Mijn Communities
Help
ArianneB
CHAMPION **

Enkele reis woon werk moet keuze worden

door ArianneB (Bijgewerkt ‎08-11-2023 15:24 door ArianneB )
Status: Niet ingepland

Ik weet dat er al eerder berichten over dit onderwerp zijn geplaatst, maar wil het toch nog een keer onder de aandacht brengen.

 

Bij het maken van een dienstreis is het niet altijd zo dat je voor woonwerk een retour hebt gemaakt.

Bij ons zit er ook een verschil tussen het bedrag woonwerk en dienstreis.

Als je bijv de hele dag naar bezoekadressen bent geweest en je eindigt op kantoor en vanuit kantoor ga je naar huis dan heb je maar 1x een woonwerk reis gemaakt, een enkele reis.

Dit kunnen we niet selecteren in de optie Gewerkte dagen van de app en als je correctie woonwerk aangeeft bij de dienstreis is dat ook altijd een retour.

Als een workaround is door Bastiaan een keer aangegeven dat je dan bij de declaratie dienstreis een extra reis kan aanmaken en via de kilometerregeling het bedrag hiervoor kan aangeven.

Dit gaat voor ons echter niet werken, want wij werken met een afgeronde enkele reisafstand en de berekening vanuit de app gaat uit van de afstand die op de achtergrond wordt berekend obv PC->PC.

Ik denk (en weet het bijna wel zeker) dat heel wat organisaties geholpen zouden zijn als er een optie enkele reis of retour reis komt.

Dat scheelt onnodige regelingen inbouwen en is de enkele reisafstand zoals die hoort te zijn, omdat er naar code 2372 wordt gekeken.

13 Opmerkingen
Ellie van der Heide
CHAMPION **
door Ellie van der Heide

Omdat dit de reden is dat er veel declaraties onjuist worden ingevuld en dus afgekeurd denken wij dat dit zou helpen. 

door Bastiaan Friederichs
Status changed to: Status: Niet ingepland
Jelle - Jeugdhulp Friesland
CONTRIBUTOR ***
door Jelle - Jeugdhulp Friesland

Ik ben voor, @ArianneB 😁

ArianneB
CHAMPION **
door ArianneB

@Bastiaan Friederichs dat is geen oplossing, maar een work around. En dan ook nog eens 1 die voor ons niet gaat werken.

We kunnen een kilometerregeling inbouwen bij kilometers voor een enkele reis woonwerk, maar dat vergt weer een hoop uitleg aan werknemers die vaak niet lezen en het dus heel foutgevoelig is.

Daarnaast moet de wkn dan zelf de adressen opgeven en wordt het door routeplanner berekent, terwijl wij werken met afgeronde kilometers. Dat ga je dus nooit kloppend krijgen.

Het zou dus mogelijk moeten zijn om een keuze te kunnen maken tussen een enkele reis of een retour.

ArianneB
CHAMPION **
door ArianneB

@Bastiaan Friederichs is hier inmiddels al wat meer over bekend?

Wij willen uiterlijk 1 juli over op de app en hopen dan dat het mogelijk is dat er een enkele reis aangegeven kan worden.

door Bastiaan Friederichs

hi @ArianneB, ik heb nog geen nieuws. We zijn op dit moment bezig met het ontsluiten van verlof. Zodra dat beschikbaar is kijk ik opnieuw naar o.a. de ideeen op de community.

Yorick
CONTRIBUTOR **
door Yorick

Wij zouden ook graag de optie woon werk enkel zien in de module gewerkte dagen.

 

Op verzoek een paar voorbeelden:

 

Wij werken met ritdelen.

 

  • Wanneer je vanaf huis naar je standplaats rijdt en weer terug is dit woon-werk retour.
  • Wanneer je vanaf huis naar een client rijdt en van client weer naar huis zijn dit dienstreizen
  • Wanneer je vanaf huis naar client rijdt en vervolgens naar je standplaats zijn dit ook 2 dienstreizen. Rij je vervolgens weer van standplaats naar huis is dit woon werk enkel.

Alleen de ritten tussen huis en standplaats zorgen dus voor een woonwerk vergoeding, al het overige zijn dienstreizen.

 

In de app hebben wij hiervoor een workaround maar voor de medewerkers vind ik dit vrij omslachtig. Zou mooi zijn als hier een oplossing voor kan komen.

ArianneB
CHAMPION **
door ArianneB

@Yorick precies dat.

Wij hebben belachelijk veel werk om het achter de schermen allemaal recht te breien.

Snap ook echt niet waarom alle focus op verlof zit en dit soort cruciale verbeteringen niet met prio worden opgepakt. 

Apart groepje die vol op doorontwikkeling en oplossen van issues zit.

Net zoals meerdere bijlagen kunnen toevoegen. Ook zoiets.

door Bastiaan Friederichs

@Yorick en @ArianneB dank voor de feedback!

Ik ga volgende week een aantal (top-)ideeen bespreken met mijn team (onder andere dit idee èn het idee omtrent meerdere bijlagen). In de weken daarna zal ik meer informatie delen (bijv. de oplossingsrichting, de prioriteit, of een verzoek om meer informatie).

Het is altijd goed om te reageren op een idee, zeker als je de waarde ervan wilt onderstrepen. Voorbeelden wilt geven, alternatieve voorstellen doen, etc.

Bij voorkeur met positieve toon, daarmee houden we de community relevant maar ook leuk!
Stieneke Oosting
CONTRIBUTOR **
door Stieneke Oosting

Ook bij ons geeft dit problemen. De situatie zoals Arianne heeft beschreven is fiscaal ook correct. Wij hebben deze cases ook aan onze belastinginspecteur voorgelegd en er is dan idd sprake van enkele reis woon-werk en de rest zakelijk KM vergoeding. Wij willen dit ook graag aangepast hebben in de Gewerkte dagen app.

ArianneB
CHAMPION **
door ArianneB

@Bastiaan Friederichs je hebt helemaal gelijk over de positieve toon, maar dat komt voort uit maandenlange frustraties 😅

Yorick
CONTRIBUTOR **
door Yorick

@Bastiaan Friederichs top, dank voor je reactie.

Elly Jansen Holleboom
CONTRIBUTOR ***
door Elly Jansen Holleboom

De uiteenzetting van Yorick is ook zoals wij het moeten verwerken. Alleen maken we geen gebruik van de gewerkte dagen maar levert ons rooster de gewerkte dagen aan. We kunnen ook geen gebruik maken van de gewerkte dagen omdat wij onze werknemers woon-werk en eventuele thuiswerkvergoeding op 1 dag toekennen, aangezien men beide keren die kosten maakt en we de fiscale kilometers/uitruilregeling zuiver willen houden. Om die reden krijgen onze werknemers een thuiswerkvergoeding per uur en die uren worden ook door de roostertool aangeleverd. Onze thuiswerkregeling valt daardoor dus niet onder de gerichte vrijstelling. Het zou fijn zijn als het in de app zichtbaar wordt wat de werklocatie van een werknemer is (leggen wij vast als locatie) en dat rubriek P2508 (reisdagen) in de app kan werken met -1 of - 0,5. Daarmee houd je het zuiver, als de app tenminste het reguliere woon-werk traject kan herkennen.