Mijn Communities
Help
cvanstijn
CHAMPION ***

CV Parsing ook mogelijk maken voor geboortenaam (achternaam bij geboorte) en tussenvoegsel

door cvanstijn
Status: Nieuw

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om met CV Parsing de velden achternaam (geboortenaam) en tussenvoegsel (bv. van, ter etc.) automatisch te laten vullen. Voornaam, geboortedatum, e-mail en mobiele telefoon worden netjes automatisch gevuld.

 

Er wordt onderstaande aangegeven door de consultant. 

 

De reden is dat CV Parsing een product is van een internationaal bedrijf en voorvoegsels en geboortenaam zijn zaken die redelijk uniek zijn voor nederland. Ze hebben deze dus (nog) niet toegevoegd aan de software.

 

Graag zouden wij ook de velden geboortenaam (achternaam bij geboorte) en tussenvoegsel willen toevoegen dat deze automatisch worden gevuld.

2 Opmerkingen
francispool
VISMA
door francispool
Status changed to: Status: Nieuw

@cvanstijn 

 

1. De velden 'tussenvoegsel geboortenaam' en 'geboortenaam' kunnen op het sollicitatieformulier worden toegevoegd (door een consultant). Hebben jullie deze velden ook in gebruik op jullie sollicitatieformulier? 

2. Zijn deze zaken uit het CV te halen überhaupt? Zien jullie dat geboortenaam wordt ingevuld op het CV? In onze ervaring wordt er meestal een voornaam en 1 achternaam ingevuld. Hoor graag wat jullie ervaring is. 

 

Wat sommige klanten doen, om verwarring bij sollicitanten te voorkomen en met de uitvraag van 1 achternaam -ivm kort formulier-, is de Easycruit webbouwer een toelichting bij het achternaam veld laten plaatsen. Bijv. "Vul hier aub je geboortenaam in, niet je partnernaam"

 

 

cvanstijn
CHAMPION ***
door cvanstijn

@francispool 

 

1. De velden 'Tussenvoegsel' en 'Geboortenaam (achternaam bij geboorte)' staan inderdaad op het sollicitatieformulier.

2. Deze zijn uit de CV te halen. De voornaam en de achternaam zijn gevuld. Soms apart, soms achter elkaar.

 

Op dit moment worden deze velden helemaal niet gevuld (ze blijven leeg). Het zou fijn zijn als deze gegevens ook automatisch gevuld worden. Ook al zou het tussenvoegsel dan bij de geboortenaam worden neergezet.

 

Zie onderstaande test met een andere CV parsing, hier komt in de test wel de geboortenaam naar voren, dan wel met het tussenvoegsel, maar die kan de afdeling die de gegevens controleert dan aanpassen (het blijft vaak toch nog handmatig werk):

 

cvanstijn_0-1717425059013.png