Mijn Communities
Help
Anonymous
Niet van toepassing

Tonen welke velden gewijzigd zijn bij retourgestuurde (en dus aangepaste) mutatie (SLSR-I-25)

door Anonymous (Bijgewerkt ‎03-03-2023 12:50 door Remco te Ronde VISMA )
Status: In onderzoek

We zouden graag na het retour sturen willen kunnen laten tonen welke velden gewijzigd zijn t.o.v. de eerste keer dat het formulier bij een betreffende afdeling is geweest. Proces bijvoorbeeld: 

  1. Medewerker stuurt de mutatie in
  2. Leidinggevende geeft akkoord voor de mutatie
  3. PSA controleert het formulier en stuurt het retour;
  4. Formulier komt opnieuw bij de leidinggevende (wijzigt gegevens)
  5. Formulier komt opnieuw bij PSA (op dat moment moeten de velden die gewijzigd zijn een kleurtje krijgen of iets dergelijks zodat herkenbaar is welke velden er gewijzigd zijn.)
  6. PSA controleert de gewijzigde velden en keurt de mutatie goed

Wij willen dus graag dat wanneer een retour gestuurde mutatie opnieuw bij een afdeling komt (bijv P&A/SA of LG) dat dan de velden die gewijzigd zijn een andere kleur krijgen zodat herkenbaar is wat er gewijzigd is.

5 Opmerkingen
Anonymous
Niet van toepassing
door Anonymous

In aanvulling hierop: Graag altijd zichtbaar maken als een veld is gewijzigd.

Bijvoorbeeld:

1. Formulier wordt klaargezet voor leidinggevende om einddatum van een dienstverband te accorderen of te wijzigen.

2. Leidinggevende wijzigt de einddatum.

3. PSA ziet dat einddatum is gewijzigd.

Former Member
CHAMPION ***
door Former Member

Bij het proces Nieuwe medewerker moet de Servicedesk zo snel mogelijk worden ingelicht, per mail. Zodat ze snel een account kunnen aanmaken. Dus hebben we ingesteld, dat als een formulier is goedgekeurd door een manager (vroeg in het proces), er een mail naar de Servicedesk gaat.

Echter, het kan zijn dat een of meerder stappen later in de workflow, de mutatie alsnog wordt afgekeurd. Dan gaat de mutatie terug naar de bron, en weer naar de manager, en weer gaat er dan een mail naar de Servcedesk. Die vervolgens moet uitzoeken wat er veranderd is. Loggen wat er veranderd is door wie, en wanneer, en de mogelijkheid krijgen dit op een template te zetten, zou dit probleem kunnen oplossen.

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR ***
door Raymond_de_Rozario

Dit verzoek is ondertussen al weer een aantal jaar oud, maar kwam hem nu pas tegen n.a.v. een vraag vanuit onze organisatie. Bij deze mijn toevoeging:

 

Collega's geven aan dat hun "te doen" lijst soms meerdere pagina's beslaat. De retour gezette mutatie in het overzicht ook voorzien van een andere kleur (gehele regel). Een kolom toevoegen waarop gefilterd kan worden (toon alleen retour) zou ook al helpen.

 

Marcel Bouman
CHAMPION ***
door Marcel Bouman

@Raymond_de_Rozario al je met lange Te Doen lijsten hebt te maken kun je overwegen om retour gestuurde mutaties in een andere activiteit te laten landen zodat je hier een beter zicht op krijgt. Bijvoorbeeld 'retour LG' in plaats van "Indienen LG'.

Let hierbij wel goed op met bijlagen: als deze in een andere activiteit zijn toegevoegd zijn ze, afhankelijk van de autorisatie, niet altijd te wijzigen of te verwijderen.

Geen ideale oplossing maar mogelijk kan het je helpen.

door Christiaan Sluis
Status changed to: Status: In onderzoek

De status van dit idee is geüpdatet naar ‘In onderzoek’ en er is een relevant label toegevoegd. Reden hiervoor is dat we in 2022 volop zijn begonnen met Youforce clean up ideeën. Voor Self Service hebben we meer dan 600 verschillende ideeën bekeken en beantwoord.

 

Via ‘Nieuws’ verstrekken we regelmatig informatie over de ontwikkelingen van Self Service, zoals in de laatste 4e Algemene update PD Self Service.

 

Om een weloverwogen antwoord te kunnen geven op dit idee combineren we dit met vergelijkbare ideeën met hetzelfde label. Voorbeelden van deze categorieën zijn:

  • Autorisatie en roltoewijzing
  • E-mail
  • Inzet formulier
  • Koppeling Personeelsdossier

 

We zullen de aankomende maanden gaan bepalen of we een dergelijke categorie kunnen toevoegen aan de roadmap voor Self Service. Zodra we dat hebben bepaald zullen we dit idee een definitieve status geven. Dit kan dus zowel ‘realisatie waarschijnlijk’ worden maar ook ‘afgewezen’.