Mine områder
Hjelp

Endre antall feriedager på ansatte med redusert stilling

12-09-2018 16:16 (Sist oppdatert 22-04-2022)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 3894 Visninger

Dersom du har ansatte som arbeider deltid, bør du kontrollere den ansattes feriedager. Jobber en ansatt 80%, og arbeidstiden er fra mandag til torsdag, må den ansatte også settes opp med 80% av bedriftens feriedager. Grunnen til dette er at den ansatte allerede har fri de siste 20% av uken, og når du registrerer ferie på en fridag går dette ikke til fratrekk på antall feriedager. 

MERK: Hvis den ansatte jobber reduserte dager, skal du ikke endre antall feriedager.

 

Når du setter opp ansatte i deltidsstillinger har ikke Employees og Calendar noen forutsetning for å vite om den ansatte jobber reduserte dager (f.eks. man - fre kl. 08.00-14.30) eller reduserte antall dager (f.eks. man - tors kl. 08.00-16.00). Du må derfor selv endre antall feriedager i henhold til den ansattes arbeidstidsordning.

 

 1. Gå til Calendar - Ferieadministrasjon  - feriavtale - Ansattes ferieavtale. Her ser du hvilken ferieavtale hver enkelt ansatt er tilknyttet, og hvor mange feriedager de er tildelt:
  1.png

 2. Klikk på den ansatte du skal endre på, og klikk Endre for å få lov til å endre innstillingene:2.png

 3. Velg hvilket ferieår endringen skal gjelde fra, i de fleste tilfeller vil det gjelde fra inneværende år. Dersom du vet at den ansatte f.eks. skal tilbake til 100% stilling etter et år, kan du også legge inn en til-dato for innstillingene. 

  endring.png

 4. Endre feriedagene i feltet "Ferierett Ordinære dager". Dersom den ansatte er over 60 år, og dermed har krav på en ekstra uke ferie, må du også endre i feltet "Ekstra ferie iht alder 60":

  nyavtale.PNG

  Du må selv regne deg frem til antall dager som skal legges inn, dette gjør du vel følgende formel: Antall feriedager i 100% stilling x deltids% til den ansatte = feriedager i ansattes deltidsstilling (f.eks. 25 feriedager x 80% = 20 feriedager i 80% stilling). 

 5. Når innstillingene er endret, klikker du Lagre.
 6. Den ansatte vil nå ikke få muligheten til å registrere flere feriedager enn det du har angitt. Innstillingen vil også gjelde for fremtidige år, med mindre du har angitt en til-dato for innstillingen.

 

Relaterte brukertips

Ansatte uten full opptjening av feriepenger 

Hva er forskjellen på betalte og ubetalte feriedager

Bidragsytere