Mijn Communities
Help

Handleiding / Release notes Visma.net Payroll Nex UI

03-10-2023 15:57 (Bijgewerkt op 20-10-2023)
 • 11 Antwoorden
 • 1 kudos
 • 1562 Weergaven

HansdeBruin_0-1695723084418.png

 

 

 

Introductie

Meer informatie over de beschikbaarheid van de de nieuwe Visma.net Payroll Nex User Interface (vanaf nu de "nieuwe UI") kun je in dit nieuwsbericht lezen.

 

 

 

Wat is er beschikbaar in de nieuwe UI

In deze eerste versie van de nieuwe UI zijn het salarisrun overzicht en de salarisrun wizard beschikbaar. Schermen zoals onderhoud salariscomponenten en onderhoud tabellen komen later.

 

Je kunt de nieuwe UI als standaard instellen. Al je dan uitlogt en weer inlogt wordt je standaard naar de nieuwe UI gestuurd. Mocht je toch naar de oude UI terug willen, dan kan dat gemakkelijk met de knop Ga terug naar de vorige Payroll UI. Deze knop is natuurlijk ook beschikbaar als je de nieuwe UI probeert, maar niet als standaard hebt ingesteld.

 

Nieuwe UI nog niet als standaard ingesteldNieuwe UI nog niet als standaard ingesteld

 

Nieuwe UI als standaard ingesteldNieuwe UI als standaard ingesteld

 

 

Belangrijk! Mocht je problemen of fouten ervaren in de nieuwe UI dan kan je dit via het gebruikelijke support proces aanmelden. 

 

Salarisrun overzicht

 

Salarisrun overzicht van testbedrijfSalarisrun overzicht van testbedrijf

 

 

Op het nieuwe salarisrun overzicht worden zoals je gewend bent alle huidige salarisruns getoond. Daarnaast kunnen hier ook de gesloten salarisruns worden bekeken.

 

Per salarisrun wordt de status van bijvoorbeeld de salarisrun berekening en de verschillende uitvoer (betaalbestand, salarisstroken, etc.) getoond. Door op een van de stappen te klikken, word je naar die stap in de salarisrun wizard gestuurd. De salarisrun details, zoals bijvoorbeeld de sluitingsdatum/tijd voor mutaties, kunnen worden aangepast via de Wijzig salarisrun knop.

 

Verder worden in het nieuwe informatie paneel meer details getoond over de verschillende statussen. Bijvoorbeeld wanneer de salarisstroken zijn gegenereerd en hoeveel bank-, kas- en en/of negatieve betalingen er zijn.

 

Een andere nieuwe functionaliteit is dat de reeds bestaande zoek werknemer functionaliteit nu ook direct vanaf dit scherm beschikbaar is, in plaats van dat er eerst apart naar de zoek werknemer functionaliteit moest worden genavigeerd.

 

Salarisrun wizard

 

Salarisrun wizard van testbedrijfSalarisrun wizard van testbedrijf

 

 

 

In de nieuwe salarisrun wizard kunnen nog steeds de salarisrun resultaten worden gecontroleerd. In de Validatie stap kan je bijvoorbeeld de controles op werknemers- of salariscomponent niveau doen. De diverse filters bieden de mogelijkheid om het overzicht de informatie te laten tonen die jij graag wilt controleren.

 

Een aantal nieuwe of verbeterde functionaliteiten in de nieuwe UI zijn;

 • Een nieuwe look en feel. De nieuwe UI oogt in zijn geheel frisser en moderner.
 • Performance. De salarisberekening resultaten worden sneller geladen en getoond in de tabellen. Wanneer je een filter aanpast, zal het resultaat ook sneller zichtbaar zijn.
 • Er kan nu op meerdere werknemers worden gefilterd. Voorheen kon er enkel op één werknemer worden gefilterd. De verschillende zoektermen (werknemernaam en werknemernummer) kunnen door een komma worden gescheiden.
 • Er kan nu op meerdere componenten worden gefilterd. Voorheen kon er enkel op één component worden gefilterd. De verschillende zoektermen (component naam en component nummer) kunnen door een komma worden gescheiden.
 • Er kan nu op verschillen van x% worden gefilterd zonder dat ook de filter "Toon alleen waarschuwingen" aan staat. Verder worden de verschillen percentages niet meer op hele procenten afgerond en worden de verschillende percentages dus preciezer getoond en kan er preciezer worden gefilterd.
 • In de Validatie stap is een nieuwe salarisstroken weergave geïntroduceerd. Wanneer vanuit de salarisstroken weergave voor alle werknemers wordt ingezoomd op een werknemer, tonen we niet meer de tabel zoals we die tonen in de totaal overzicht weergave voor een werknemer. In plaats daarvan tonen we direct de salarisstrook van de werknemer met daarnaast een paneel met alle wijzigingen en/of ongewijzigde componenten t.o.v. de geselecteerde vergelijkingsperiode / vergelijking salarisrun. Vanuit deze weergave kan er ook direct naar de totaal overzicht weergave voor de betreffende werknemer worden genavigeerd, of je kunt naar de salarisstroken weergave voor alle werknemers terug navigeren.

  De nieuwe "salarisstrook weergave" voor een testbedrijfDe nieuwe "salarisstrook weergave" voor een testbedrijf

   

   

 • De Berekende resultaten stap heet nu de Resultaten stap. Deze stap is praktisch hetzelfde gebleven. Het scherm heeft wel, net als de Validatie stap, een nieuw uiterlijk gekregen.
 • De Rapportages en betalen stap heet nu de Uitvoer stap. De mogelijkheden in deze stap zijn eigenlijk gelijk gebleven t.o.v. de huidige Rapportages en betalen stap. Een aantal kleine wijzigingen;
  • Het scherm is in een nieuw jasje gestoken. Alle uitvoer panelen worden nu onder elkaar getoond in plaats van onder elkaar en naast elkaar.

   De "Uitvoer" stap voor een testbedrijfDe "Uitvoer" stap voor een testbedrijf

    

  • Met de knoppen Toon betalingsoverzicht en Toon salarisstroken is het mogelijk om een overzicht van de betreffende documenten op het scherm te tonen. Indien gewenst, kunnen deze documenten vervolgens gedownload worden.

  • De Samenvatting stap hebben we samengevoegd met de Uitvoer stap. In de Uitvoer stap is duidelijk te zien wat de uitvoer status is en of er nog actie nodig is. Wanneer de loon- en (indien van toepassing) pensioenaangiftes geaccepteerd zijn, kan vanuit de Uitvoer stap de salarisrun worden afgesloten.

 

 

 

Waar wordt aan gewerkt

Maar we zijn nog niet klaar! Er wordt nog steeds gewerkt aan verbeteringen in het nieuwe salarisrun overzicht en de nieuwe salarisrun wizard. Op termijn willen we ook gaan starten met o.a. de onderhoud schermen. Denk aan onderhoud componenten, tabellen, etc.

 

Maar voordat we daarmee gaan beginnen zijn er nog een aantal andere functionaliteiten / verbeteringen die we eerst willen implementeren. Een aantal van deze verbeteringen zijn;

 • Momenteel verloopt na 45 minuten activiteit in de nieuwe UI de geldigheid van de gebruikerssessie. Hierna moet je de nieuwe UI verversen om verder te werken. Dit willen we gebruiksvriendelijker maken.
 • We willen het ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid van filters in de salarisrun wizard verbeteren zodat deze makkelijker in gebruik worden.
 • De informatie in het Informatie paneel op het salarisrun overzicht zal nog worden uitgebreid en worden verbeterd.
 • De notificatie om gebruikers te informeren dat er nieuwe/gewijzigde salarisrun resultaten zijn ontbreekt nog. Deze gaan we implementeren.
 • In de Uitvoer stap ontbreekt momenteel nog de optie om de feedback van het pensioenfonds in te zien. Deze gaan we implementeren.
 • We willen het ontwerp van het selecteren (of uitsluiten) van een werknemersgroep of individuele werknemers in de salarisrun definitie verbeteren, zodat dit makkelijker in gebruik wordt. 
 • Deze informatie over geselecteerde of uitgesloten werknemersgroepen of individuele werknemers moet nog aan het salarisrun overzicht worden toegevoegd.

 

En we zijn natuurlijk benieuwd naar jullie feedback en ervaringen. Deze feedback zal ook als een basis zijn voor verdere verbeteringen in de nieuwe UI.

 

 

 

Wat kun je wanneer verwachten

De nieuw UI zal op termijn de huidige Visma.net Payroll UI vervangen. Voor we zover zijn is er nog veel te doen en hier gaan we de komende tijd mee aan de slag. Zodra er weer nieuwe of verbeterde functionaliteiten beschikbaar zijn, laten we dit jullie natuurlijk weten.

 

 

 

Laat ons weten wat je vindt

Zoals altijd zijn we benieuwd naar jullie feedback. In de nieuwe UI is een feedback knop  beschikbaar. Via deze knop kun je een formulier invullen en op die manier je feedback aan ons versturen. Je kunt zo vaak als je wilt feedback insturen.

 

Laat ons vooral weten wat je van de nieuwe UI vindt en hoe je deze ervaart. Op die manier kunnen we de nieuwe Visma.net Payroll Nex UI nog beter op jullie wensen aan laten sluiten.

Alvast bedankt!

 

HansdeBruin_4-1695722940865.png