Mijn Communities
Help

Apart recht voor het beheren van declaratie categorieën

door Maarten VB (Bijgewerkt ‎21-07-2022 13:10 door Maarten VB VISMA )

Icon_expense.png

Op verzoek van een aantal klanten (o.a. door dit idee) hebben we de rechten voor de beheerderpagina's van declaraties iets specifieker gemaakt. Op de beheerderpagina kunnen grofweg drie zaken gedaan worden:

  • Alle declaraties inzien, behandelen of verwijderen
  • Alle declaraties exporteren
  • Categorieën beheren

Aangezien het aanmaken en aanpassen van categorieën eerder een aparte functionaliteit is en het soms niet wenselijk is dat de persoon die alle declaraties kan behandelen ook de categorieën kan aanpassen is deze functionaliteit in een apart recht gezet. 

 

In "Policy Management" zijn nu twee rechten beschikbaar met betrekking tot het beheren/configuratie van declaraties.

 

Configuratie declaraties

Met dit recht heb je toegang tot de beheerderspagina en kun je dus alles doen behalve categorieën aanmaken of wijzigen. Je kunt wel de categorieën inzien en bekijken.

 

Categorieën beheren

Met dit recht kun je declaratie categorieën beheren (aanmaken, wijzigen of op inactief zetten). 
⚠️Let op: Dit recht werkt niet op zichzelf, je hebt altijd het recht "Configuratie declaraties" nodig. Dit recht is een additioneel recht dat je daar bovenop kunt toekennen aan specifieke gebruikers.

 

De rechten zijn uiteraard gewoon op de voor jullie bekende manier te beheren via "Policy Management". (Zoals jullie in het screenshot kunnen zien zit er nog een klein typefoutje in de benaming, maar dat lossen we zo snel mogelijk op).

MaartenVB_0-1658401229489.png

 

Indien een gebruiker niet dit nieuwe recht heeft zal een melding op de pagina zichtbaar zijn om aan te geven dat het niet mogelijk is om categorieën aan te passen.

MaartenVB_1-1658401406269.png

 

Met het beschikbaar komen van deze functionaliteit hebben direct alle bestaande autorisaties van jullie aangepast. In iedere autorisatie waar het recht Configuratie declaraties toegekend was hebben we nu automatisch ook het recht Categorieën beheren. Zo garanderen we dat er geen impact is op bestaande gebruikers. Uiteraard kunnen jullie zelf nu beslissen om deze rechten aan te passen aan de hand van de verschillende rollen die jullie hanteren binnen de organisatie.

 

 

7 Opmerkingen