Mijn Communities
Help

Probleem met inloggen in Flex Benefits voor beheerders

door Toine1 (Bijgewerkt ‎11-08-2022 15:45 door Toine1 VISMA )

Vorige week dinsdag (2 augustus 2022) hebben wij een hotfix op productie uitgerold die het probleem met inloggen in Flex Benefits voor beheerders zou hebben moeten verhelpen. Uit reacties van klanten blijkt dat helaas niet het geval te zijn en in sommige gevallen lijkt het probleem erger te zijn geworden. Vandaar dat we besloten hebben om vanavond deze hotfix terug te rollen. 

 

Let op! Dat betekent dat Flex Benefits vanavond (donderdag 11 augustus) vanaf 1800u enige tijd niet beschikbaar zal zijn.

 

Het probleem met inloggen manifesteert zich op twee manieren:

  1. Gebruiker wil inloggen als beheerder met certificaat, maar onterecht opent de applicatie ook de medewerkermodule. Als er geen medewerker gekoppeld is aan het certificaat, toont het systeem een "leeg" medewerkerscherm en de gebruiker kan niets anders doen dan het scherm sluiten en opnieuw proberen (change 2297616).
  2. Gebruiker wil inloggen als beheerder met certificaat, maar onterecht toont de applicatie de melding "U heeft geen rechten voor deze functie" en de gebruiker kan niets anders doen dan het scherm sluiten en opnieuw proberen (change 2241191).

Er zijn een aantal workarounds die zouden kunnen helpen:

  1. Opnieuw inloggen. Indien geen succes, blijven proberen.
  2. Inloggen in incognito-modus.
  3. Cookies en overige browse-gegevens wissen.

We werken met de hoogste prioriteit aan een oplossing en houden u op de hoogte van de voortgang.

 

2 Opmerkingen
carolien boon
CONTRIBUTOR ***
door carolien boon

Is dit probleem inmiddels verholpen? het lijkt alsof ik zonder problemen kan inloggen?

Toine1
VISMA
door Toine1

Hoi Carolien. goed om te horen dat je zonder problemen kan inloggen. Eén van de grote uitdagingen voor ons bij het oplossen van het probleem is dat het probleem soms wel, maar soms ook weer niet voorkomt. Bij sommige klanten wel, bij sommige klanten niet. Bij sommige gebruikers wel, bij sommige niet.

 

Voor alle duidelijkheid: er zijn nog steeds gebruikers die problemen ervaren met inloggen. Dus formeel gezien is het probleem nog niet opgelost. We mikken wel op het op korte termijn doorvoeren van verbeteringen. Blijf svp de berichtgeving in de gaten houden. En nog bedankt voor je vraag.