Mina produkter
Hjälp
Stefan Sjövald
CONTRIBUTOR **

Synliggöra vad för typ av utpris som har hämtats till orderraden

av Stefan Sjövald
Status: Prioriteras inte

Vi har prissättning nettopriser i vårt Visma Net. Ett önskemål är att kunna se vad för slags utpris som kommer på registrerad orderrad, d v s om det är ett baspris, kund eller kundprisklass.

 

Anledningen är att vi också till flertalet kunder även har rabattavtal på dels enskilda produkter och produkter från specifika leverantörer. En kund kan både ha ett nettopris på produkter från en specifik leverantör samt också en generell rabatt på övriga produkter från denna specifika leverantör. Vi kan lägga in nettopriserna i systemet men inte den generella rabatten på övriga produkter. För om vi skulle göra detta, så kommer även de produkter med nettopriser även få en rabatt. Detta innebär att ordermottagarna måste komma ihåg och manuellt ange rabatten på orderraden om det är ett baspris som angetts. Mot vissa kunder har vi gjort en lösning där vi har läst in nettopriser där rabatten redan är avdragen mot ett baspris/listpris och då innebär det att man inte ska registrera avtalsrabatten på orderraden då det ju redan är avdraget på priset.

 

För att underlätta orderhanteringen så vore det alltså bra om man kunde på orderraden se vad det är för slags typ av utpris som kommer upp.

 

StefanSjvald_0-1670231800826.png

 

2 Kommentarer
Jerry Barath
CONTRIBUTOR *
av Jerry Barath

Hej Vi har precis samma problem. När vi har ett kampanjpris och kunden har rabatt på ex. samma prisklass så lämnas rabatt på kampanjpriset. Vi har tidigare lagt förslag om att man skulle kunna "bocka i" lämna ej rabatt på kampanjpris. I nuläget får vi lägga unikt pris på varje artikel/kundrabatt vilket innebär att varje artikel måste hantera orimligt många priser

av Christian Sandell
Status changed to: Status: Prioriteras inte
 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här