avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Steg 2 - Begynn å fakturere

20-11-2014 19:26 (Sist oppdatert 14-10-2020)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 19622 Visninger

18_09_19 - vsm -00334-b-2 (1).jpg

 

 

For å hjelpe deg til å komme i gang med salget går vi igjennom hvordan du arbeider med kunder, produkter og fakturaer. For å opprette en faktura i programmet må du ha lagt inn minst en kunde og et produkt.

 

Produkter

Alt du fakturerer, uansett om det er varer eller tjenester, kalles for produkter. Ved opprettelse av produktet må du angi et unikt produktnummer, skrive inn et navn på produktet og velge en salgskontering. Dersom du ikke er momspliktig kan du bruke salgskonteringen  MVA- fritt. Det er slagskonteringen som styrer om du fakturerer med moms - uavhengig av hva du har satt opp i dine innstillinger. Det er derfor viktig å endre dette hvis du går fra ikke MVA- pliktig til pliktig.

 

 

Kunder

I kunderegisteret kan du opprette nye kunder og endre kundeopplysninger. Her kan det være nyttig å oppgi mest mulig informasjon. Du vil også få valget om kunden er privatperson eller firma. Hva du velger her styrer om det opprettes en brutto- eller nettofaktura ved fakturering. Dersom du legger opp en epostadresse på kunden, kan du sende faktura direkte til denne fra programmet. I kunderegisteret ditt vil du få en god oversikt over alle dine kunder, tidligere fakturaer og salgshistorikk for de respektive kundene. 

 

Fakturere

Når du skal fakturere starter du alltid med å velge den kunden du har solgt til. Velg Ny faktura og finn riktig kunde. Når du legger inn fakturadato vil forfallsdato settes ut i fra betalingsbetingelsene du har satt for kunden. Alt du behøver å gjøre videre er å velge produkter og angi antall og eventuelt pris. Produktets pris og MVA-sats hentes automatisk fra salgskontering. Hvis du ikke har lagt inn en fast pris på produktet, må du oppgi denne. 

 

Om du ønsker å se fakturaen før du bokfører kan du velge forhåndsvisning. Når fakturaen er klar, sender du den per e-post eller skriver ut som PDF. Dersom du ønsker å fortsette på fakturaen senere, velger du Lagre utkast.

Har du en faktura som du ønsker å reversere kan du lese mer her om hvordan du krediterer og annullerer en faktura.

 

Se flere grunnkursvideoer her

 

Fakturere en utenlandsk kunde

Har du en kunde som er registrert i utlandet, har du mulighet til å fakturere kunden i en annen valuta enn NOK. På kundekortet, under feltet Betaling, har du mulighet til å tilpasse valuta etter kunden sitt eget ønske. Valutaen du legger inn her vil følge med på hver faktura som du fakturerer til den angitte kunden, uansett om det gjelder en tjeneste eller vare.

Nederst til venstre på kundekortet har du mulighet til å markere for "Fakturer med mva selv om kunden er utenlandsk". Har du ikke markert dette feltet vil det ikke utregnes mva på fakturaen, uavhengig om du har benyttet en salgskontering inkludert mva eller ei.

heihei.JPG

Har du lagt inn IBAN på din driftskonto (Innstillinger - Kasse og Bankkonto) vil denne vises på dine utenlandske faktura. BIC baseres på hvilken bank du legger inn under samme innstillingsfelt og vil også vises på faktura.

 

Sende og motta elektronisk faktura

I Visma eAccounting har du mulighet til å benytte eFaktura. Alle statlige virksomheter og helseforetak er lovpålagt å motta faktura elektronisk. Tjenesten er transaksjonsbasert. Dersom en av dine kunder krever eFaktura kan du lese mer om dette her. ehf bilde.JPG

 

 

Salgsoversikt

Fakturaene du har opprettet samles under Salg- Fakturaer. Her får du en god oversikt over alle dine fakturaer, og du kan se hvilke fakturaer som har forfalt. Det er også mulig å registrere betaling, skrive ut faktura og sende purringer. Dersom du har bokført en faktura som er feil, må denne krediteres.  

 

 

Tilbud & Ordre

Dersom du har behov for å opprette tilbud eller ordre finnes det ekstra moduler til Visma eAccounting for dette. Disse kan du enkelt selv bestille inne i programmet under Utvidelser, som du finner i menyen til venstre i Visma eAccounting. Tilbud- og ordreregistrering opprettes med samme fremgangsmåte som ved registrering av faktura.

 

⟵Tilbake til Steg 1            Gå videre til Steg 3 ⟶

Aktuelt brukertips