avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Opprette faktura

12-06-2014 24:11 (Sist oppdatert 14-10-2020)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 6859 Visninger

Her skal vi gå gjennom de ulike metodene som finnes i programmet for å opprette en ny faktura. 

 

Alternativ 1

Gå til Salg – Fakturaer - Ny faktura.

 

Alternativ 2

Gå til Salg – Kunder – marker kunden du vil fakturere og klikk på Ny faktura.

 

Alternativ 3

Fra startsiden kan du øverst i høyre hjørne klikke på Opprett ny - Faktura

 

Velger du å opprette en faktura direkte fra en kunde, vil denne kunden allerede være valgt på fakturaen. Oppretter du faktura fra startsiden eller Salg - Faktura må du først velge hvilken kunde(r) du skal fakturere før du kan fylle inn resten av informasjonen. Ønsker du å sende samme faktura til flere kunder huker du av for dette ved å klikke på det blå søketegnet i feltet for kunde og velger Velg flere kunder. Du kan lese mer om massefakturering i Visma eAccounting her.

 

Når du legger inn fakturadato, vil forfallsdato komme automatisk opp. Denne styres av antall dager du har lagt inn som Betalingsbetingelser på den aktuelle kunden. Om du ønsker å bruke en annen dato kan du velge denne når du trykker i feltet for forfallsdato. Legg så opp de produktene du skal fakturere kunden. Dersom du ikke har produkter, kan du opprette et standardprodukt som du alltid bruker, og så spesifisere mer under Beskrivelse og legge til den aktuelle prisen under Enhetspris  for hver fakturering. Du kan lese mer om produkter i Visma eAccounting her.

 

For å legge til flere produkter kan du på plusstegnet til høyre, og så legge inn et produkt som før. Gjenta dette så mange ganger du trenger.Dersom du ønsker å trekke fra et produkt på fakturaen, altså legge inn en kredittlinje kan du gjøre det ved å legge til et produkt som vanlig, men du setter inn et minustegn (-) foran antallet. Ved å klikke på Ny tekstlinje, vil det dukke opp et felt du kan legge inn en egendefinert tekst i.

For å legge ved en PDF-fil klikker du på Legg ved PDF. Du kan legge ved opp til fire vedlegg.

 

Capture.JPG

 

Det er mulig med forhåndsvisning av faktura før bokføring, men merk deg da at forhåndsvisningen er en preliminær faktura og at blant annet fakturanummer ikke vil vises. Dette kommer først på bokført faktura.

 

Når du oppretter en faktura får du tre valg ved å klikke på pilen ved Bokfør-knappen:

1. Bokfør og skriv ut PDF: fakturaen lastes ned i PDF-format og kan lagres på maskinen

2. Bokfør og send e-post: e- post sendes til kunde med fakturaen, og PDF-filer som vedlegg. Har du vært uheldig og skrevet inn feil e-postadresse vil Visma eAccounting varsle deg om at fakturaen ikke ble sendt. Dette ser du som et rødt kryss i oversikten over fakturaer.

3. Bokfør og send eFaktura: fakturaen sendes som eFaktura. For mer info om dette, se denne artikkelen.

4. Lagre utkast: fakturaen legger seg under utkast.

Les mer om utskrift og sending av faktura

 

Når du har bokført fakturaen vil du få opp et varsel som forteller at fakturaen har blitt opprettet, hvilken kunde som har blitt fakturert og hvilket bilagsnummer fakturaen fikk. Har du sendt fakturaen via e-post vil du se hvilken e-postadresse den er sendt til. Valgte du å skrive ut PDF klikker du på Skriv ut for å laste ned filen.

 

 

 

Aktuelt brukertips