Mijn Communities
Help

Stapsgewijze uitfasering Report Builder

door Chris van den Berg (Bijgewerkt ‎17-05-2024 13:11 door Chris van den Berg VISMA )

Vorig jaar hebben we Youforce Reporting geïntroduceerd en we zijn blij dat elke maand meer gebruikers actief zijn in onze nieuwe rapportagetool. We zien dat jullie veel rapporten bouwen en krijgen positieve feedback over de snelheid, de moderne look & feel en de gebruiksvriendelijkheid. Dit betekent ook dat we langzamerhand de eerste stappen zetten op weg naar de uitfasering van de vertrouwde Report Builder omgeving.

Waarom stoppen we met Report Builder?

HR wordt steeds meer data gedreven en we beseffen het belang van goede rapporten voor het nemen van tactische en strategische beslissingen. We willen daarom garanderen dat jullie zowel nu als in de komende jaren beschikken over moderne, snelle en gebruiksvriendelijke rapporten. Report Builder is een applicatie van Microsoft waar we de afgelopen twaalf jaar met veel plezier mee hebben gewerkt. Microsoft is echter gestopt met de ondersteuning van bepaalde onderdelen die de basis vormen van jullie huidige rapporten. Voor een toekomstbestendige oplossing hebben we besloten Youforce Reporting te ontwikkelen. De nieuwe oplossing is wederom gebaseerd op de technologie van Microsoft en maakt gebruik van het Power BI.   

Hoe nemen we afscheid? 

We nemen stapsgewijs afscheid van Report Builder. Dit houdt in dat we elk model afzonderlijk uitzetten zodat we gezamenlijk over kunnen stappen naar Youforce Reporting. Voor elk model dat we uitfaseren, organiseren we een webinar waarin je ziet hoe je dit inricht in Youforce Reporting. In de onderstaande afbeelding vind je een tijdlijn met alle webinars en de deadlines van Report Builder.

 

ChrisvandenBerg_0-1695131930362.pngWat betekent dit concreet?

Het eerste model dat we uitfaseren is verlof. Dit betekent dat je vanaf oktober alle rapporten waar het verlof model in zit:

  • In Report Builder niet meer werken. Deze rapporten geven dan een foutmelding.
  • Alleen nog maar kan bouwen en weergeven in Youforce Reporting

 

Let er dus goed op dat alle benodigde rapporten voor die tijd beschikbaar zijn in Youforce Reporting!

 

Op 16 mei vindt  hiervoor een webinar plaats en laten we je stap voor stap zien hoe je  in Youforce Reporting nieuwe verlof rapporten bouwt en als de tijd dat toelaat ook dashboards. Hulp nodig?
Natuurlijk gaan wij jullie daar bij helpen, wat zijn de mogelijkheden?

 

  1. Bekijk alle documentatie op de community. Hier vind je 
  2. Schrijf je hier in voor het webinar over verlof / De inschrijving is binnenkort beschikbaar
  3. Heb je hulp nodig bij het overzetten van je rapporten, dien dan een consultancy-aanvraag in. Dien je de aanvraag in voor 1 juni, dan kunnen wij ondersteuning bij het overzetten van de verlof rapporten naar Youforce Reporting garanderen.

 

Overige informatie:

UPDATE - Overstap van Report Builder naar Youforce Reporting 

Vanaf 1 December - Klassieke rapporten alleen via Youforce Reporting! 

 

9 Opmerkingen