Mijn Communities
Help

Emailen via AutoInvoice gratis vanaf 1 juli

door Jessica Biermann

Vanaf 1 juli aanstaande zullen er voor het emailen via AutoInvoice geen kosten meer in rekening worden gebracht. 

 

Dit is een eerste stap in het verder stimuleren van e-facturatie via de zogenoemde ‘PeppolFirst’ techniek.

 

AutoInvoice controleert altijd eerst of een factuur als e-factuur verstuurd kan worden op basis van de aanwezige gegevens (in veel gevallen Kvk-nummer). Hierbij wordt gekeken of de ontvanger bekend is in het AutoInvoice en/of Peppol netwerk. Dit wordt ook wel PeppolFirst genoemd.

 

De gedachte achter PeppolFirst is dat er voor alle uitgaande facturen als eerste gekeken wordt of deze als e-factuur verstuurd kan worden, maar dat kan uiteraard alleen als alle facturen via AutoInvoice worden aangeboden. 

 

Met het kosteloos maken van het emailen via AutoInvoice, willen we dan ook een drempel wegnemen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk facturen standaard via AutoInvoice verstuurd zullen worden. Het grote voordeel hiervan is dat alle ontvangers (klanten), die al een e-factuur kunnen ontvangen, deze ook automatisch als e-factuur zullen ontvangen. Daar is dus in principe geen contact met de ontvanger voor nodig.


Daarnaast is het nu mogelijk om een vanuit AutoInvoice verstuurde email, te kunnen personaliseren. Hierbij kan een eigen logo of banner toegevoegd worden aan het begin van een email. Zie voor meer informatie ook deze post.