Mijn Communities
Help

Visma.net update 8.12

door sanderdercksen (Bijgewerkt ‎06-08-2019 15:09 door sanderdercksen VISMA )

Op 6 april wordt de update naar Visma.net versie 8.12 uitgevoerd. De werkzaamheden vinden plaats vanaf zaterdag 18:00 uur en zullen naar verwachting in die nacht ook worden afgerond, eventueel met een uitloop naar zondag(ochtend). Dit kan betekenen dat er een onderbreking van de dienstverlening plaatsvindt. Houdt hier rekening mee in het gebruik van het systeem. Ons advies is om het systeem op dat moment niet te gebruiken en geplande werkzaamheden uit te stellen.

 

Met de update naar versie 8.12 zijn opnieuw een aantal verbeteringen in het bankproces uitgevoerd.

  1. Geen vooruitbetalingen aan crediteuren aanmaken (venster Voorkeuren bank/kas);
  2. Documenten automatisch laden (venster Voorkeuren bank/kas);
  3. Matchen en Verwerken van afschriftregels op basis van een selectie (venster Afschriftregels verwerken).

Voorkeuren Bank_Kas2.png

1. Geen vooruitbetalingen aan crediteuren aanmaken

Door deze optie te markeren is het niet meer mogelijk een afschriftregel te verwerken met een onverwerkt saldo voor de module Crediteuren. De afschriftregel kan pas verwerkt worden wanneer een of meerdere facturen zijn gekoppeld aan de afschriftregel, zodat het onverwerkt saldo gelijk is aan 0,00

Wanneer deze optie niet is gemarkeerd (standaard gedrag) zal bij een onverwerkt saldo een crediteurbetaling van het type Vooruitbetaling worden aangemaakt bij het verwerken van de afschriftregels. Achteraf kan dan een of meerdere facturen worden afgeletterd in deze (open) crediteurbetaling. 

2. Documenten automatisch laden

Deze optie bepaalt of en op welke manier automatisch facturen worden gekoppeld aan een afschriftregel. Deze optie is alleen van toepassing voor afschriftregels waarbij geen factuurnummer herkend is en waarvoor geen unieke factuur is gevonden wanneer de debiteur/crediteur is herkend op basis van IBAN. In dat geval is het nog mogelijk om automatisch facturen te koppelen afhankelijk van de gekozen instellingen:

  • Uitgeschakeld; tijdens het matchen worden facturen niet automatisch gekoppeld
  • Eerst documenten met dezelfde bedragen, daarna alle documenten; ongeacht de vervaldatum zal eerst een factuur gematcht worden met precies hetzelfde bedrag als de factuur. Bij geen match op hetzelfde bedrag zullen facturen worden gekoppeld op volgorde van ouderdom tot het bedrag van de afschriftregel is bereikt.
  • Document met precies bedrag; alleen wanneer een factuur is gevonden met precies het bedrag van de afschriftregel zal deze worden gekoppeld

Het automatisch laden van documenten kan alleen toegepast worden wanneer een debiteur of crediteur is herkend op basis van IBAN. De optie Debiteuren/crediteuren herkennen op basis van IBAN in het venster Voorkeuren bank/kas moet daarvoor gemarkeerd zijn.  

 

   Voorkeuren Bank_Kas.png

3. Matchen en verwerken met selectie

In het venster Afschriftregels verwerken is het nu mogelijk om het automatisch matchen en verwerken van afschriftregels uit te voeren voor een selectie van afschriftregels. 

Door in het venster een selectie te maken via de filter knop of rechtstreeks op een kolom kan het aantal afschriftregels beperkt worden. Wanneer vervolgens de knop Matchen ofVerwerken wordt gekozen, zal dit alleen uitgevoerd worden op de afschriftregels binnen deze selectie.

 

2019-04-04 10_27_52-Afschriftregels verwerken.png

3 Opmerkingen
door Michiel Broek - Arch-IT

Kleine maar erg fijne verbeteringen!

door Petra de Mol - eServiceware

Multi select bij bankafschriften is prettig, dank

Stan van Laanen
CONTRIBUTOR **
door Stan van Laanen

Inderdaad fijne verbeteringen, en gefilterde verwerking opent de weg naar automation op de bankverwerking!