peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Kirjanpidon raporttien uusi hakusivu julkaistu

tekijä Marja-Liisa Lohtander (Päivitetty ‎17-06-2021 13:57 tekijä Marja-Liisa Lohtander VISMA )

Olemme uudistaneet kirjanpidon raporttien hakusivun. Raporttien hakeminen ja käsittely on nyt aiempaa nopeampaa, sillä raportit avautuvat hakuehtojen oikelle puolelle ja näin hakuehtojen tarkentaminen onnistuu helpommin. 

 

Hakuehdoista

Raporttien hakuehdot ovat pitkälti ennallaan, mutta toteutus on tehty uudella tavalla ja tästä johtuen osa hakukentistä toimii hieman eri tavalla. Tässä huomioita uuden hakusivun hakuehdoista (kuva 1):

  • Haluttu raportti valitaan kohdasta “Raportit ja pikalinkit”.
  • Ajanjaksoa koskevat valinnat toimivat entiseen tapaan, ovat vain hieman erinäköiset. Sama koskee Tositelajin ja Tositenumerovälin valintaa
  • Tilin hakukentässä voidaan hakea tilinumerolla tai tilin nimellä (kuvat 2 ja 3). Mikäli hakutulokseksi tulee vain yksi tili, voidaan se valita siirtymällä kentästä pois Tab -näppäimellä tai valitsemalla se erikseen alasvetovalikosta. 
  • Tilinumerovälillä voidaan hakea myös tilinumeroväliä niin, että rajauksessa käytettävää tiliä ei ole yrityksessä käytössä.
  • Selite -kenttä, Summa, ALV-kanta ja -koodi sekä Lisävalinnat ovat ennallaan
  • Laskentakohteita voidaan valita samasta alasvetovalikosta kerralla useampia aina kunkin laskentakohdeotsikon alta (kuva 4).

Kp-raporttien uusi hakusivu1.png

Kuva 1. Hakuehdot. Hakuehdot vaihtuvat jonkin verran riippuen valitusta raportista.

 

 

Hakuehto Tilillä hakeminen.png

Kuva 2. Tiliä voi hakea tilinumerolla tai tilin nimellä. Hakutulokset tulevat valittaviksi. Mikäli hakutuloksia tulee yksi, on se helppo valita käyttäen Tab -näppäintä.

 

 

Hakuehto Tilin nimelä hakeminen.png

Kuva 3. Tilin nimellä hakeminen.

 

 

Laskentakohteiden valinta.png

Kuva 4. Laskentakohteiden valinta.

 

 

Raporttihaun valinnat

Hakuehtojen alaosassa on erilaisia valintoja liittyen raporttien hakemiseen:

Raporttihaun valinnat.png

Kuva 5. Raporttihaun valinnat.

 

Hae -painikkeesta raportit avataan hakuehtojen viereen. Huomiona kuitenkin, että osa raporteista avautuu edelleen aina uuteen välilehteen johtuen mm. siitä, että osa raporteista sisältää erilaisia toimintoja, jotka eivät toimisi teknisesti samaan ikkunaan avattaessa. Seuraavat raportit avautuvat aina uudelle välilehdelle: 

  • Tilisaldot
  • Tuloslaskelma kuukausittain 
  • Liitetietotositteet ja 
  • Konserniraportit (tuloslaskelmat ja tase)

 

Raportit voidaan avata haluttaessa myös uuteen välilehteen painamalla Hae -painikkeen oikeassa reunassa olevaa nuolta (kuva 6). Myös tällöin hakuehdot kulkevat raportin mukana.

Hae uuteen välilehteen nuoli.png

Kuva 6. Raportin avaaminen uuteen välilehteen. 

 

 

Raportti voidaan myös tulostaa suoraan hakuehdoista avaamatta sitä ensin näytölle painikkeesta "Tulosta hakuehdoista". Tuomme myöhemmin tähän lisää tallennusvaihtoehtoja (pdf, csv/excel).

 

Raporttikohtaiset toiminnot löytyvät kunkin raportin ylälaidasta. Esimerkiksi pääkirjan tallentaminen csv-tiedostona löytyy edelleen avatun raportin ylälaidasta (kuva 7). Raportti voidaan myös tulostaa tai tallentaa pikalinkiksi raportin toiminnoista.

Pääkirja raportin valinnat csv ym.png

Kuva 7. Raporttikohtaiset toiminnot löytyvät kunkin raportin ylälaidasta. 

 

 

Raporttihakuun tehdyt valinnat voidaan tyhjentää hakuehtojen alaosan “Tyhjennä” -painikkeesta. Tällöin hakuun palautuu oletusvalinnat (kuva 5 ylempänä).

 

 

Pikalinkkien toiminnasta

Pikalinkit löytyvät nyt raporttien kanssa samasta alasvetovalikosta (kuva 8). Pikalinkkien osalta suunnitelmissamme on tuoda mahdollisuus tallentaa omat tärkeimmät pikalinkit suoraan uuteen näkymään, jotta niiden käyttö on nopeaa. 

Pikalinkit valikossa.png

Kuva 8. Pikalinkit löytyvät kohdasta "Raportit ja pikalinkit".

 

Pikalinkin tallentaminen tehdään täyttämällä tarvittavat hakuehdot ja painamalla hakusivun alaosan valinnoista “Tallenna pikalinkki” (kuva 5). Pikalinkin voi tallentaa myös avaamalla ensin raportin ja käyttämällä raportilla olevaa toimintoa "Tallenna raportti pikalinkiksi" (kuva 7).

 

Pikalinkkien hallinta -näkymässä näkyy kaikki sinulle luodut pikalinkit ja mikäli sinulla on yrityksessä käyttäjähallitsija -rooli, näet myös muille tehdyt pikalinkit. Hallintasivuilla voi poistaa pikalinkkejä pikalinkin rivin päässä olevasta ruksi -painikkeesta. Pikalinkin nimestä voi myös avata kyseisen raportin (kuva 9).

Pikalinkkien hallinta kuva.png

Kuva 9. Pikalinkkien hallinta -sivulla voi poistaa pikalinkkejä.

 

Otamme mielellämme palautetta vastaan uudesta kirjanpidon raporttien hakusivusta. Palautetta voitte antaa esimerkiksi tähän Community -kirjoituksen alle. Vanhaa kirjanpidon raporttien hakusivua on mahdollista käyttää vielä jonkin aikaa ja tulemme tiedottamaan vanhan sivun poistamisesta hyvissä ajoin.  Vanhan hakusivun saa näkyville hakusivun yläosan valinnasta “Palaa käyttämään vanhaa näkymää”.

 

 

 

 

 

 

11 Kommentit
Sirpa Rikkonen
CONTRIBUTOR **
tekijä Sirpa Rikkonen

Hei

 

käytän todella paljon tuloslaskelma kuukausittain toimintoa ja nyt uudessa raportissa on budjettivertailu mukana. Toivottavati sen saa pois tai valinnan taakse , koska turhaan paisuu sivusuunnassa  ja on hankala käyttää varsinkaan jos netvisorin budjetointi ei ole käytössä. En ainakaan äkkiseltään löytänyt kohtaa mistä sen saa pois ?

 

 

 

Pasi Tasanen
CHAMPION ***
tekijä Pasi Tasanen

Minun mielestäni tuo budjetti on ihan bugi. Ihmettelin tätä jo pilottiversiossa, mutta en muistanut lähettää siitä viestiä, kun tämä oli vain yhdessä ympäristössä käytössä.

Tuula Jehkonen
ACTIVE CONTRIBUTOR ***
tekijä Tuula Jehkonen

Samaa mieltä, budjetti pitäisi saada tuolta pois näkyvistä. Lisäksi raportti pitää nyt sivusuunnassa kelata jolloin tilit häviävät näytöltä kun siirrytään loppuvuotta kohti samalla tavalla kuin laskentakohderaportilla jos kohteita on paljon.

Jenni Lammela
CONTRIBUTOR *
tekijä Jenni Lammela (Päivitetty ‎18-06-2021 08:03 tekijä Jenni Lammela )

Pilottiversiossa budjettivertailun sai pois, kun kävi erikseen valitsemassa budjettiversiosta tyhjän rivin. Palautetta tästä on annettu, mutta enää ei näytä toimivan edes tällä tavalla. Toivottavasti saadaan toimimaan oletuksena ilman budjettia. Toinen kovasti kaipaamani toiminnallisuus on pikalinkkien muokkaaminen eli pikalinkkinä tallennettuun raporttiin saisi sujuvasti lisättyä esim. uuden kustannuspaikan.

Kirsi Palmroos
ACTIVE CONTRIBUTOR **
tekijä Kirsi Palmroos

Tuloslaskelma kuukausittain takaisin ilman budjettia ja vertailua!

Käytän sitä todella paljon ja nyt paisutettu turhaan sivulle. Ei saa enää yhdellä näkymälle kaikkia kuukausia.

tekijä Marja-Liisa Lohtander

Hei, 

tulemme muuttamaan tuota budjetin näyttämistä tuloslaskelma kuukausittain -raportilla. Itse raporttia emme ole muuttaneet, mutta tuo muutos aiheutuu uusien hakuehtojen valintojen käyttäytymisestä ja näkyy sitten raportilla tuoden sinne budjettitietoja varten ylimääräisiä sarakkeita. Eli muutos tulossa. 

VeeraVirtanen
CONTRIBUTOR ***
tekijä VeeraVirtanen

Hyvä juttu, toivottavasti muutos ehtii kuukauden vaihteeseen!

Sirpa Rikkonen
CONTRIBUTOR **
tekijä Sirpa Rikkonen

Toivottavasti samalla myös tuloslaskelma kuukausittain-raporttiin  saadaan yhteensä sarake takaisin.

Tomi Sammalniemi
CONTRIBUTOR *
tekijä Tomi Sammalniemi

Aivan käyttökelvoton meidän käyttöön tämä uusi ratkaisu. Vanha yksinkertainen malli piti sisällään tasan kaikki mitä me perus arjessa tarvitaan yksinkertaisten tunnuslukujen seurantaan. Ihan hyvä, että asiat kehittyy ja saadaan moninaisia toiminnallisuuksia mukaan yritysten tarpeiseen, mutta tätä en oikein käsitä, että kuka on keksinyt, että poistetaan kaikista perustavanlaatuisin raporttimuoto jossa näkee kuukausitasoilla tileittäin tulot/menot ja summat.

 

Eli josko saisi vanhan mallin takaisin edes jollain tapaa valittavaksi.

Marjo Ellison
CONTRIBUTOR **
tekijä Marjo Ellison

Hei,

 

en tiedä, liittyykö tämä nyt tähän raporttiuudistukseen vai muuten vain näihin alustasiirtojen bugituksiin, mutta tänä aamuna eivät raporttihaut toimi. Kaikki tositteet eivät nouse näkyviin Tuloslaskelma, Tase ja Tositeselailu-raporteilla. 

Ihan kahden ihmisen voimin mietittiin ja etsittiin mikä meillä ei täsmää, kun kirjaukset eivät nousseet rapsoilla esiin.

 

Tilanne korjaantui hakemalla raportti pari kertaa uudestaan, mutta samalla sinne ilmestyi myös vanhempia tositteita mukaan. Oletan, että ne ovat näkyneet aiemmin, kun täsmäytykset ovat aiempina kuukausina olleet ok mutta nyt eivät nousseet mukaan.
Hieman jännittää tässä tehdä kuukauden täsmäytyksiä, kun ei tiedä johtuuko täsmäämättömyys oikeasta erosta vai onko Netvisor vain päättänyt jättää osan kauden tositteista näyttämättä.

Ida Ketola
CHAMPION ***
tekijä Ida Ketola

Toivottaisiin myös, että muutos€ ja muutos-% sarakkeet voisi itse valita kumpi näkyy tai näkyykö ollenkaan. Kompataan myös tuota pikalinkkien muokkausta, jolloin laskentakohteita voisi lisätä ja poistaa niiden muuttuessa. Lisäksi jos yrityksellä on käytössä paljon muuttuvia laskentakohteita, niin monivalintaa voisi helpottaa. Nyt on jo parempi tuo valikko edelliseen nähden, mutta jos vielä saisi vaikka "valitse kaikki"-toiminnon, josta voisi sitten turhat poimia pois. Tämä tosin olisi varmasti enemmän käytössä laskentakohderaportoinnin puolella mutta kuitenkin erittäin toivottu.