for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.
for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.
Dette brukertipset beskriver hvordan du kan føre tap på krav i forbindelse med nytt avgiftsoppsett fra og med 01.01.2022. Hvor du skal korrigere tidligere beregnet utgående merverdiavgift og rapportere dette på egne mva-koder.
For tap på krav før 2022, kan du lese mer her.
Vi minner om kravene i Merverdiavgiftsforskriften § 4-7-1 for å kunne konstatere endelig tap.
Opprett kreditnota
Første steg er å lage en kreditnota for kunden hvor du skal føre tap på krav. Vi anbefaler å opprette denne manuelt slik at du kan tapsføre flere faktura samtidig.
Gå til Meny -> Kundereskontro -> Utgående faktura (AR3010PL):
Alternativt kan du bruke reverser på den utgående fakturaen, men du må påse at kontoer og avgiftskonter blir riktig. Husk også fjerne eventuelle periodiseringsnøkler.
Match kreditnota mot faktura
Gå til Meny -> Kundereskontro -> Kundebetalinger (AR3020PL):
Hovedboksføring og avgiftsrapport
Resultatet av tapsføringen over en økning i inngående merverdiavgift:
På avgiftsrapporten får vi følgende:
Hei, lager man en debetnota dersom kravet blir innbetalt i etterkant? Med konto 7830 + rett mva.
Hvordan skal man gjøre det hvis det er en kreditnota som skal tapsføres? Ikke mva-pliktig.
@OKR Ja, dersom kravet blir betalt etter at det er tapsført er det fornuftig å lage en Debetnota som du foreslår. Enkleste måte er da bare å reversere* Kreditnotaen med tapsføringen, du får da en Debetnota. På denne må du endre dato il når dere har fått innbetaling, og evt. beløp dersom det f.eks. bare er deler at beløpet som er innbetalt.
Debetnota kan så matches med innbetaling.
*Det er mulig å reversere kreditnota for kunde, men ikke for leverandør.
@Anette Christiansen1 jeg er litt usikker hva du mener, og jeg kjenner ikke skattereglene for dette, så nå svarer jeg rent teknisk.
Dersom det er en Utgående kreditnota som skal tapsføres (det blir vel egentlig gevinst...) og denne skal rapporteres inn med tilsvarende Avgiftskode som tap, kan du reversere den opprinnelige kreditnotaen til en debetnota, endre dato, konto og Avgiftkode. Dersom Avgiftskoden du bruker på denne har en annen avgiftssats enn dere hadde på den opprinnelige fakturaen, må du justere beløpet slik at dette bilaget blir korrekt.
Det er en inngående kreditnota vi mottok fra leverandør i 2018 så vi får ikke reversert den. Det må da opprettes en faktura for å nullstille den?
Den har ingen påvirkning på moms.
Dersom det ikke er mottatt noen Inng.faktura fra leverandør som Inng.kreditnota kan utlignes mot, velger jeg ofte å bruke dokumentype 'Oppjustering'.
(Dette er et dokument som føres likt med og har samme egenskaper som Inng.faktura, men bare heter noe annet.) Men du kan selvsagt bruke Inng.fakt dersom du ønsker det.
Som jeg skrev over og som du vet, kan ikke Inng. kreditnota reverseres direkte i VnF, men du kan enkelt kopiere denne over til en Oppjustering, slik:
Du har nå fått et bilag som er helt motsatt av kreditnota slik at du slipper å registrere alt på nytt, men sjekk Avgiftskodene da VnF kan fylle i standard avgiftskode for linjer som på Kreditnota ikke har Avgiftskode.
Så kan du endre Dato, Beløp, Avgiftskode og evt. beskrivelser slik at det stemmer med det du har lyst til å tapsføre.
Oppdater og match kreditnotaen med dette dokumentet.
Visma.net ERP har lansert den første versjonen av det nye salgsordre vinduet (med begrenset funksjonalitet), der det er fokusert på å forbedre ytelsen og tilby et enklere og bedre brukergrensesnitt 🙌
Denne første begrensede versjonen utvikles kontinuerlig og bygges videre med mer funksjonalitet. Planen er å ha samme funksjonalitet som dagens ordrevindu i løpet av 2024🗓️ Inntil da er det mulig å bytte mellom det nåværende og det nye ordrevinduet.
Fordelene med det nye salgsordre vinduet inkluderer:
✅ Raskere, spesielt ordrer med mange ordrelinjer
✅ Forbedret brukervennlighet
✅ Bedre oversikt
For å få tilgang til det nye salgsordrevinduet må følgende roller tilordnes i Visma.net Admin:
Sales Creator eller Sales Viewer.
Det er også mulig å tilordne rollen Sales Profit Viewer, da kan du se margin i tillegg til kostnadskolonnen.
Ønsker du å lære mer om funksjonene i det nye vinduet eller andre nyttige tips og triks kan du ta en titt på dette kurset 🤗
Oppdatering 03.11:
Vi er veldig glade for å kunngjøre at brukere av det nye brukergrensesnittet for salgsordre nå kan opprette leveranse for salgsordren.🌟
Den dynamiske funksjonen som gir tilgang til funksjonaliteten aktiveres for alle bedrifter i produksjon.
Hvorfor er denne funksjonen viktig?
Basert på datainnsikt har vi sett at handlingen opprett leveranse er i toppen når det gjelder funksjonene som brukes i en salgsordre. Ved å kunne opprette leveranse kan brukeren nå fullføre salgsprosessen.
Ønsker du å se step by step hvordan man oppretter leveranse? Se vårt kurs i LU her. 🌟
Roadmap🚀:
Lurer du på hvilke funksjoner som er ferdig, pågår og kommer? Da kan du følge med på roadmap knappen øverst i hjørnet inne på det nye salgsordre skjermbildet. Denne oppdateres forløpende av utvikling:
Tilbakemeldingsskjema🤗:
Vi setter stor pris på din tilbakemelding om det nye salgsordre vindu i Visma.net ERP. Øverst til høyre finner du en knapp med et tilbakemeldingskjema som går direkte til utviklerne . Din ærlige og konkrete tilbakemelding er uvurderlig for oss. Dette vil hjelpe utviklingsteamet vårt med å prioritere funksjonene på en optimal måte.
Karenlyst allé 56
0277 Oslo, Norge
Email: kundesenteret@visma.comCopyright © 2022 Visma.com. All rights reserved.