Mine områder
Hjelp

Tekstskode, beskjed eller melding til ansatt

09-04-2013 17:07 (Sist oppdatert 14-04-2021)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 2710 Visninger

I Visma Lønn er det mulig å skrive beskjed til ansatte på lønnslippen.

Det er tre måter å legge inn beskjed på lønnslippen til den ansatte:

Tekst i lønnsregistreringen / faste transaksjoner

Hent frem kolonnen "Tekst" via tabelloppsett slik at en tekst kan legges inn. Kolonnen kan hentes i lønnsregistreringen eller på den ansattes faste transaksjoner. Du kan lese mer om dette her.

Lønnsart med beskjed

Opprett en lønnsart "Beskjed til den ansatte / 504 (eller velg et annet nummer)". I vårt eksempel er det lagt inn 0,0001 i "Beløp" (vises her som 0,00). I fane "5- Lønnsarter tilleggsopplysninger" er det krysset av for "Stopp i felt– Tekst". Lag deretter en egen lønnsartgruppe ved å gå via "Grunndata / Lønnsarter / Lønnsartgrupper". Velg deretter "Sortering av lønnsartgruppe". Denne bør sorteres øverst av gruppene for å få beskjeden først på lønnslippen. 

Denne lønnsarten kan da brukes i lønnsregistreringen for hver og en ansatt for å gi individuelle beskjeder. Hent frem kolonnen "Tekst" via tabelloppsett slik at en tekst kan legges inn. 

 

Vær også kjent med at du kan overstyre lønnsartnavn i lønnsregistreringen. 

 

Felles beskjed / melding til alle ansatte

Det er også mulig å legge inn en felles beskjed / melding til alle ansatte på lønnsslippene. Denne beskjeden / meldingen legges inn i utskriftsparameteret til lønnsslippen i feltet ”Lønnsslipp variabel tekst”. Meldingen / beskjeden vil da vises nederst på lønnsslippen.

 

Tektskode på ansatt

Det finnes et fritt tekstregister i lønnssystemet hvor du kan registrere opplysninger om den ansatte.

Tabellen finner du ved å gå på "Ansatte / Personalopplysninger / Tekster" og "Grunndata / Ansatt / Personal, alle / Tekster" 

Eksempel:

Firmaet ønsker å registrere informasjon om arbeidstøy med skostørrelse for de enkelte ansatte. Gå til "Grunndata / Firmaopplysninger / Diverse registre / Tekstkoder". Endre Egendefinert tekst 1" til skostørrelse. Gå inn på de enkelte ansatte under "Grunndata / Ansatte / Personalopplysninger / Tekster" og legg inn tekstkode 1 "Skostørrelse" og selve skostørrelsen i fritekstfeltet på den ansatte.

Felles oversikt over det som er registrert finnes under "Grunndata / Ansatte / Personal, alle / Tekster".

Merk! Det er kun tekstnummer mellom 1-20 som kan brukes på en ansatt. Øvrige nummer kan kun benyttes i forhold til lønnsregistrering.

 

Tekstkode på lønnstransaksjon

I skjermbildet "Tekstkoder" under "Grunndata / Firmaopplysninger / Diverse registre", kan du opprette tekster som du kan bruke til å gi en melding tilknyttet en transaksjon.

For å knytte den opprettede tekstkoden til lønnstransaksjonen, må kolonnen "Tekstkode" hentes fram i lønnsregistreringsbildet ved hjelp av Tabelloppsett. Legg så inn nummeret på tekstkoden inn i denne kolonnen på den transaksjonen det gjelder.

Teksten vil da være synlig i følgende rapporter:

  • Lønnslipp
  • Registeringsjournal (forutsatt at det er krysset for "Vis fritekst fra linje" i utskriftsdialogen)
  • Godkjenningsjournal (forutsatt at det er krysset for "Vis fritekst fra linje" i utskriftsdialogen)
Bidragsytere
Fagkonferansen
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"