Mijn Communities
Help

Verhuizing naar nieuw datacentrum Azure

door sanderdercksen (Bijgewerkt ‎24-10-2023 09:25 door sanderdercksen VISMA )

azure-cloud.png

[Update 24-10-2023] Het probleem is gevonden en de aanpassingen laten een positief effect zien (zie status). 

[Update 24-10-2023] Helaas opnieuw problemen met de performance en/of het openen van Visma.net. Er wordt een oplossing gezocht (zie status)

[Update 23-10-2023] De oorzaak van het probleem is opgelost (meer informatie op status).

[Update 23-10-2023] Opstarten Visma.net geeft voor sommige gebruikers een probleem of kan erg traag zijn (volg status voor meer informatie)

 

Vorig jaar hebben we de verhuizing van Visma.net ERP naar een andere datacenterleverancier aangekondigd. Deze verhuizing heeft uiteindelijk meer tijd in beslag genomen dan oorspronkelijk gepland. We zijn dan ook verheugd om aan te kondigen dat de definitieve verhuizing zal plaatsvinden tijdens het weekend van 20-22 oktober. Gedurende deze verhuizing zullen we alle gegevens van Visma.net ERP verplaatsen van het Amazon Data Center (regio AWS Stockholm) naar Microsoft Azure West Europe (Nederland).

Tijdens de verhuizing is het helaas niet mogelijk om Visma.net ERP te gebruiken, vanaf vrijdagnacht tot en met zondagavond.

 

Updates met betrekking tot het geplande onderhoudsvenster en de tijdschema's zullen binnenkort worden aangekondigd op status.visma.com.

 

Aanvullende informatie en antwoorden op veelgestelde vragen zullen we continue bijwerken in dit bericht. 

 

Let op:

  • IP-adressen van Visma.net ERP zullen na de verhuizing wijzigen. Dit kan mogelijk impact hebben bij gebruik van (s)ftp koppelingen. Nieuw IP-adres Azure: 20.229.18.193
  • Automatiseringsagenda's zullen gedurende de verhuizing (vrijdagnacht-zondagavond) niet worden uitgevoerd. Zodra Visma.net weer actief is zullen de geplande automatiseringsagenda's alsnog worden uitgevoerd.
  • Integraties via de API zullen gedurende de verhuizing niet functioneren. Deze integraties moeten na het onderhoud opnieuw worden uitgevoerd. Neem eventueel contact op met de integratiepartner om de beste werkwijze hiervoor te bespreken. 
  • Onestop reporting; mogelijk is de synchronisatie met OneStop Reporting niet uitgevoerd zondagnacht.  Indien nodig is het mogelijk deze handmatig alsnog uit te voeren. Volg hiervoor de stappen uit dit bericht
  • Mailserver verhuist niet mee naar Azure. Er zijn daardoor geen aanpassingen nodig in de mailconfiguratie. 

 

 

11 Opmerkingen
Arie van der Wal
CONTRIBUTOR ***
door Arie van der Wal

Gaaf!

Tomas Vaal
CONTRIBUTOR *
door Tomas Vaal

Leuk! Betreft dit het datacenter in Middenmeer? Verwachten jullie een beter snelheid na de verhuizing?

 

door Petra de Mol - eServiceware

We hebben onze klanten gemaild en daar komen vragen uit terug, kan jij me helpen met de antwoorden?

 

1. Onze klant is open op zaterdag 21 oktober. De data hiervan wordt via een automatiseringsagenda in de nacht verwerkt tot verkooporders en facturen in Visma.net . Loopt dit door ten tijde van de verplaatsing?

2. Een andere klant heeft webshops waarvan de orders via een API koppeling deze worden dan aangemaakt in Visma.net. Wat gebeurt hiermee tijdens de verhuizing? Is de verwachting dat de orders die ten tijde van de verhuizing geplaatst worden ook in Visma terecht komen?

3. Krijgt de omgeving een nieuwe IP adres ? De IT afdeling heeft dit nieuwe IP adres nodig voor een juiste werking van de e-mailaccounts die gebruik worden om mails te versturen vanuit Visma.


door Petra de Mol - eServiceware

dank je wel Sander voor de extra info en antwoorden. we gaan as week een herhaal mailing doen. 

FB Skal Biocontrole
CONTRIBUTOR *
door FB Skal Biocontrole

Moet de firewall ook aangepast worden met genoemde ip-adres om de API's te kunnen gebruiken richting https://integrarion.visma.net? URL's voor de API's gaan dus niet wijzigen?

Mireille van der Heiden
CONTRIBUTOR ***
door Mireille van der Heiden

Wat is het huidige IP adres?

Wie is onze (Marente) implementatie partner die meer begeleiding kan geven?

 

door Jacob van Deutekom

@Mireille van der Heiden Wij, Visma, zijn zelf implementatiepartner voor Marente. Ik zorg dat iemand contact met je opneemt.

door sanderdercksen

@FB Skal Biocontrole de url's voor de API blijven hetzelfde. Naar mijn weten is het niet nodig om IP-adressen in de firewall aan te passen tbv de API. Hebben jullie in de huidige configuratie wel moeten doen?

door sanderdercksen

@Mireille van der Heiden het huidige IP-adres van Amazon is 13.48.238.246 en 13.48.223.202 

Andre Thelen
CONTRIBUTOR *
door Andre Thelen

Ondanks diverse meldingen/mail betreffende de afronding komen wij op dit moment niet in Visma.net ERP Financials

door sanderdercksen

@Andre Thelen klopt, helaas is vanochtend een probleem geconstateerd. Onderstaand statusbericht geeft een actuele status en tussentijds meldingen inzake de voortgang: https://status.visma.com/incidents/m72jjnbt3qjp