Mijn Communities
Help

De nieuwe Visma Developer Portal

03-03-2023 09:47 (Bijgewerkt op 24-05-2023)
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 725 Weergaven

Youforce Developer Portal gaat offline

Onze producten en oplossingen worden beter wanneer ze verbinding maken met een ecosysteem van geweldige andere oplossingen. Mede daarom heeft Visma Raet besloten aan te sluiten bij het Visma Developer Portal. Waar wij eerder alleen voor Youforce integraties een developer portal hadden, zijn wij binnenkort onderdeel van een groot netwerk van Visma producten. 

 

Dit sluit perfect aan bij onze Best of Breed filosofie. De best of breed strategie houdt in dat je als bedrijf je niet bindt aan één totaalpakket voor software, maar juist op zoek gaat naar de optimale softwareoplossingen voor ieder specifiek deel van het bedrijf. Aangezien Visma in Nederland alleen al meer dan 60 software oplossingen aanbiedt, is de kans groot dat je naast Youforce minimaal nog één of zelfs meerdere  andere Visma producten afneemt. Door op één plaats alle Visma APIs aan te bieden, zorgen wij ervoor dat de integratie uniform is. 

 

Een bijkomend voordeel van de Visma Developer Portal is dat je meer dan één persoon van jullie organisatie toegang kan geven, zodat het onderhoud en de continuïteit van de aangemaakte applicaties gegarandeerd blijft. 

 

Een nog belangrijkere reden voor ons om over te stappen op het Visma Development Portal is de Security. Visma beschikt over zeer bekwame beveiligingsteams, die 24 uur per dag het hele jaar door toezicht houden op alle activiteiten rondom datadeling o.b.v. API-integraties. Deze beveiligingsteams bestaan uit beveiligingsingenieurs, beveiligingsanalisten, incidentresponders, penetratietesters, beveiligingsadviseurs, beveiligingsarchitecten, beveiligingsonderzoekers, beveiligingsmanagers en compliancemanagers. Door ons aan te sluiten bij het Visma Developer Portal kunnen wij gebruikmaken van de expertise van deze  beveiligingsteams en daarmee onze klanten Security van het allerhoogste niveau bieden.

 

Tijdlijnen

Dit betekent dat wij jullie vragen je API-connecties op korte termijn over te zetten van de Youforce Developer Portal naar de Visma Developer Portal. 

  • Vanaf 1 april 2023 kun je geen nieuwe connecties meer aanmaken op de oude Youforce Developer Portal. 
  • En vanaf 1 juni aanstaande zullen wij de Youforce Developer Portal offline halen. 
  • De oude People & Organisation API komt per 1 juni te vervallen. De nieuwe IAM API is hiervoor in de plaats gekomen. 

 

Handleiding

Een handleiding die beschrijft hoe je de nieuwe API-applicatie aanmaakt op de nieuwe developer portal vind je op onze Community

 

Als je de API-connectie aanmaakt op de nieuwe portal, dan blijft de inhoud van de bestanden ongewijzigd. Wel krijg je een nieuwe clientID, clientSecret en TenantID waarvoor een authenticatietoken opgehaald moet worden. 

File API

Maak je gebruik van het door Visma Raet gepubliceerde script om via de FileAPI bestanden te down- of uploaden, dan vind je hier een aangepaste script voor de nieuwe situatie.

Daarnaast wijzigt voor de FileAPI de basis url naar “https://fileapi.youforce.com/v1.0”.

 

Leveranciers van aanpalende systemen

Grote kans dat niet jij maar jullie leverancier van het aanpalende pakket de API-integratie in het verleden gemaakt heeft. In dat geval is het verstandig dit bericht met hen te delen, zodat zij tijdig de API-applicatie kunnen verhuizen naar de nieuwe Visma Development Portal.

 

Online Spreekuur

Je kunt de nieuwe API-applicatie op de Visma Developer Portal eenvoudig en snel zonder hulp van Visma Raet aanmaken. Mocht je toch nog vragen hebben dan kun je op donderdag 30 maart tussen 15 en 16 uur op ons Online Spreekuur terecht. Onze experts zitten dan klaar om je vragen te beantwoorden of indien gewenst je op weg te helpen met het aanmaken van de API-applicatie op de Visma Developer Portal. 

 

Heb je daarna toch nog behoefte aan ondersteuning van één van onze experts, dan kun je via 4Me een consultant aanvragen.