Mijn Communities
Help

Hoe maak ik gebruik van de nieuwe Rabobank-bankkoppeling voor mijn klanten?

door Michaela koper (Bijgewerkt ‎12-05-2022 15:42 door Michaela koper VISMA )

Heeft u al een actieve bankkoppeling voor de Rabobank met Visma eAccounting voor u en uw klanten? Dan heeft u waarschijnlijk al bericht ontvangen van de Rabobank dat u voor 1 juli 2022 gebruik moet gaan maken van de nieuwe Rabobank-bankkoppeling omdat de oude bestaande koppeling komt te vervallen. Deze nieuwe koppeling voldoet aan de PSD2-richtlijnen. Hiermee worden uw banktransacties nu meerdere keren per dag ingelezen. Dit was met de oude bankkoppeling niet mogelijk. Daarbij is de nieuwe bankkoppeling ook geschikt voor andere zakelijke producten van de Rabobank naast de RIB Pro-omgeving.

 

Visma eAccounting biedt u de mogelijkheid om gebruik te maken van de nieuwe Rabobank-bankkoppeling. Gebruik voor meer informatie over het overstappen ons stappenplan.

Heeft u een samenwerking via Advisor met een klant met een Rabobank-koppeling in Visma eAccounting met de uitvoeringen Starter of Factureren? Voer dan het stappenplan samen met uw klant uit want die hebben zelf geen toegang tot dat deel van de administratie.

Nu met Premium Rabo is het ook mogelijk om Rabobank rekeningen zonder zakelijk/business rekeningen aan te sluiten!
 
Support-portal
Speciaal voor accountants- en administratiekantoren is een support-portal beschikbaar.  Mocht u vragen hebben voor het eAccounting Accountancyteam dien dan uw verzoek via de portal in en volg het verloop van het ticket online. Klik eenmalig  de volgende link aan en vindt in het vervolg onder home.visma.com uw nieuwe tegel!
Support portal.png

 

4 Opmerkingen
marzena17
CONTRIBUTOR **
door marzena17

kunnen we nu al de nieuwe koppeling in gaan stellen ?

 

en kan met elke rabobank prive rekening nu ook al automatisch inlezen?

 

mvg

Marzena

 

door Michaela koper

Goedemiddag Marzena,

 

Jazeker kan je dat nu al doen, graag zelfs! Het moet voor 1 juli 2022 geregeld zijn. Voor het omzetten kan je het stappenplan volgen, eerst nieuwe aanzetten en vervolgens de oude uit, dan mis je geen banktransacties!

En ja je kunt als het goed is ook een niet zakelijke Rabobank rekening koppelen met de nieuwe Rabobank koppeling.

Patrick_72
CONTRIBUTOR **
door Patrick_72

Hallo,

 

Moet de oude koppeling eerst worden verbroken. Na het inloggen met de Rabo app zijn de bankrekeningen zichtbaar maar die kunnen niet geselecteerd worden.

 

door Michaela koper

Goedemiddag Patrick,

 

Nadat je de nieuwe koppeling hebt aangeschakeld volgens het stappenplan punt 1 en 2 moet je vervolgens de stappen bij stap 3 volgen om de oude inderdaad te ontkoppelen:

Stap 3: Een huidige bankkoppeling ontkoppelen 

  1. Log in bij de bank en klik linksboven op het tabblad Service
  2. Klik op Betaal- en spaarrekeningen en vervolgens op ‘Boekhoudkoppeling beheren
  3. Selecteer bij Boekhoudpakket de optie Visma Software
  4. Klik op de knop Alles ontkoppelen en vervolgens op OK bij de vraag of je het zeker weet
  5. Vervolgens onderteken je dit met de signeercode van de Rabo Scanner of de Rabo App
  6. De rekening is nu ontkoppeld
  7. Je ontvangt een e-mail van de bank dat de ontkoppeling van een rekening heeft plaatsgevonden

Na het afmelden van de oude koppeling ontvang je e-mail waarin wordt aangegeven dat er geen geregistreerde actieve rekeningen meer zijn. Deze e-mail heeft betrekking op de oude koppeling. De nieuwe koppeling is actief.