Mine områder
Hjelp

Mangler inngående faktura fra Autoinvoice til dokumentsenter - Ting vi kan sjekke

03-04-2020 13:06 (Sist oppdatert 03-04-2020)
  • 0 Svar
  • 1 liker
  • 1708 Visninger

VDC - System - Visma Autoinvoice

 

Sjekk XML-formatet:

xml format.PNG

 

 

Må være minimum: PeppolBIS 2.0, på sikt må dette settes til PeppolBis 3.0 som er gjeldende standard. 

 

Se litt mer info rundt dette i brukertips: https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-Document/Tanker-rundt-PeppolBis2-0-og-3-0-og-Visma...

 

Videre sjekk:

Det første man kan forsøke er å sjekke i Autoinvoice oppsettet for å se hvilken dato som står som “sist-hentet-dato”. Så er det som regel en faktura tilbake i tid den mangler - så setter man denne til dagen før problem fakturaen - og lar den prøve seg en gang til. Dersom dette ikke fungerte, forsøk det som står nedenfor her.

 

Finn ut hvilken dato siste faktura er hentet, sett så sist hentet dato til dagen etter dette for å da få trigget ny henting. Da får man svar på om det er noen problem faktura som ligger og sperrer, og dersom den da hentet etter å ha fremskyndet dato, så har vi snevret dette inn til å vite dato - og kan manuelt sjekke de fakturaene som ikke ble hentet, om det er noe spesielt med disse. Kan være merkelige XML filer, som f eks mangler heading, eldre format o.l - Da kan man bare hente denne fakturaen manuelt inn i VDC.

 

sist hentet dato.PNG

 

 

 

Når nye fakturaer er hentet ta da en manuell sjekk hvilke fakturaer som evt kan mangle.

 

NB!

 

Fra og med versjon 14.10 så rører den ikke sist-hentet-dato, dersom den har møtt på noen problemer. Da lar den datoen stå - og på denne måten så vil den gjøre flere forsøk selv automatisk. Dette er en stor forbedring i forhold til versjoner før 14.10 der man måtte tidvis manuelt drive å sette tilbake datoen, for å gjøre nye forsøk.

 

Fungerer ingenting av disse tingene som vi har nevnt, anbefaler vi at dere tar kontakt med deres partner for å undersøke nærmere.

Bidragsytere
Meld deg på fagkonferansen 16. og 17.februar
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"