Mijn Communities
Help

Update: Wijziging software reservering Sociale Lasten

door Juliette Franzen (Bijgewerkt ‎16-02-2024 09:56 door Juliette Franzen VISMA )

Update 16-02-2024:

De release met de aanpassing is niet gisteren geplaatst, maar zal vandaag (16-02-2024) aan het einde van de dag worden geplaatst.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In eindejaars release 235 hebben we de berekening van de opslag voor sociale lasten over het vakantiegeld/eindejaarsuitkering/duurzame inzetbaarheid en andere extra uitkeringen aangepast. We hebben hier veel vragen en opmerkingen over gekregen:

 

  • Helaas is er ondanks uitgebreid testen een fout ingeslopen. In de berekening wordt er onjuist omgegaan met openingssaldo. 
  • Tevens ontstaan er ten onrechte correcties als er in voorgaande jaren verschillende percentages zijn opgegeven.
  • Daarnaast hebben we van een aantal van jullie het verzoek gekregen om de oude manier van berekening ook beschikbaar te houden.

 

Hoe gaan we dit aanpakken en oplossen?

Ten eerste gaan we natuurlijk de fouten herstellen. Dit zorgt ervoor dat de juiste waarden op basis van de nieuwe functionaliteit zullen worden berekend. Dit betekent dat na de correctie, er een opslag voor sociale lasten is gereserveerd die overeenkomt met de daadwerkelijk te verwachten SV-premies op het moment dat alle reservering(en) in de huidige periode tot uitbetaling zou  komen.

 

Ten tweede gaan we je een optie geven waarmee het mogelijk is om Payroll zoals op de oude manier een opslag voor sociale lasten te laten berekenen.

 

Wel zal de oude methode wat slimmer zijn dan voorheen. Zo zal het mogelijk blijven een opslag te laten berekenen op basis van de daadwerkelijke premiepercentages. Dit zal ook middels VCR worden berekend. 

Per reserveringsregeling wordt zoals je gewend was een apart bedrag berekend, op de bestaande componenten. Maar er wordt geen rekening gehouden met het maximum SV loon. Dit is niet mogelijk in deze optie. Wil je dat wel, dan kan dat alleen middels de nieuwe methode.

 

Op welke termijn zal deze aanpassing plaatsvinden?

Het is de bedoeling dat de aanpassingen en wijzigingen meegaan in de tussentijdse release 238. Deze zal aanstaande donderdag 15 februari aan het einde van de dag geplaatst worden.

 

Let op:

Van belang om te weten is dat je de inrichting, voor nu, laat zoals het staat in jouw administratie. Er zal een automatische correctie plaatsvinden op het moment dat we dit releasen. Op dat moment kun je ook kiezen welke methode je wilt gaan gebruiken.

3 Opmerkingen