Mine områder
Hjelp

Legge til periodisering på oppdatert bilag

17-03-2023 13:02 (Sist oppdatert 17-03-2023)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 1133 Visninger

Har du oppdatert et bilag og glemt å legge til en periodiseringsnøkkel kan du koble dette på i etterkant. Dette gjøres som forklart i denne artikkelen.

 

Gå til Meny -> Flere valg -> Periodisering -> Periodiseringsplan

 

AndersAngelhus_1-1664880566294.png

 

Fyll inn feltene markert med grønt. Du oppretter nå en periodiseringsplan manuelt. Det er også mulig å kopiere en annen periodiseringsplan ved først å søke den opp i Tidsplannr.-feltet og deretter trykke på kopieringsknappen i toppen av skjermbildet. Deretter limer du den inn i en ny plan som du endrer slik at det blir riktige innstillinger. Når du har lagt inn alle feltene trykker du på lagre-knappen. Da får tidsplanen tildelt et nummer. Så kan du oppdatere tidsplanen ved å trykke Oppdater øverst i skjermbildet. Har du flere tidsplaner du skal oppdatere kan dette gjøres ved å gå til Meny -> Flere valg -> Periodisering -> Oppdater periodiseringsplaner.

 

AndersAngelhus_2-1664880619430.png

 

Når du har oppdatert periodiseringsplanen vil periodiseringene komme opp for kjøring.

 

OBS! 

Når du oppdaterte den opprinnelige fakturaen ble den bokført mot kostnadskonto i stedet for periodiseringskonto, noe som skjer dersom du kobler på periodiseringsnøkkelen før oppdatering. Du bør derfor lage en hovedboksføring hvor du fører hele nettobeløpet på fakturaen bort fra kostnadskontoen inn på periodiseringskontoen.

 

Ønsker du å vite mer om periodisering?

Periodisering etter periode

Periodisering fra og til dato

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"