Mine områder
Hjelp

Hvordan opprette den ansatte som bruker i Visma.net Payroll

08-03-2018 11:06 (Sist oppdatert 13-04-2023)
  • 0 Svar
  • 2 liker
  • 5677 Visninger
Dette brukertipset er en del av dokumentasjonen "Kom i gang med Payroll". Ønsker du å se alle stegene i oppstartsdokumentasjonen, klikk her.

 

For at ansatte skal få tilgang til Visma.net tjenestene må det lages en bruker for hver ansatt. Når dette er gjort, vil den ansatte få tilgang til Visma.net i nettleser og app. Som standard vil systemet gi tilgang til Payslip (lønnsslipper). I tjenesten Admin vil det bli opprettet en rollegruppe med navn Employee hvor du kan selv definere hvilke roller og tilganger en ansatt skal få når du lager bruker. Noen pakker med Payroll inkluderer tjenestene Calendar og Expense som kan tilgjengeliggjøres (Calendar og Expense er avhengig av lisens som er kjøpt). Du kan lese mer om hvordan rollegruppen Employee fungerer her og hvordan du får satt opp at ansatte skal ha tilganger til Calendar og Expense. Calendar er tjenesten hvor den ansatte registrerer sine timer og sitt fravær. Expense er reiseregningsmodulen i Visma.net hvor den ansatte kan registrere reiseregninger og utlegg. Den ansatte kan også laste ned app’en «Employee» for å se lønnsslippen, og registrere timer og fravær. Før du kan opprette bruker, må du påse at det er fylt inn en e-postadresse til den ansatte under Employees | Oversikt | Ansatt | Person

epostemp.png

 

Når du har lagret epostadressen, får du opp knappen «Lag bruker» tilgjengelig nederst i bildet. Klikk på knappen for å opprette den ansatte som bruker. 

knapp.png

 

Du vil da få opp et varsel hvor du videre må klikke på "Aktiver" for å aktivere brukeren. 

varsel.png

 

Når du har laget bruker på den ansatte motta en epost med beskjed om å aktivere brukeren sin.

epost.png

Meldingen nederst i denne e-posten bør (må) du endre slik at informasjonen stemmer med ditt firma. Les mer her.

Den ansatte vil bli tildelt følgende roller automatisk:

Web Payslip User
Mobile Payslip User

Absence User (avhenger av lisens og rollegruppe)
Time User (avhenger av lisens og rollegruppe)
Expense Regular User (avhenger av lisens og rollegruppe

Etter at brukeren er aktivert, kan den ansatte logge seg på Visma.net og får da tilgang til de tjenestene du har definert i rollegruppen.

 

Det anbefales at alle tjenestene er satt opp før du trykker på «Lag bruker» på de ansatte!

 

Merk.jpg

Merk! Dersom du har lagt inn flere epostadresser på den ansatte, f.eks. privat og arbeid, får du valg om hvilken epostadresse du vil opprette brukeren på.

 

 

Spørsmål til support

Den registrerte e-postadresse er feil, hvordan rette? - Gå inn i "Admin", fin aktuell bruker og korrigere til ønsket adresse. Denne endring vil automatisk bli overført til Payroll.

Relaterte brukertips

Endre e-postadresse

Endre navn på ansatt

Endring i rolletildeling

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"