Mine områder
Hjelp

Korrigering av godkjent lønn (korrigere / rette)

09-04-2013 17:09 (Sist oppdatert 14-04-2021)
 • 0 Svar
 • 5 liker
 • 20840 Visninger

I dette brukertipset forklarer vi hvordan du korrigerer en allerede godkjent lønnskjøring.

Punktene 1-5 forutsetter at pengene ikke er utbetalt ansatt, og skattetrekket ikke overført til skattetrekkskontoen. Hvis pengene er overført den ansatte og skattetrekket overført skattetrekkskontoen må du fortsette til punktene nederst i artikkelen.

Korrigering i lønnskjøring

 1. Opprett en lønnskjøring som du setter trekkode til "Trekkfri" med dato lik den du skal korrigere.
 2. Legg inn ansattnummer og bruk samme lønnsart som det er blitt ført feil på med omvendt fortegn. Det vil si hvis du har ført kr 10.000 feil på lønnsart for fast lønn, må det nå da stå kr. -10.000 på lønnsarten for fast lønn.
 3. Deretter må du bruke en lønnsart for korrigering/ekstra skattetrekk (500 / 9250) for å korrigere skatten manuelt. Skriv da inn beløpet som er trukket i skatt med positivt fortegn.
 4. Deretter må du ta en ny linje med en lønnsart for refusjon diverse utlegg (300 / 800) med nettobeløpet i positivt fortegn, og kontonummer for bank/kasse
  Korrigering av lønn.PNG
 5. Lønnsslipper, regnskapsbilag og bankliste gåes igjennom, ta gjerne en sikkerhetskopi, deretter godkjenner du denne kjøringen.
 6. Husk deretter å sende inn A-melding for denne kjøringen. 

Ansatt har mottatt penger og skattetrekk overført skattetrekkskontoen

Overstående punkter (1-5) må gjennomføres. Forskjellen er behanding av skattetrekket som er overført til skattetrekkskontoen.
Det vil nå være overført for mye penger til skattetrekkskontoen. Dette kan løses på 3 måter:

 1.  Ta kontakt med kemneren for å få bekreftelse på at det står for mye på skattetrekkskontoen. Dette brukes da for at banken kan tilbakeføre fra skattetrekkskontoen til driftskontoen.
  eller
 2. Det er fullt mulig også å betale arbeidsgiveravgift og forskuddsskatt fra skattetrekkskontoen. Dvs. det beløpet du har for mye på skattetrekkskontoen innbetales til kemneren som arbeidsgiveravgift. Så betaler du resten av arbeidsgiveravgiften fra driftskontoen.
  eller
 3. Du stopper automatisk overføring til skattetrekkskontoen i Visma Lønn. Dette gjør du ved å gå inn under "Grunndata / Firmaopplysninger" og fjerner bankkontonummeret i feltet "Forskudds-/utleggstrekk" når neste lønnskjøringe gjøres. Overfør manuelt fra driftskontoen til skattetrekkskontoen. Når denne lønnskjøringen er godkjent, legger du inn igjen bankkontonummer under  "Grunndata / Firmaopplysninger" i feltet "Forskudds-/utleggstrekk". 

MERK! I hht. A-ordnigens veiledning skal korrigering gjøres på den måneden feilen har skjedd. Dersom du ikke gjør det vil du risikere å få feil på A-meldingen på grunn av positivt forskuddstrekk på de(n) ansatte.

 

Relaterte brukertips

Positivt forskuddstrekk på ansatt

Bidragsytere
Fagkonferansen
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"