Mijn Communities
Help

Status update Automatische incasso - augustus 2023

door Jim Zwetsloot (Bijgewerkt ‎29-08-2023 11:11 door Jim Zwetsloot VISMA )

Bij deze weer een update van de voortgang van de Automatische Incasso module. De werkzaamheden bevinden zich nu op 70%. Dat is inclusief het testen en een pilotfase die wij gaan draaien. Leuk om te vermelden is dat we onlangs een mijlpaal bereikt hebben, we hebben namelijk voor het eerst een werkend incassobestand kunnen exporteren. We houden jullie via de community op de hoogte van de vorderingen.

2023-08-24 09_56_09-Import and export _ Settings.png

 
3 Opmerkingen
Bourgondië
CONTRIBUTOR *
door Bourgondië

Wanneer verwachten jullie ongeveer met de pilotfase te kunnen beginnen?

Sander Kreuze
CHAMPION ***
door Sander Kreuze

Bedankt voor de info Jim.

 

Kun je al iets vertellen hoe de werking in de praktijk straks gaat? Wordt het een batchboeking waarbij alle openstaande facturen worden afgeboekt naar een balans tussenrekening ontvangsten onderweg? Zodat je de bankontvangst ook op de tussenrekening boekt? Zodat je heel efficient de administratie bij kan werken?

 

En hoe ziet het storno proces er uit? Wordt bij een storno de openstaande post weer automatisch opengezet ahv uniek kenmerk oid wat meegegeven is tijdens het aanmaken van een incassobestand?

door Jim Zwetsloot

@Bourgondië We zijn nu druk bezig met de bestandsgeneratie en het boekingsproces, vervolgens starten we met het stornering proces. De instellingen zijn al grotendeels af. Zodra het boekingsproces en storneringsproces af is, kunnen we starten met de pilotfase. Aangezien dit een complexe onderdelen zijn waaraan ook veel testwerk gekoppeld is, durf ik op dit moment geen goede inschatting te maken wanneer de pilotfase zal starten. 

 

@Sander Kreuze Het proces is vergelijkbaar met het doen van betalingen, echter bij automatische incasso gaan we inderdaad werken aan een oplossing met een tussenrekening op de balans. Bij een storno wordt de post niet automatisch weer open gezet maar kan je deze eenvoudig openen vanuit de factuurlijst.