Mijn Communities
Help
Gea Bussink-Veerbeek1
CHAMPION ***

Per rol kunnen instellen of veld 'input', 'readonly' of 'hidden' is (SLSR-I-5)

door Gea Bussink-Veerbeek1 (Bijgewerkt ‎29-12-2022 15:21 door Bastiaan Friederichs VISMA )
Status: In onderzoek

Bij het ontwerpen van een formulier kun je aangeven of een veld op 'input', 'readonly', of 'hidden' moet komen te staan. Daarbij kun je onderscheid maken tussen een gebruiker en een professional. Graag zou ik meer differentiatie naar gebruiker hebben: professional, eindgebruiker (manager of individuee bevoegdheid) en medewerker. 

6 Opmerkingen
Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

Helemaal mee eens. Ik zou verder willen gaan en de differentiatie koppelen aan de activiteitenprofielen c.q. verbijzonderingen op de activiteitenprofielen.

Wanneer de gebruikersdefinitie kan worden losgelaten en het niet meer vast zit op de indeling van Eindgebruiker of PSA-gebruiker, lost dit een aantal punten op.

Bijvoorbeeld wanneer je een discrepantie wilt aanbrengen tussen verschillende eindgebruikersrollen op rubriekniveau (en niet alleen op workflow niveau).

Het lost ook op dat je bij usermanagement op meerdere rollen op dit moment (in Self Service) alleen de eindgebruikers kunt aansturen en niet de PSA-gebruikers.

Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

Dat zou heel veel extra mogelijk maken.

Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

Ik ben het eens met Gert-Jan.

Voor mij heeft het meer waarde als binnen de rol als professional differentiaties zijn, bijvoorbeeld P&O en SA.

Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

Dit zou eigenlijk ook moeten kunnen worden ingesteld op formulierniveau. Dan heb je meteen alle velden op dat formulier te pakken, en kun je bijvoorbeeld kostenplaatsen laten invullen door een afdeling financiën, terwijl ze niets kunnen doen op de andere formulieren  in een dialoog, bijvoorbeeld nieuwe medewerker.

Gea Bussink-Veerbeek
CHAMPION ***
door Gea Bussink-Veerbeek

Bovenstaande wordt ook genoemd in Weergave Infoblok - Visma Community  in relatie tot infoblokken. Laat daar je stem horen.

door Christiaan Sluis
Status changed to: Status: In onderzoek

De status van dit idee is geüpdatet naar ‘In onderzoek’ en er is een relevant label toegevoegd. Reden hiervoor is dat we in 2022 volop zijn begonnen met Youforce clean up ideeën. Voor Self Service hebben we meer dan 600 verschillende ideeën bekeken en beantwoord.

 

Via ‘Nieuws’ verstrekken we regelmatig informatie over de ontwikkelingen van Self Service, zoals in de laatste 4e Algemene update PD Self Service.

 

Om een weloverwogen antwoord te kunnen geven op dit idee combineren we dit met vergelijkbare ideeën met hetzelfde label. Voorbeelden van deze categorieën zijn:

  • Autorisatie en roltoewijzing
  • E-mail
  • Inzet formulier
  • Koppeling Personeelsdossier

 

We zullen de aankomende maanden gaan bepalen of we een dergelijke categorie kunnen toevoegen aan de roadmap voor Self Service. Zodra we dat hebben bepaald zullen we dit idee een definitieve status geven. Dit kan dus zowel ‘realisatie waarschijnlijk’ worden maar ook ‘afgewezen’.