Mine områder
Hjelp

Rapportere ytelser i tidligere år / periode når du har kjørt lønn i nytt år

28-12-2020 10:29 (Sist oppdatert 21-04-2022)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 3399 Visninger

Hvis en ytelse som tilhører 2021 ikke har blitt innberettet, og du oppdager dette først etter at du har kjørt lønn for 2022, kan du opprette en ny lønnsart hvor du kan overstyrer betalingsdato, slik at ytelsen innberettes på tidligere år/periode.

 

Eksempel:

En ansatt har i 2021 fått utbetalt en bonus utenfor lønnssystemet. Du får beskjed om dette etter at lønn for januar 2022 er ferdig. Du må da opprette en kopi av lønnsarten for bonusen, og legge inn at betalingsdatoen skal overstyres. 

 

 1. Gå til Innstillinger | Regler | Lønnsarter. Klikk «Ny lønnsart», velg «Kopier fra eksisterende». Hent opp lønnsarten du skal kopiere fra, i vårt eksempel Bonus prosenttrekk.
 2. Gi lønnsarten et nytt navn, f.eks. “Bonus tidligere år/periode”.
 3. Gå til fanen Tilleggsinformasjon, klikk «Legg til» og velg 999990 – Overstyrt betalingsdato under tilleggsinformasjon.
  2122Bonus.png
 4. Åpne Employees, hent opp den ansatte og velg Transaksjoner | Variable.
 5. Velg «Legg til transaksjon». Husk at datoene på transaksjonene må være i måneden du skal rapportere den i a-meldingen, i dette eksemplet 31.12.21.
  Bruk denne datoen både på
  Transaksjonsdato og Overstyrt betalingsdato.
  2122BonuVariabel.png
 6. Siden den ansatte allerede har fått utbetalt beløpet anbefaler vi at å nullstille utbetalingen med lønnsart 13120 Forskudd, trekk variabelt.
 7. Du kan velge å ta med transaksjonen(e) i neste lønnskjøring, eller opprette en ekstrakjøring kun for denne korreksjonen.
 8. Dersom du allerede har sendt sammenstillingsoppgave til den ansatte, må du huske å sende nye etter at ekstrakjøringen er fullført.

MERK! Denne løsningen kan ikke benyttes på korrigering av skattetrekk / forskuddstrekk. Korrigering tilbake i tid på skattetrekk må gjøres i hht. dette brukertipset.

Relaterte brukertips

Lønnsartfelter

Ekstrakjøring

 Korrigere / tilbakeføre lønn

Korrigere forskuddstrekk / skattetrekk

Veien til Visma.net Payroll
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"