Mijn Communities
Help

Onbedoeld uitloggen in Youforce app op Android telefoons niet meer mogelijk

door Remco te Ronde (Bijgewerkt ‎17-03-2022 09:08 door Remco te Ronde VISMA )

Pictogram-64-file_configuration.png

Inloggen op de Youforce app kan met biometrische verificatie zoals vingerafdruk of gezichtsherkenning. Mocht de biometrische verificatie niet werken, bijvoorbeeld omdat de gezichtsherkenning niet werkt met een zonnebril, dan kan je ook inloggen met een zelfgekozen pincode. Ook gebruikers die géén vingerafdruk of gezichtsherkenning kunnen altijd deze zelfgekozen pincode gebruiken.

 

Gebruikers van een Android telefoon (b.v. een Samsung) konden op het pincode scherm op de < knop (terug knop) drukken. Bijvoorbeeld als ze een typfout hadden gemaakt in de pincode. Als de gebruiker dit deed werd hij/zij volledig uitgelogd van de Youforce app. Vervolgens moest de gebruiker volledig opnieuw inloggen. Met Single Sign On van de eigen organisatie of met een @onyouforce.com-account en Ping-ID.

 

In de nieuwste versie van de Youforce app is het niet meer mogelijk om de terugknop te gebruiken op het scherm met de pincode. Hiermee voorkomen we dat gebruikers per ongeluk uitloggen. Vanzelfsprekend kan een gebruiker een typfout in de pincode herstellen met de X.

RemcoteRonde_0-1647502394837.png

 

Tevens kon het op een Android telefoon gebeuren dat de melding ‘’geen verbinding’’ werd getoond aan een gebruiker terwijl er wel een verbinding met 4g/wifi was. Dit is ook verbeterd. Deze melding verschijnt nu alleen nog als er daadwerkelijk geen 4g/wifi verbinding is.