Mijn Communities
Help
HeleenMogezomp
CHAMPION *

Uitbetaling van meeruren en doorwerking in pensioen ABP

door HeleenMogezomp

Medewerkers die in onze gemeenten parttime werken kunnen als zij meer werken dan de contracturen deze uren laten uitbetalen. In een aantal gevallen wordt het contract tijdelijk opgehoogd met extra uren. Maar in een aantal andere gevallen kunnen medewerkers de meeruren declareren.

 

De uren betalen we dan een maand later uit op UC 1003. Over deze uren wordt IKB uitbetaald en er vindt een compensatie plaats voor opbouw van verlofrechten. Op basis van de algemene aansturing wordt deze uren meegenomen in de deeltijdfactor richting ABP.

 

Echter het ABP geeft bij ons nu aan dat meeruren alleen mogen worden meegeteld in de pensioengrondslag /deeltijdfactor als er sprake is van een tijdelijke urenophoging in het contract of als er sprake is van een min-max contract tot met maximum van het aantal afgesproken contracturen. 

 

Hoe hebben jullie dat geregeld? En wie loopt er tegen hetzelfde probleem aan?

 

 

1 ANTWOORD 1
Goedgekeurde oplossing
Ellie van der Heide
CHAMPION **

door Ellie van der Heide

Hoi Heleen, 

wij gebruik Gemal code 01054 met eigen omschrijving Extra uren, deze telt niet mee in de deeltijdfactor / pensioengrondslag. Maar.. ook niet in extra verlofrechten. Wij gebruiken deze "Extra gewerkte uren" voor personen in de standaard werktijdenregeling die extra uren maken, net zoals we Overwerkuren 100% gebruiken voor personen in de bijzondere werktijdenregeling.