Mijn Communities
Help

Update visma eAccounting Voorraad bestellingen

door Arnold Westra (Bijgewerkt ‎16-12-2021 11:58 door Arnold Westra VISMA )

Gebruikers van de module Voorraad kunnen vanaf nu bestellingen vastleggen vanuit de artikelen, crediteuren of als afzonderlijke functie.

 

Bestellingen.pngCrediteurBestelling.pngArtikelBestelling.png

 

Deze bestellingen kunnen als concept worden opgeslagen maar óók als een lopende bestelling na het afdrukken of verzenden via e-mail.

Indien gewenst kan een bestelling worden verwerkt als bevestigd door de leverancier (met verwachte leverdatum), of direct als ontvangen, waarna het een bevestigde bestelling zal worden.

 

VerwerkingBestelling.png

 

Vanuit de bestelling is het direct mogelijk de inkoopfactuur aan te maken, waarna deze als status ‘gefactureerd’ zal krijgen.

 

InkoopfactuurOBVBestelling.png


Daarnaast zal ook bij het openen van de bestelling in detail de historie hiervan worden weergegeven.

 

HistorieOpenenBestelling.png

 

Bij het maken van een inkoopfactuur kan hier een eerder gemaakte bestelling aan gekoppeld worden.


BestllingVanuitInkoopfactuur.png

Op artikelniveau kan de inkoopprijs worden ingevoerd in een andere valuta en tegen de dagkoers worden teruggerekend naar de euro. Desgewenst kan de koers worden bijgewerkt naar die van vandaag.

 

ArtikelAndereValuta.png

 

Als de inkoopprijs wordt aangepast in de bestelling ( of bij een handmatige voorraadwijziging) dan zal dit worden overgenomen bij het artikel.

 

HandmatigeVoorraadwijziging.png

 

 

6 Opmerkingen
Rens de Jongh
CONTRIBUTOR ***
door Rens de Jongh

Ik heb geen module voorraad (bestellingen) in mijn administratie, maar zie wel bij het inboeken van een inkoopfactuur de optie bestellingen staan, terwijl ik geen aparte bestelling aan kan maken. Dan heeft toch geen zin om een bestelling te kunnen kiezen, die je niet kunt aanmaken? Kan die optie dan niet gewoon weggelaten worden als je de betreffende module niet hebt?

door Visma eAccounting

Beste Rens,

 

Hartelijk dank voor het bericht. Dit betreft een weergave bug en reeds in behandeling bij onze ontwikkelingsafdeling om te verhelpen. 

door Arnold Westra

De weergave is inmiddels aangepast zodat alleen gebruikers van de module voorraad de mogelijkheid zien om een bestellen te linken aan een inkoopfactuur.

Jelmer
CONTRIBUTOR *
door Jelmer

@Arnold Westra Een half jaar geleden heb ik de module voorraad uitgeprobeerd, echter werkte dit niet zoals ik had gehoopt. Destijds werd de actuele voorraadwaarde niet meegenomen in de balans. Dus wanneer er een verkoop was van een onderdeel, werd deze niet afgeboekt van de post voorraad onderdelen. Is dit nu wel het geval?

door Arnold Westra

Beste @Jelmer, uitgangspunt is dat de aantallen altijd direct worden bijgewerkt. 
Voor inzage in de actuele boekhoudkundige voorraad (de balans) zal eerst vanuit de Voorraadwijzigingen de (boekhoudkundige) voorraad geboekt moeten worden. Dit kan letterlijk met een druk op de knop van "Selecteer datum en boek". Dit kan op elk gewenst moment worden uitgevoerd waarbij het pakket op basis van de inkopen en de verkopen de actuele balanswaarde zal tonen. 

 

Herman van Lent
CONTRIBUTOR *
door Herman van Lent

Wij hebben sinds kort eAccounting en daar gelijk de voorraad module bij genomen, kort nadat wij het zijn gaan gebruiken merkte ik dat de voorraadmodule voor wat betreft de boeking niets doet in de boekhouding met de grootboekrekening inkoop en voorraad. Na telefonisch contact met de helpdesk werd er aangeven dat we dan maar een handmatige boeking moeten doen met een boekstuk.....
Ik vind het echt onvoorstelbaar dat een specialist in boekhoud software een module maakt die geen boekingen verwerkt voor de inkoop en voorraad, wel de omzet en BTW. Dit moet om fouten te voorkomen en je niet rijk te rekenen met het resultaat uiteraard automatisch worden gedaan, ik werk al meer dan 20 jaar met andere boekhoudsystemen en daar doet de voorraadmodule dit uiteraard wel. Het boekhoud programma geeft nu bij iedere keer het handmatig aanmaken van het boekstuk een melding dat je beter niet handmatige boekingen moet invoeren.....
Ik hoop dat hier snel een oplossing voor komt want dit vind ik echt niet passen bij een boekhoudprogramma.