Mine områder
Hjelp

Ekstrakjøring / ekstra lønnskjøring for å få sendt inn ny A-melding. Nye og endrede ytelser

09-12-2019 09:11 (Sist oppdatert 20-07-2023)
  • 0 Svar
  • 1 liker
  • 9140 Visninger

I forbindelse med korrigering kan det være behov for å kjøre en ekstra kjøring for å få rapportert ytelser som tidligere ikke er tatt med. Du kan opprette så mange ekstrakjøringer du måtte ønske. Husk at en ekstra kjøring alltid må ha samme dato som siste fullførte lønnskjøring eller nyere.

 

For å opprette en ekstra kjøring klikker du  Ekstra lønnskjøring.

EkstraKjoring.png

 

Legg inn en passende tittel og utbetalingsdato. Payroll utbetaler ikke samme lønn 2 ganger. Så det er sjelden behov for å gjøre utvalg på lønnsarter. Men det kan i noen få tilfeller være aktuelt gjøre utvalg på noen lønnsarter. Det gjør du ved å merke feltet “Kun utvalgt lønnsartgrupper”, og huker av aktuelle gruppe(r). Detter

 

EkstraKjoringDialog.png

 

MERK! Ikke hent skattekort i ekstra kjøringer. Hvis en ansatt har endret skattekortet siden ordinær kjøring, vil skatten bli beregnet etter ny skattekort informasjon. Det er sjelden ønskelig.

MERK! Hvis du oppretter denne ekstra kjøringen for å korrigere en feil lønnsart, skal de ikke  gjøre noen utvalg på lønnsartgrupper. Da må alle lønnsarter være med i kjøringen. 

 

Grupper her henviser til gruppen som er satt på lønnsarten i fanen Visning under Innstillinger | Regler | Lønnsarter.

 

Lagre lønnskjøringen og kjøre gjennom på vanlig måte.

 

For å legge inn nye transaksjoner eller korrigeringer som skal være med i denne kjøringen,  så må du registrere disse i Employees | Ansatt | Transaksjoner. 

Relaterte brukertips:Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"