avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Kreditere og delkreditere faktura i Visma eAccounting

20-12-2013 19:29 (Sist oppdatert 08-10-2019)
  • 1 Svar
  • 0 Liker
  • 13777 Visninger

Det er ikke mulig å slette en faktura som har blitt bokført. Har du opprettet en faktura som er feil, må du kreditere denne. Dette gjelder også dersom du har opprettet testfakturaer.

Hvordan kreditere en faktura?

 

Annuellere en ubetalt faktura

For å kreditere en faktura gjør du følgende: Klikk på Salg – Fakturaer, klikk på boksen Alle fakturaer, marker fakturaen du vil endre, trykk på Handling og velg Annullere faktura. Når du gjør dette vil det opprettes en kreditnota på samme fakturadato som fakturaen. Kreditnotaen reverserer fakturaen, og kjedes automatisk med denne. 

 

Annullere.PNG

 

Opprette en kreditnota direkte fra fakturaen

Hvis fakturaen er betalt, vil du ikke kunne velge Annullere faktura. Hvis kunden skal ha tilbake pengene han betalte må du først velge Handling - Kreditere.

 

Kreditere.PNG

 

 

Gjør du dette vil det komme opp en faktura som er lik, bare med produktlinjene i minus. Bokfør først denne. Etter å ha gjort det, finner du kreditnotaen igjen under Ubetalte fakturaer. For å bokføre tilbakebetaling til kunden, velg kreditnotaen og klikk Handling - Registrere betaling

 

Registrere betaling.PNG

 

Opprette en manuell kreditnota

Det er også mulig å lage en kreditnota direkte, uten å velge en faktura først. Dette kan være nyttig i enkelte tilfeller. For å opprette kreditnota direkte, gå til Salg -Fakturaer - Ny faktura og huk av for Kreditnota (i tillegg til resten av feltene). Antall-feltet på artikler vil da komme opp med -1 som standard. Hvis det er flere av hvert produkt kan dette tallet forandres til -2 osv.

 

Kreditnota.PNG

 

Kjede en faktura og kreditnota

For å kjede en faktura og kreditnota sammen, gå til Ubetalte fakturaer og finn kreditnotaen. Klikk på kreditnotaen, velg Handling og Kjede.

 

Kjede.PNG

 

Da vil du få et nytt skjermbilde. Under feltet Fakturanummer klikker du på pilen og finner riktig faktura i listen. Du kan også kjede mot flere fakturaer, men fakturaene må totalt sett ha samme beløp/restbeløp som kreditnotaen. Deretter velger du Bokfør. Da har kreditnotaen og fakturaen(e) blitt kjedet sammen.

 

Kjedebilag.PNG

 

Delkreditere en faktura

Dersom det kun er deler av fakturaen som skal krediteres, kan du delkreditere.

1. Klikk først på fakturaen og velg Handling - Kreditere. Dette vil opprette en kreditnota.

 

Kreditere.PNG

 

2. Reduser antall artikler eller beløpet til det som skal krediteres. Det som står igjen på kreditnotaen vil bli kreditert

3. Klikk Bokfør

4. Når du får innbetalingen fra kunde, bokfør denne som delbetaling på fakturaen. 

5. Etter at du har bokført innbetalingen vil du kunne kjede kreditnotaen og fakturaen (se over). Dette forutsetter at restbeløpet på fakturaen tilsvarer kreditnotaen. 

Kommentarer
Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous

Hei

Jeg trenger å få inn på fakturaene 12% da jeg skal fakturere kjøring fra Mars

M v h

Solveig

Lister Taxi har kunde nr 1414805

Bidragsytere
Aktuelt brukertips