Mijn Communities
Help

Nieuw in augustus: verbeteren van de bruikbaarheid en prestaties

door Jessica Biermann (Bijgewerkt ‎18-09-2023 11:26 door Jessica Biermann VISMA )

In augustus zijn we druk bezig geweest met het verbeteren van de bruikbaarheid en prestaties van schermen en API's om een grotere operationele efficiëntie te ondersteunen.

Dit zijn de release-hoogtepunten van de maand

Verbeteringen in de nieuwe verkooporderservice

Commissies

We hebben functionaliteit met betrekking tot commissies geïmplementeerd in de nieuwe verkooporderservice. Je kunt nu een verkoper toevoegen in het overzicht en in de orderregels. Er is een nieuw tabblad Commissies om de code, naam, % commissie en bedragen van de verkoper in te zien. Daarnaast is het nu mogelijk om de verkoper op alle orderregels bij te werken wanneer je de verkoper wijzigt in het overzicht.

Ordersoorten

In het nieuwe Verkooporder-venster kun je, als je een nieuwe order aanmaakt, kiezen uit SO (Verkooporder), CS (Contante Verkoop), IN (Factuur), QT (Offerte) en op basis daarvan eigen ordersoorten.

Project

Projecten en projecttaken worden nu ondersteund in de nieuwe Verkooporder API

Markering voor inkooporder

In de API van de nieuwe verkooporderservice zijn de velden 'Bron Inkooporder', 'Crediteur' en 'Crediteurprijs' toegevoegd in GET-, POST- en PATCH-bewerkingen.

 

Verbeterde schermen en rapporten om sneller te werken

Wij willen een snel en schaalbaar ERP-platform bouwen. We blijven de prestaties in Visma.net verbeteren om jouw productiviteit te verhogen zodat je de concurrentie voor kan blijven.

Nieuw filter in Verkooporders

Er is een nieuw filter toegevoegd aan het lijstvenster Verkooporders en Verkoopfacturen. We tonen standaard de open verkooporders en -facturen om de prestaties te verbeteren. Als je de voltooide en gesloten orders wilt zien, is er een nieuwe optie om deze in de lijst op te nemen.

Sneller laden van verkoopfacturen

Het laden van het venster Verkoopfacturen is ook verbeterd. Soms bevatten grote facturen meerdere pagina’s met regels. Het laden van het scherm en het navigeren naar de volgende pagina gaat nu 20% sneller dan voorheen.

Een nieuwe verbeterde versie van het Overzicht crediteurhistorie

Er is een nieuw overzicht crediteurhistorie die het bestaande rapport vervangt. Dit nieuwe rapport is 90% sneller dan het oude. 

Verbeterde prestaties bij het vrijgeven van crediteurdocumenten

Documenten in het venster Documenten crediteuren vrijgeven worden nu direct verwerkt, ongeveer 60% sneller dan voorheen.  

Snellere verwerking van inkooporders

Het verwerken van regels in het venster Inkooporders aanmaken is verbeterd. Het gaat nu 50% sneller dan voorheen. 

Het laden van bankgegevens is verbeterd

Het venster Grootboekkaart is gewijzigd. Het berekenen van het begin- en eindsaldo van elke regel gebeurde voorheen automatisch, maar dit verslechterde de prestaties enorm. Daarom laadt het scherm de gegevens nu zonder de berekeningen. Je kunt snel de volledige informatie krijgen door de optie ‘Begin- en eindsaldo weergeven’ te markeren.

 

Algemene updates die in augustus zijn gedaan om de prestaties te verbeteren: 

Snellere CPU

Zoals je weet is Visma.net ERP toegankelijk als cloudservice. De software draait op servers die continu worden onderhouden en geoptimaliseerd. Deze maand hebben we de hardware een paar upgrades gegeven: nieuwe, snellere CPU's en een grotere bandbreedte in de productie.

Exporteren naar Excel 

We verbeteren ook de prestaties van het exporteren van gegevens naar Excel. We hebben de eerste versie met verbeteringen nu beschikbaar gemaakt. 

En verder?

We willen dat onze partners en eindgebruikers geleidelijke maar significante verbeteringen ervaren. Stukje bij beetje bouwen we aan een toekomstbestendige oplossing die snel genoeg is, ook voor grotere en complexere klanten. We blijven Visma.net verbeteren om de prestaties en de gebruikersproductiviteit te verhogen.

 

Ook ontwikkelen we de nieuwe Verkooporderservice verder om de oude te vervangen. We richten ons eerst op het vervangen van functionaliteit die door velen wordt gebruikt. De volgende stap is dat we verzendingen rechtstreeks vanuit de verkooporderservice kunnen aanmaken. Binnenkort is het mogelijk om een verkooporder van begin tot eind te plaatsen in de nieuwe service.

 

Onze ontwikkelteams werken samen met AI- en machine learning-experts bij Visma om gebieden te verkennen waar innovaties nuttig kunnen zijn. Eén groep ontwikkelt een nieuw voorspelbaar proces voor het aanvullen van voorraden. Een andere groep onderzoekt de mogelijkheden om afwijkingen in het grootboek op te sporen.

 

Bekijk eerdere updates

Zomerupdate Visma.net

Nieuw in april: verhoog je productiviteit

 

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van verbeteringen en handige updates? Door je te abonneren op de nieuwsrubriek van de community ontvang je bij nieuw geplaatste berichten een e-mailbericht.