Mijn Communities
Help

Status nieuwe Loonaangifte Payroll Business

door Judith Meijer (Bijgewerkt ‎24-02-2023 11:55 door Patrick Kersbergen Youserve VISMA )

24 februari 2023 - UPDATE LOONAANGIFTE

De afgelopen weken is er ontzettend veel gebeurd. De Loonaangifte is vrijgegeven voor januari en op dit moment zijn er nog maar een paar klanten die moeten inzenden. Deze zijn we met alle mogelijke middelen proberen te bereiken zodat ook die nog voor aanstaande dinsdag avond ( deadline belastingdienst ) ingestuurd hebben. 

We ontvangen de inhoudelijke terugkoppelingen ( de signalen ) van de eerste maand met de nieuwe module rond de 15e van maart. Spannend!!

 

Op een paar kleine foutjes na aan onze kant en wat inrichtingszaken aan de kant van sommige klanten na is de eerste maand super goed verlopen en biedt dat goede hoop voor het verloop van het jaar. De meeste vragen die we nu krijgen is "wanneer krijgen we februari te zien". de verwachting is dat we uiterlijk volgende week rond deze tijd februari kunnen openzetten ( en daarmee ook gelijjk niets meer tegen hoeven te houden in de daarop volgende maanden). Februari is in dit geval net zo nieuw als januari, daar er voor het eerste sprake kan zijn van correctieperiodes.

 

Morgen staat er een release op de planning en vanaf daarna zullen ook de nul (kwartaal ) en nihil ( zonder payroll ) mogelijk gaan zijn. Mocht je een onderneming hebben waarbij dit van toepassing is, dan kun je maandag even contact opnemen met Patrick Kersbergen en dan loodsen we je door dit proces heen. Uiteraard wordt dit dinsdag ook besproken in de Kennissessie, maar wellicht wil je al eerder insturen.

 

Dinsdag is er weer een Kennissessie en dan kunnen we je nog exacter gaan vertellen wanneer februari live is, wanneer de signaleringen komen, hoe het collectief over ondernemingen heen sturen en statussen bekijken eruit ziet, maar ook het automatisch zenden. Voor al deze punten zitten we in de afrondende fase en zal z.s.m. naar productie worden gebracht. Dit maakt het insturen van februari al weer een stuk eenvoudiger.

Ook gaan we hier terugblikken op de status van januari, hebben we wat cijfers verzameld en kijken we vast vooruit naar de wensen en ideeeen die we al binnen hebben gehad en wat we daarmee gaan doen.

 

Doordat we de afgelopen weken alle klanten dan wel telefonisch, dan wel via de mail contact mee hebben gehad zullen we stoppen met de community berichten en zullen we minimaal 1 keer per week een mail sturen naar alle contactpesonen met daarin het belangrijkste nieuws zoals hierboven aangegeven. We zijn er toch achter gekomen dat voor een grote groep klanten deze community nog onbekend is en omdat we zoveel en zo snel mogelijk iedereen willen bereiken gaan we dat op manier doen.

 

Allemaal een fijn weekend toegewenst

 

09 februari 2023 - UPDATE LOONAANGIFTE
Excuses dat de laatste update alweer een tijd geleden is. Door het oplossen van alle zaken om zo snel mogelijk de aangifte live te krijgen is de update er bij ingeschoten. Maar er is gelukkig nu wel goed nieuws te melden.
Gisteren hebben we gelukkig het laatste item op kunnen lossen rondom de transitievergoeding die in de XML nog niet goed ging.

 
Dit betekent dat voor januari nu alle aangiftes open zijn. De afgelopen dagen waren we al in groepen open gegaan en dat houdt in dat al zo'n 50% correct is verzonden. Er is tot nu toe een 1,5% fout wat bijna allemaal te maken had met die Transitievergoeding waarvan de bestanden toch goed zijn verzonden.
 
Mocht je aan de slag gaan met inzenden en het wordt toch afgekeurd hoef je hier geen ticket voor in te leggen nu. Morgen ( maar ook volgende week  ) monitoren we constant de statussen en bekijken deze. Deze hebben we dus in beeld en zullen morgen, dan wel volgende week per dag met die klanten contact opnemen wat er fout ging, waarom en hoe we het gaan herstellen.
 
Het enige wat er voor januari nog NIET is, en dat zal naar verwachting uiterlijk maandag klaar staan zijn de aangiftes 2022 wanneer je als klant de correctie modus gebruikt. Deze trigger is helaas niet afgegaan. Dit is opgelost en wordt reeds getest en zal voor het weekend nog als fix worden uitgerold. Daarna moeten alle klanten worden bijgewerkt en dat moet dan in het weekend plaatsvinden. De bedragen die je over januari in de aangifte van 2023 verwacht staan er wel allemaal in.
 
Wat gaan we dan nu doen:
 
De 3 teams zijn druk bezig met de volgende "hordes"en ook dat gaat voorspoedig.
1 team was al  druk begonnen met de NUL en NIHIL aangiftes en dat zal binnen nu en een week af zijn
Een ander team gaat druk aan de slag om de laatste zaken voor correcties op te lossen ( februari aangifte ) maar ook dat komt goed.
Het 3e team is ondertussen begonnen met de zaken als signaleringen, collectieve zaken en automatisch zenden.
 
Ook wat kleine schermverbeteringen, namen in rapportages etc staan al op de lijst om opgepakt te worden.
 
Wij willen jullie namens alle mensen van de teams bedanken voor het geduld dat jullie hadden gedurende deze eerste weken van het jaar.
 

 

30 Januari 2023 - UPDATE LOONAANGIFTE

Na een drukke einde van afgelopen week hebben we vandaag voor een hoop klanten van onze BPO organisatie en andere Adminstratiekantoren de aangiftes voor alle bedrijven tot en met 10 personen opengezet. Hierin zitten nog een paar laatste zaken die we moeten aanpassen, maar zo kunnen we wel al van alles controleren en insturen daar waar mogelijk.


Dit is vandaag dan ook al gedaan en de resultaten zijn goed. Morgen zal er voor de openstaande issues een fix klaarstaan en zullen we de aangiftes herstarten zodat ook die ingezonden kunnen worden.

 

Morgen avond staat een grotere uitrol in de planning om de grootste laatste zaken op te lossen / vrij te geven om zo toe te werken naar het openzetten van de aangiftes voor alle klanten voor Januari.

Daarom zal om die reden de applicatie ongeveer tussen 18:00 en 19:00 niet bereikbaar zijn.

 

Morgen staat ook de Kennissessie van de release in de planning. Hierin zullen we jullie weer helemaal meenemen in de Loonaangifte. In wat er allemaal gedaan is, wat er komende dagen en weken staat te gebeuren en laten we jullie de gehele workflow zien, zodat het controleren, aanpassen en insturen straks een makkie is!

 

 

25 Januari 2023 - UPDATE LOONAANGIFTE

Zojuist hebben we een aantal instellingen klaargezet in Payroll Business voor de nieuwe Loonaangifte. 

 

We komen steeds dichterbij het moment we de aangiftes vrij kunnen geven en dat alle soorten klanten de aangifte van januari kunnen gaan doen. Vorige week vrijdag hebben we de eerste succesvol verzonden en op basis van een 100 tal klanten die we op productie hebben gecontroleerd hebben we nog wat aanpassingen doorgevoerd. Hiervoor gaan we vanavond weer een fix uitvoeren, echter zullen jullie hier geen hinder van ondervinden omdat we hier niet het systeem voor plat hoeven te gooien.
 
Alle zaken die we hebben gedaan, de statussen, planningen etc zullen we volgende week in de Delivery Update weer uitgebreid onder de aandacht brengen.
Bijgaand ontvangen jullie een document met wat slides zodat je kunt zien wat er gedaan is en wat jullie zelf de komende dagen al kunnen uitvoeren.
 
De aangiftes zelf zijn nog niet beschikbaar dus je ziet nog niet de aangiftes klaarstaan om te verzenden en ook de rapportages geven uiteraard nog geen data.
Jullie kunnen nu wel zelf de schermen alvast zien en ook de controles uitvoeren.
 
In bijgevoegd document kun je alle stappen terugzien.

 

20 Januari 2023 - UPDATE LOONAANGIFTE

 

Bijgaand een korte, maar belangrijke update voor het weekend!!

Zojuist hebben wij met succes het eerste loonaangifte bestand samen met een collega van BPO in kunnen zenden. Precies voor het weekend zoals wij hoopten.

 

Er moet nog een en ander gebeuren, maar dat dit direct goed gaat is al heel goed nieuws en een hele grote stap!

 

Maandag gaan we verder kijken welke groep klanten nu al live kunnen en wat we nog moeten doen om het helemaal open te zetten voor jullie,


Begin volgende week zullen we wel e.e.a. al openzetten zodat jullie alvast de inrichting kunnen controleren die we nu hebben overgenomen van de Loonaangifte module zodat je dat eventueel aan kan passen voordat je de eerste aangifte in gaat sturen.

 

Fijn weekend!

 

 

18 Januari 2023 - UPDATE LOONAANGIFTE

 

De afgelopen 2 dagen is er ontzettend hard door de teams gewerkt om het mogelijk te maken deze week de eerste bestanden te gaan verzenden. We zijn er bijna.


Vanavond is de belangrijke fix op productie gezet om de eerste Beheer maatschappijen deze week in te gaan sturen.Dit is succesvol verlopen.


Morgen moet er nog 1 laatste aanpassing plaatsvinden en dan kunnen we de aangiftes aanmaken voor deze eerste groep van 30 klanten.

Op dit moment staat 15:00 omcirkeld in onze agenda om samen met onze BPO collega's de eerste bestanden te controleren en te sturen.

 

Daarna gaan wij weer keihard aan de slag om de openstaande zaken op te pakken om zo snel mogelijk ook deze nieuwe aangiftes open te zetten voor alle andere klanten. Ook dit lijken wij nog steeds volgens de aangegeven planning live te kunnen brengen. 

 

Ik hoop dat ik morgen aan het einde van de middag goed nieuws kan brengen en we een gigantische stap in de goede richting hebben gezet.

 

Tot de volgende update.

 

16 Januari 2023 - UPDATE LOONAANGIFTE

 

Inmiddels zijn we een aantal dagen verder. en nemen we je graag mee in een paar belangrijke update rondom de nieuwe loonaangifte.

 

Vorige week woensdagavond is de 1e fix op productie gezet, waarin een aantal belangrijke zaken zaten om met de eerste groep klanten live te gaan voor de Loonaangifte. De 2e fix om daardwerkelijk alles klaar te hebben om de eerste groep in te kunnen sturen, zoals uitgelegd in de Kennissessie, zal plaatsvinden op woensdag 18 januari rond 18:00. Hierdoor zal het systeem wederom ongeveer een half uur niet toegankelijk zijn en zul je een melding krijgen dat er onderhoud is.

 

Dit betekent dat we nog steeds op koers liggen om aanstaande donderdagmiddag de eerste klanten in te gaan sturen samen met onze collega's van BPO.  Er zijn nog een paar laatste zaken die we moeten oplossen / testen , maar ze zitten al klaar om als eerste op de knop te drukken.

 

Wanneer we een terugkoppeling hebben omtrent de eerste bestanden zullen we dit uiteraard laten weten.

 

Daarnaast hebben we met de Service Desk de kennisartikelen opgesteld die moeten gaan helpen bij het beantwoorden van de vragen, zijn de eerste klanten ingericht om te sturen, staat de conversie vor de inrichting nagenoeg klaar en is ook het laatste rapport zo goed als af.

Niets lijkt dus in de weg te staan om de planning verder te volgen zoals aangegeven.

 

Tot de volgende update!

 

 

 

10 januari 2023 - Via dit bericht gaan we regelmatig updates publiceren over de nieuwe Loonaangifte in Payroll Business (YouPay). Vanaf 2023 is de loonaangifte onderdeel van Payroll Business  en verzend je de aangiftebestanden niet meer via de module Loonaangifte in het Youforce Portaal.

 

Uitleg over de nieuwe Loonaangifte vind je in de Release notes nieuwe Loonaangifte.