Mijn Communities
Help

Stap nu over op het nieuwe inloggen via 2 factor authenticatie Professionals

door Henk Hesseling

Voor medewerkers en managers (zonder certificaat) is het nieuwe inloggen al geruime tijd in gebruik. Nu wordt het tijd dat de professionals overstappen die inloggen met certificaat via login1.youforce.biz

 

Het nieuwe inloggen voor de ‘professional’ is nu algemeen beschikbaar (General Available) en is vereist voor het gebruik van nieuwe toepassingen binnen Youforce. Zoals het gebruik van Youforce Reporting, Autorisatiebeheer, het configureren van de Youforce app en Mijn Youforce, de centrale landingspagina waar medewerkers en managers hun HR-zaken nóg makkelijker regelen. 

Ook voor het geïntegreerd gebruik van andere Visma software, zoals PlusPort, én de software van onze partners, is het nieuwe inloggen een vereiste.


Elke ‘Professional’ gebruiker logt straks in met een combinatie van:

 • gebruikersnaam@onyouforce.com
 • wachtwoord en
 • een tweede factor (zoals bijvoorbeeld de PingID app).

Wij baseren ons inlog beleid op de ‘NIST 800-63’ standaard. Deze toegangsbeveiliging standaard wordt onderschreven door de Nederlandse overheid en aanbevolen door veiligheidsexperts van Visma.

 

Op de Community hebben wij een vernieuwde handleiding geplaatst, deze is op deze pagina te vinden: Het nieuwe inloggen via 2 factor authenticatie, ga dan naar handleiding: Beheer professionele Youforce accounts met 2 factor authenticatie

 

Nadat je onyouforce account succesvol geactiveerd is,  krijg je vanaf volgende week, ook de volgende activatiemail met de nieuwe URL’s erin. Zie als voorbeeld:

HenkHesseling_0-1663070823344.png

 

Jouw actie

 • Activeer het onyouforce account  Zie hier hoe.
  • Let er hierbij wel op dat je als applicatiebeheerder het certificaat moet aanmaken, maar de professional hoeft deze niet meer te installeren
 • Log voortaan in via de url admin.youforce.com
 • Pas eventuele (interne) handleidingen aan
 • Pas eventuele snelkoppelingen aan

Wil jij dat jouw professionals alle mogelijkheden van Youforce optimaal gebruiken, zowel nu als in de toekomst, maak dan zo spoedig mogelijk de overstap!

 

Heb je in de tussentijd toch vragen over het nieuwe inloggen? Neem dan contact op met het Service Center of je Service Manager.

38 Opmerkingen
FBB ZB
CHAMPION ***
door FBB ZB

@Henk Hesseling is de tekst van die activatiemail ook door ons zelf aan te passen?

Wij willen dat men gebruik maakt van de tegels / linkjes die door ons beschikbaar zijn gesteld op onze eigen organisatie-startpagina. Het verzenden van mailtjes zoals deze activatiemail leidt enkel tot verwarring.

Sylvia Schilt
CONTRIBUTOR ***
door Sylvia Schilt

Ik begrijp niet waarom er toch nog een certificaat moet worden aangemaakt. Op het moment dat je een certificaat toevoegt, wordt er automatisch een mail met installatiewachtwoord naar de gebruiker gestuurd. Dat geeft dan toch verwarring, want het certificaat hoeft niet meer te worden gestuurd. Kan de mail met installatiewachtwoord dus ook niet verstuurd worden?

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door Raymond_de_Rozario

@Henk Hesseling Gezien het aantal kudos op @Sylvia Schilt haar opmerking zitten meerdere mensen te wachten op de certificaat vraag. Zou je zo vriendelijk willen zijn deze te willen beantwoorden? Ik ben bezig met een PVA voor de overgang naar het inloggen met @onyouforce.com accounts binnen onze organisatie. 

 

 

door Henk Hesseling

De hierboven gesteld vragen zijn doorgestuurd naar de specialisten van de module. Wij komen hier zo snel mogelijk op terug.

Monique van Berkel
CONTRIBUTOR ***
door Monique van Berkel

Het is volgens mij gelukt om op de nieuwe manier in te loggen (heb mezelf als proefkonijn gebruikt), maar ik mis een aantal modules, zoals: Portaalbeheer, Youforce account beheer, HRCORE, Zenden/Ontvangen, Gemal, Betaalmanager, Pensioenaangifte APG, Loonaangifte, autorisatie PDOL, Configuratie PDOL etc etc.  

Hoe kan dit (is ook gemeld aan het Service Center)?

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door Raymond_de_Rozario

Ik had mezelf al een tijd geleden omgezet, maar heb daarbij nooit een certificaat bij hoeven aan te maken? Komt dit omdat mijn IC-account al een had?

cvanstijn
CHAMPION *
door cvanstijn

@Monique van Berkel Hoi Monique, heb je onderstaande link ook geprobeerd?

cvanstijn_0-1663249074417.png

Want ik krijg wel HR Core Online en de rest (bv. Youforce Reporting) in beeld. Als ik daarmee inlog.

 

Ik had voor mezelf ook een tijdje geleden een account aangemaakt hiervoor en heb niet opnieuw een certificaat hoeven aan te maken.

cvanstijn_2-1663249164410.png

 

 

Linda_FB_WMD
CONTRIBUTOR ***
door Linda_FB_WMD

Ik heb het een tijdje geleden voor mezelf geactiveerd en ik zie wel alle tegeltjes nog. Wat wel heel onhandig is, is dat wij voor ons medewerker account via SSO inloggen. Als ik eerst in mijn medewerker account heb ingelogd en ik open in dezelfde browser daarna mijn professional account met 2e factor, dan gaat hij automatisch over op mijn medewerker account, terwijl ik wel het juiste @onyouforce account had geselecteerd bij het inloggen en op mijn medewerker account had uitgelogd.

door Henk Hesseling

@Monique van Berkel, Je kunt hiervoor het beste een ticket voor het Service Center aanmaken. Zij kunnen je hier vast mee helpen.

Monique van Berkel
CONTRIBUTOR ***
door Monique van Berkel

Had ik gedaan, maar het is al gelukt. 

Samira Gewargis
CONTRIBUTOR *
door Samira Gewargis

@Henk Hesseling 

Kan het kloppen, dat wij geen autorisatie hebben om dit zelf te regelen? Ik kan nl de tegel "Youforce Account Beheer" niet vinden. 

door Marloes Feenstra

Hoi @Samira Gewargis !
Je kan het beste contact opnemen met jouw contactpersonen binnen YouServe, misschien hebben ze deze optie nog niet toegevoegd bij jullie.
Groeten Marloes

Ellen van der Breggen
CONTRIBUTOR *
door Ellen van der Breggen

Goedemorgen, 

Als een professional geen telefoon van het werk heeft en zijn eigen privé-telefoon niet wil gebruiken, wat is dan het alternatief?

 

Vriendelijke groet,

Ellen van der Breggen

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door Raymond_de_Rozario

@Samira Gewargis Die zou je zelf moeten kunnen toevoegen:

 

Portaalbeheer

Portaalbeheer

Gebruikersbeheer

Toegangsbeheer

Jezelf opzoeken

Onder Toepassingen op het portaal voor de HR-professional scroll je helemaal naar beneden

Raymond_de_Rozario_0-1663584018056.png

 

Samira Gewargis
CONTRIBUTOR *
door Samira Gewargis

@Raymond_de_Rozario dankjewel!

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door Raymond_de_Rozario

@Henk Hesseling We zijn ondertussen al weer een paar weken verder. Zijn er ondertussen al antwoorden op de door iedereen gestelde vragen?

pscheij
CONTRIBUTOR *
door pscheij

Goedemorgen,

Wij zijn nog niet over op Beaufort online, hoe zit het met de gebruiker koppeling welke wij nu nog op de koppelserver gebruiken .

 

met vriendelijke groet,

Peter Scheij

 

Sylvia Schilt
CONTRIBUTOR ***
door Sylvia Schilt

@Henk Hesseling: Helaas heb ik nog steeds geen antwoord gekregen op onderstaande vraag:

 

Ik begrijp niet waarom er toch nog een certificaat moet worden aangemaakt. Op het moment dat je een certificaat toevoegt, wordt er automatisch een mail met installatiewachtwoord naar de gebruiker gestuurd. Dat geeft dan toch verwarring, want het certificaat hoeft niet meer te worden gestuurd. Kan de mail met installatiewachtwoord dus ook niet verstuurd worden?

 

Het zou fijn zijn als hier een antwoord op komt.

Nico vander Bent
CHAMPION *
door Nico vander Bent

Gezien alle opmerkingen denk ik dat ik nog maar even wacht !!!

Linda_FB_WMD
CONTRIBUTOR ***
door Linda_FB_WMD

Ik heb (na mijzelf) nu 5 collega professionals over gezet naar het nieuwe inloggen. Bij 2 daarvan werkt het niet. Eentje moet de PingID app voortdurend opnieuw koppelen. Bij haar kijk ik donderdag nog even een keer mee. Een andere collega geeft in de PingID app akkoord, maar krijgt dan een foutmelding op de PC. Met zijn  certificaat kan hij wel gewoon inloggen. Ticket aangemaakt vrijdag, maar tot op heden geen reactie. Kortom; ik ben vooralsnog niet gelukkig met deze manier van inloggen. En aangezien wij het ziekteverzuim via de Youforce app doen en de Youforce Reporting gebruiken, hebben wij deze manier van inloggen echt nodig om bij die 2 tegeltjes te komen. Dat lukt mijn collega's nu dus niet en kennelijk wordt er geen prioriteit aan mijn ticket gegeven.

door José Ursem- van Ruitenbeek

@Linda_FB_WMD 

Het gebeurt soms dat gebruikers problemen hebben met het aanmelden.

Hiervoor heb je terecht een Support aanvraag ingediend, die is in behandeling.
 
Voor het niet in kunnen loggen kunnen verschillende oorzaken zijn. Vaak is het niet juist opvoeren of kiezen van een gebruikersnaam het probleem.
Dit moet je echt per gebruiker nakijken. Laat deze volledige printscreens maken van alle genomen stappen, daarmee kan je in Youforce Accountbeheer controleren of het klopt.

 

door José Ursem- van Ruitenbeek

@Sylvia Schilt 

Op dit moment kunnen we alleen aan een geldig certificaat herkennen dat een gebruiker ook als professional mag inloggen. 

We zitten nog in de overgangsfase van het inloggen voor professionals met certificaat naar het nieuwe inloggen voor professionals met 2 factor authenticatie. 
Beide manieren van inloggen worden op dit moment door professionals gebruikt. En wanneer je op de oude manier inlogt met certificaat, moet het certificaat wel geïnstalleerd zijn op je computer. 
Daarom kunnen we het verzenden van de mail met het installatiewachtwoord nog niet uitzetten. 
Sylvia Schilt
CONTRIBUTOR ***
door Sylvia Schilt

@José Ursem- van Ruitenbeek 

Ik vind het antwoord eerlijk gezegd wel teleurstellend. Natuurlijk worden beide inlogmethodes nog gebruikt, zolang je certificaten blijft verstrekken. Ik kan het niet aan een professional gaan uitleggen dat hij weliswaar een mail met installatiewachtwoord krijgt, maar vervolgens geen certificaat gaat krijgen. Dus dan hou je maar in stand dat je gewoon het certificaat aanmaakt en daarna verstuurt. Waarom wordt er niet gezocht naar een ander (nieuw) uniek kenmerk dat aan een professional wordt meegegeven? 

jae_vink
CONTRIBUTOR **
door jae_vink

Kan het zo zijn dat dit problemen oplevert met de IE compatibiliteitsfunctie in Edge?

Zodra ik die inschakel krijg ik allerlei foutmelding en is de pagina niet meer toegankelijk. Onder de certificaat inlog heb ik hier geen problemen mee...

Erik Raaijmakers
CONTRIBUTOR **
door Erik Raaijmakers (Bijgewerkt ‎04-11-2022 17:29 door Erik Raaijmakers )

@Henk Hesseling: De Ibu stand alone (voor de bestandsuitwisseling) is gekoppeld aan een Youforce account/gebruiker en heeft toegang met een certificaat om aan te melden op de server filetransfer.youforce.biz.

 

Wat is de toekomst van deze gebruiker? Volgen er nog veranderingen die volgen uit de 'nieuwe inlogprocedure' of blijft de IBU-software onveranderd toegang met een certificaat houden? 

JaneHolmes
CONTRIBUTOR **
door JaneHolmes

Ik durf bijna niet over te stappen met bovenstaande commentaren, maar neem aan dat het moet, aangezien wij gebruik willen maken van de nieuwe report tool. Is er al een geupdate stappenplan waarmee de kinderziektes eruit zijn en moet je in dit stappenplan als proffessional toch weer een nieuw certificaat aanmaken? Ik hoor het graag. Mvg Jane

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door Raymond_de_Rozario

Mijn collega's en ik ervaren zelf veel problemen met het nieuwe inloggen via admin.youforce.com/yf-inloggen/. Hiervan heb ik al een 4Me ticket aangemaakt.

 

Na verloop van tijd verschijnt een van onderstaande foutmeldingen. Geen enkele knop binnen Youforce werkt dan nog. Klikken op bijvoorbeeld het huisje geeft geen resultaat. Het enige wat helpt is het Explorer venster sluiten en opnieuw inloggen. 

 

Als eerste suggestie wordt gegeven: laat de gebruiker maar een HAR bestand aanmaken. Nu werk ik al meer dan 20 jaar in de automatisering en beschouw mijzelf als vergevorderd, maar ik had er nog nooit van gehoord. Na gevraagd te hebben om een uitleg, dacht ik: Hier kom ik nog wel uit, maar een standaard gebruiker? Hier komt ook nog eens bij dat de "F12" functie door onze organisatie is uitgeschakeld.

 

Zijn er meer mensen die tegen onderstaande foutmeldingen aanlopen?

 

Raymond_de_Rozario_0-1669626842816.png

Raymond_de_Rozario_1-1669626916763.png

 

 

Marie-Louise de Regt
CONTRIBUTOR ***
door Marie-Louise de Regt

@Raymond_de_Rozario ik heb dat zelf ook als ik te lang niets in Youforce gedaan heb. Dan lijkt het me een prima beveiliging.  Is dat bij jullie hetzelfde, of ben je gewoon constant aan het werk en krijg je dan de foutmelding?

Petra Snoek
CONTRIBUTOR **
door Petra Snoek

Wij hebben hetzelfde probleem dat de site vastloopt en we opnieuw moeten inloggen. 

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door Raymond_de_Rozario

@Marie-Louise de Regt Ik ben dan benieuwd wat de exacte definitie van te lang is volgens Visma. Vanuit mijn functie zit ik niet constant in YFSS, maar mijn collega's van de P&O SD wel. 

 

Ik heb nu net (11:00 uur) weer opnieuw ingelogd via admin.youforce.com en de selfservice tegel met mijn rechter muisknop aangeklikt en gekozen voor de optie openen in nieuw venster. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt.

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door Raymond_de_Rozario

Na ongeveer een uur "niets" doen in (in selfservice), krijg ik bij het switchen tussen de verschillende menuopties in Selfservice de foutmelding dat identity.raet.com weigert verbinding te maken. Wanneer ik nu schakel naar mijn dashboard/beginscherm en de selfservice tegel aanklik, dan krijg ik dezelfde melding. Hierna krijg ik een melding dat ik het scherm moet verversen om de gegevens opnieuw te laden. Na op F5 gedrukt te hebben verschijnt onderstaande foutmelding.

 

Op dit moment zijn van alle professionals alleen de P&O Serivcedesk, @RobertBijlholt en ikzelf over op een @onyouforce.com account, maar gezien de problemen ben ik meer dan huiverig om alle professionals over te laten stappen. Op dit moment is deze werkwijze alles behalve optimaal.

 

Hoe lang duurt het nog voordat login1.youforce.biz en de certificaten komen te vervallen?

 

Raymond_de_Rozario_0-1669638368092.png

 

Monique van Berkel
CONTRIBUTOR ***
door Monique van Berkel

Het zou heel fijn zijn als we dit begin volgend jaar ook nog kunnen omzetten, want ik heb er op dit moment geen tijd om alles om te zetten. Kan iemand van Visma-RAET uitsluitsel geven tot wanneer we hiervoor de tijd hebben? Alvast dank!

FBB ZB
CHAMPION ***
door FBB ZB

@Monique van Berkel volgens de Q&A van het webinar van september is er nog geen datum vastgesteld.

Antwoord op de vraag wanneer inloggen met certificaat niet meer mogelijk zal zijn was: Wanneer jullie organisatie overstapt op Mijn Youforce, zal je over moeten zijn op het Nieuwe inloggen. Er is nog geen definitieve einddatum vastgesteld, de uitfasering van de certificaten hangt ook samen met de definitieve uitfasering van IBU.

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door Raymond_de_Rozario
door José Ursem- van Ruitenbeek

@Raymond_de_Rozario Voor problemen van gebruikers tav  bv het uitgelogd worden  kan je een supportaanvraag indienen. Voorzie deze altijd van gebruikersnummer, naam en welke browser gebruikt wordt. Welke applicatie wordt gebruikt op het moment van de problemen.

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door Raymond_de_Rozario

@José Ursem- van Ruitenbeek Ik heb al een tijd geleden een melding aangemaakt Aanvraag #30165560 | Visma | Raet - Customers Account (4me.com). Daarin heb ik al meerdere HAR bestanden geüpload. Dit is voldoende. Zie ook de reactie van je collega @Wijnand van Plaggenhoef in thread Re: Inlog professional - Visma Community Het probleem is al erkend. 

 

Ik wil ook hier verzoek indienen om een algemeen bericht te plaatsen vanuit Visma, dat er problemen zijn inclusief de symptomen en screenshots van de mogelijke foutmeldingen. Alleen een bericht plaatsen met de mededeling "je kan een foutmelding krijgen als je bent ingelogd via de nieuwe manier" zonder de daadwerkelijke foutmelding te vermelden is niet handig.

 

door Pedro Morales

Hi @Raymond_de_Rozario and all. Sorry to use English, but I am not a Dutch speaker. I am the end responsible of the IAM services.I see the response by my colleague @Wijnand van Plaggenhoef  and I want to start apologising about the issue and as well about the communication, but just yesterday we were able to trace some of the errors reported with what we see in certain monitors, also and to not create false expectations we have not 100% certain that all problems are gone. Also, I have not update my colleague @Jose Ursem-vanRuitenbeek this morning, so it is why she was referring to gather more information, my fault, but all my focus is into solve the problem.

 

As said we have made some changes in configuration that we expect that solves most of the issues, so we will love to hear from you.

 

Based on our configuration this should be the expected behaviour:

 • After login and if working in. Youforce, you should not re-authenticate in 8 hours
 • If you are 2 hours without make any click, then you should be logged off (here you are getting now an error, we know the root cause and we are working into show the login page but is a little bit more complex than I expected)

If you do have a different behaviour after the changes we have just apply, I will appreciate feedback. And if it still facing problems and you are happy to jump into an English call let me know, also if you can record a har file to get further insights it will be very useful. All these problems appears in the webclient, so it is really hard to debug. You can reach me anytime in my email pedro.morales@visma.com

 

Thanks for your patience, and apologhizes..

Raymond_de_Rozario
ACTIVE CONTRIBUTOR *
door Raymond_de_Rozario (Bijgewerkt ‎22-12-2022 15:02 door Raymond_de_Rozario )

Thanks @Pedro Morales for the apologies and explanation. I've forwarded your message to my collegues. I realy hope this solves the problem, so we can take further steps in the new logon method and Youforce reporting.

 

Greetings,

 

Raymond