (Approval): lese-rettigheter til bankavtaler, godkjenning av betalinger

 2. Inne i Visma.net AutoPay må man også legge inn bankavtalen under "Administrasjon" og "Avtaler". Det er viktig at avtalen legges inn på riktig selskap, så sjekk øverst i høyre hjørne i Visma.net at det er riktig selskap før avtalen legges inn. 
 3. Valgene man må gjennom i pkt. 2 varierer avhengig av hvilken bank det gjelder. Husk at avtale med banken må være etablert før man kan begynne å bruke Visma.net AutoPay. Husk også å huke av for både utgående og innkommende betalinger hvis begge benyttes. 

Nå er alt klart for bruk av Visma.net AutoPay - effektiv håndtering av ut- og innbetalinger!

 

Har du spørsmål om Visma.net AutoPay?

Visma kan tilby deg bistand med aktivering og oppstart av tjenesten. Ta kontakte på konsulent@visma.com for tilbud.

Kommentarer
Cegal Finans
CONTRIBUTOR ***
av Cegal Finans

Finnes det en lignende PDF som beskriver integrasjon mellom Visma Business versjon 13.01.0 og Visma.net Autopay?

 

I så fall ønsker jeg at denne legges ut her om mulig. Sliter litt med matching av innbetalinger..

 

Karl Petter

av Øyvind Årseth

Hei
Det er ingen forskjell i integrasjonen fra ver. 12 til ver. 13. 
Utfordringer med matching av innbetalinger bør meldes som en supportsak til din Visma-partner, som enten kan hjelpe direkte, eller evt. opprette sak hos vår support. 

mvh 
Øyvind Årseth

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"