Mijn Communities
Help

Nieuw in april: verhoog je productiviteit

door Jessica Biermann (Bijgewerkt ‎15-06-2023 16:27 door Jessica Biermann VISMA )

In april zijn er weer een aantal belangrijke verbeteringen in Visma.net doorgevoerd.

Performance verbeteringen die je helpen nog efficiënter te werken

We hebben ons de afgelopen periode gericht op het verbeteren van de performance: 

 • Het venster Verkooporder is nu nog sneller dan voorheen. De beschikbaarheidsberekening is verbeterd en het scherm is veel sneller! Het kon minuten duren om een order met 300 regels met stuklijst-artikelen te openen. Dit is nu teruggebracht tot 15 seconden.
 • Het venster Grootboektransacties met btw is nu 6 keer zo snel als voorheen.
 • Het venster Transitoriaschema is nu 4 keer zo snel. Het venster wordt sneller geladen als je veel documenten tegelijk ophaalt. En we hebben een nieuwe optie toegevoegd ‘Toon gesloten documenten’ om de snelheid te verbeteren.
 • We hebben onnodige oproepen naar de database in het venster Ontvangsten verwijderd, waardoor deze veel sneller presteert.
 • Het venster btw-aangifte voorbereiden is verbeterd. Er zijn wijzigingen aangebracht om een ​​time-out tijdens het openen en verwerken te voorkomen. De tijd om gegevens te verwerken is gedaald van 20 naar 5 seconden. 
 • De laadtijden van het rapport Openstaande posten (per crediteur) zijn met 40-150% verbeterd, afhankelijk van de acties van de gebruiker. 
 • De schermen die betrekking hebben op Contracten laden razendsnel. Je kunt nu  contractprijzen met 4000 lijnen in een paar seconden bijwerken, terwijl dit voorheen tot 4 minuten kon duren. Ook het openen van duizenden contracten is nu in een paar seconden gedaan.

Tijdbesparende verbeteringen voor het verwerken van betalingen

We hebben het venster Betalingen verwerken bijgewerkt met een lijst met functies.

 

 • Bank-/kasrekening bewerken 

Het bijwerken van de bank-/kasrekening voor meerdere documenten in één keer is heel eenvoudig. Selecteer de documenten die je wilt wijzigen, klik op ‘Acties’ en voer de gewenste bank-/kasrekening in.

2023-06-15 16_10_38-Productupdate mei (vertaald) - Google Documenten.png

 • Nieuwe ondersteunende bestandstypen

Bij het controleren op welk document een betaling betrekking heeft, worden nu bijna alle documenttypes getoond. Voorheen werden alleen pdf’s ondersteund.

 

 • De bedragen bij elkaar optellen

Het venster toont nu het totaalbedrag van alle betaalde facturen per crediteur. 

 

 • Eén agenda voor alle vestigingen 

Je kunt nu één agenda voor al je vestigingen maken en gebruiken. 

 

 • Doorgaan bij te hoge debetcorrecties

Wanneer het totaal van de geselecteerde betalingen een batch bevat, waarbij het bedrag van één factuur hoger is dan het openstaande saldo van de factuur/creditnota in het systeem, dan wordt het niet meer gestopt. Het systeem sluit enkel de specifieke factuur uit die handmatig moet worden afgehandeld.

Recente updates en verbeteringen 

 

 • Nieuwe status in het venster Autopay Postvak IN 

Voorheen konden verschillende gebruikers een bankafschrift meerdere keren verwerken, waardoor dubbele transacties in het systeem ontstonden. Om dit te voorkomen is er nu een extra status ‘Klaar voor verwerking’ in het venster Autopay Postvak IN toegevoegd.

 

 • Nieuwe waarschuwing

Er is een nieuwe waarschuwing in het venster Inkoopfactuur bij het wijzigen van de leverancier. Het btw-bedrag moet correct zijn, dus de waarschuwing zal de gebruiker begeleiden om de regels opnieuw toe te voegen. 

 

 • Probleem opgelost in Inkoopfacturen 

Een vrijgegeven inkoopfactuur heeft soms onjuiste nummers in de status 'In balans’ nadat deze is vrijgegeven via het endpoint SupplierInvoice. Dit probleem is nu opgelost.

Nieuwe API-functies voor verbeterde logistiek

 

 • Toekennen van toewijzingen voor voorraadartikelen

In de API kun je nu de toewijzingen voor een ‘Assemblage’ instellen en voorraadartikelen voor de assemblage gebruiken om de toewijzingen voor de voorraadartikelen individueel in te stellen. 

 

 • Verbeterde afhandeling van ontvangsttoewijzingen

Als een toewijzing van een inkoopontvangst was toegevoegd via de API maakte het systeem soms een extra verdeelregel aan waardoor er een verkeerd verdeeld aantal werd toegewezen. Dit is nu opgelost.

Controle en efficiency bij inkoop, verkoop en verzending

 

 • Nieuwe statusopties voor verkoop- en inkooporders

De status van artikelen heeft een gewijzigde werking. In het venster Verkooporder kunnen artikelen met de status 'Geen verkoop' niet worden verkocht. Wel kun je deze artikelen gebruiken in verkooporderregels met de bewerking 'Ontvangst'. 

 

In het venster Inkooporder kunnen artikelen met de status 'Geen aankopen' niet worden gekocht. Wel kun je voor deze artikelen inkoopontvangsten en retouren aanmaken.

 

 • Meerdere zendingen voor één verkooporder

Het is nu mogelijk om meerdere zendingen aan te maken voor één verkooporder. Zo kun je het pickproces voor meerdere medewerkers optimaliseren en afzonderlijke leveringen aanbieden. In het venster Verzendingen kun je via de knop 'Order toevoegen' de verkooporderregels toevoegen die je in je zending wilt opnemen. Na het opslaan kun je een nieuwe zending toevoegen en andere regels uit dezelfde order opnemen.

Bekijk eerdere updates

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van verbeteringen en handige updates? Door je te abonneren op de nieuwsrubriek van de community ontvang je bij nieuw geplaatste berichten een e-mailbericht.