Mine områder
Hjelp

Endre faste transaksjoner

06-12-2019 10:33 (Sist oppdatert 17-01-2023)
  • 0 Svar
  • 2 liker
  • 3074 Visninger

Når du går inn på en fast transaksjon som du tidligere har opprettet må du ta stilling til om du vil avslutte, endre eller slette transaksjonen.


fast trans.PNG

 

Du har følgende valg:


Avslutt transaksjon

Dersom den ansatte har hatt en fast transaksjon han ikke lenger skal ha eller det faste beløpet skal endres, angir du sluttdato for transaksjonen her. Siden faste transaksjoner ofte er datosensitive er det viktig at du angir siste dato i måneden den ansatte ikke lenger skal ha transaksjonen, for å unngå at denne blir delberegnet.

 

Endre transaksjon

Hvis du har lagt inn en fast transaksjon som er feil med f.eks feil beløp eller feil startdato velger du endre transaksjon. Dette kan medføre retro dersom du endrer en transaksjon som har blitt generert i en tidligere kjøring. Hvis du ønsker å endre beløpet på en fast transaksjon, f.eks. høyere kantinetrekk / forsikringsfordel skal du ikke bruke dette valget. Du må da avslutte transaksjonen, og legge til en ny transaksjon med det nye beløpet og ny startdato.

 

Slette transaksjon

Hvis du har lagt til en fast transaksjon på en ansatt, og i etterkant får beskjed om at den ansatte ikke skulle hatt denne transaksjonen i sin helhet, kan du slette den. Alt som har vært innberettet/utbetalt/trukket på denne lønnsarten vil da bli tilbakeført i neste åpne lønnskjøring. 

Det er ikke mulig å angre om du sletter en transaksjon, men hvis du har gjort det med en feil må du registrere inn transaksjonen på nytt med akkurat lik verdi den hadde tidligere (opprinnelig startdato, beløp, kostnadsbærer, etc)

Relaterte brukertips

Stoppe fastlønn

Forsikringsfordel

Meld deg på fagkonferansen
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"