Mijn Communities
Help
Nina97
CONTRIBUTOR **

Ziek uit dienst melden door verzuimspecialist

door Nina97
Status: Niet ingepland

Wanneer een medewerker ziek uit dienst gaat blijft de medewerker in het verzuimoverzicht ziek staan. De verzuimspecialist heeft alleen de optie om de medewerker 'beter/deelherstel' te melden en niet de optie om de medewerker 'ziek uit dienst' te melden. 

 

Het is handiger om de medewerker ziek uit dienst te melden waarna de medewerker ook uit het verzuimoverzicht verdwijnt. 

2 Opmerkingen
Maarten VB
VISMA
door Maarten VB
Status changed to: Status: In onderzoek

@Nina97 

Ik begijp de wens en dit zou iets kunnen zijn dat we in de toekomst overwegen om mogelijk te maken via de Youforce app & desktop software, maar momenteel zie ik niet echt veel animo vanuit de klantgroep hiervoor en daarnaast zijn er ook nog veel andere zaken die we graag willen realiseren.

Zou een tussenoplossing hiervoor niet kunnen zijn om ook in het verzuimoverzicht de optie toe te voegen om "uit dienst" uit te filteren zoals nu mogelijk is bij de tab "Alle medewerkers"?

 

Hieronder een voorbeeld waarbij ik in het overzicht "Boro Berends" kan zien als zijnde ziek

MaartenVB_0-1702383194521.png

Zoek ik echter op "Berends" in de tab "Alle medewerkers" zonder het vinkje "Inclusief afgelopen dienstverbanden" dan zie ik hem niet staan.

MaartenVB_1-1702383249508.png

We zouden kunnen overwegen dit vinkje ook in het overzichtscherm toe te voegen zodat je eenvoudig medewerkers die ziek uit dienst gegaan zijn kunt uitfilteren.

 

Maarten VB
VISMA
door Maarten VB
Status changed to: Status: Niet ingepland

Ik verander de status van dit idee naar "Niet ingepland". Er lijkt niet veel animo te zijn voor deze aanpassing en momenteel zijn er andere zaken die meer prioriteit hebben binnen de verzuimapplicatie. 
We hopen in de loop van dit jaar de desktopversie van Verzuim een make-over te geven en kunnen dan eventueel kijken of we de voorgestelde toggle mee kunnen nemen zodat je in ieder geval deze medewerkers makkelijk kunt uitfilteren.