Mijn Communities
Log in of maak account aan

om een gepersonaliseerde navigatie te krijgen.

Help

Vooraankondigingen blokkerende foutmeldingen ten behoeve van APG-aangifte

door lauraholm

We streven er continu naar om de kwaliteit van onze applicatie te verhogen. Eén van de onderwerpen die onze focus heeft, is de kwaliteit van de pensioenaangifte en de loonaangifte.

Dit betekent dat de terugkoppeling van de Belastingdienst en van de pensioenfondsen, in deze situatie specifiek APG, periodiek worden geanalyseerd en waar mogelijk vinden systeemaanpassingen plaats om fouten in de aangiftes te voorkomen.

 

Met ingang van release 181 op 7 oktober 2021 zullen onderstaande blokkerende meldingen gegeven worden:

 

Foutcode APG

Melding en reden

osg305

Meetellingswaarde ongelijk aan 100 niet toegestaan i.c.m. dit productkenmerk. gegeven wanneer er ten onrechte een meetellingswaarde ongelijk aan 100% wordt opgevoerd voor onderstaande producten:


  • AAOP
  • IVP (VPL) waarbij er geen sprake is van levensloop (waarbij levensloop alleen in 2021 nog mogelijk is)
  • IPAP

osg238

Het productloon mag niet gewijzigd worden gedurende het jaar wanneer het productloon van één of meerdere producten gedurende het jaar is gewijzigd

osg238

Het productloon van alle producten (OPNP, AAOP, VPL, IPAP) dienen dezelfde waarde te hebben wanneer het productloon van alle producten niet dezelfde waarde hebben

 

Wij verzoeken u tijdig om acties te ondernemen om de blokkerende meldingen te voorkomen na de release. Natuurlijk kunt u deze fouten ook oplossen op het moment dat deze ontstaan.