Mine områder
Hjelp

Feriedager ved oppstart i løpet av året

19-05-2020 12:20 (Sist oppdatert 16-01-2022)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 1044 Visninger

Når du starter opp med eAccounting Payroll i løpet av året må du kontrollere at ansatte har korrekt antall feriedager tilgode i Calendar. Hvordan du gjør dette avhenger av om årets feriepenger er utbetalt i tidligere lønnssystem eller skal utbetales i Payroll.

 

Alternativ 1 - Endre saldo ved oppstart før årets feriepenger er utbetalt

Oppstart av Payroll og ansatte har feriedager tilgode fra forrige år.

 1. Gå til  Calendar - Ferieadministrasjon - Ferieberegning.  Påse at du har valgt forrige år under Ferieåret  i menyen til venstre:
  Screenshot_4.png

 2. Klikk aktuell ansatt.
 3. I feltet Ordinære dager legger du inn antall feriedager den ansatte har tilgode ved oppstart:
  feriedagerFraTidl.PNG

 4.  Hvis  du starter med Payroll litt ut i det nye året, men før utbetaling av årets feriepenger, må du registrere  ferie som allerede er avviklet i inneværende år i Calendar, slik at de ansatte får korrekt antall feriedager.
 5. Klikk på den ansatte du skal registrer ferie på, velg koden Ferie og legg inn aktuelle datoer.
 6. Siden ferien allerede er avviklet legger du den inn som historisk fravær. Dette gjør du ved å klikke på Overstyre til lønn og huke av feltet Historisk registrering:
  Screenshot_30.png

 7. Den ansatte vil bli trukket for full ferie i juni, eventuelt løpende dersom det er valgt på ferieavtalen for den ansatte.

 

Alternativ 2 - Endre saldo ved oppstart etter at årets feriepenger er utbetalt

Når du starter med Payroll etter utbetaling av årets feriepenger, kan du velge å bruke fremgangsmåten ovenfor ved å registrere historisk fravær på de ansatte.

 

Dersom du ikke ønsker å registrere historisk fravær, f.eks. når du starter med Payroll på slutten av året, kan du velge å endre antall feriedager den ansatte har tilgode direkte underFerieberening i Calendar.

 1. Gå til Calendar - Ferieadministrasjon - Ferieberegning.  
 2. Påse at du har valgt Inneværende under Ferieåret  i menyen til venstre:
  Screenshot_4.png

 3. Klikk på aktuell ansatt.
 4. I feltet Ordinære dager legger du inn antall feriedager den ansatte har tilgode ved oppstart. Dersom den ansatte allerede har registrert ferie i Calendar vil dette påvirke Nåværende saldo. Denne vil også bli oppdatert når du lagrer:
  Ferieberegning.Screenshot.png

 

 

NB! Endring av feriesaldo under Ferieberegning vil påvirke trekk av lønn for ferie og bør derfor kun gjøres i forbindelse med oppstart.

 

NB! For å kunne registrere historisk fravær forutsettes det at den ansatte har opprinnelig startdato i Employees!

 

 

 

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips