Mine produkter
Hjælp

Vigtigt: Midlertidig ændring i udbetaling af feriepenge

af Isabella (Opdateret ‎10-09-2021 17:02 af Anja Bogaerdt VISMA )

Lønart 4790, som normalt anvendes til udbetaling af feriepenge fra feriekort, der administreres af arbejdsgiver, kan pt. ikke anvendes i september måned. Det arbejder vi på at løse.

 

 

Sådan udbetaler du lige nu feriepenge fra Feriekort 

Skal du udbetale feriepenge fra Feriekort til en medarbejder, efter vi er gået ind i det nye ferieår 1. september 2021? Så skal du, indtil løsningen kommer i en af de kommende september releases, gøre følgende:

 

  1. Udbetale feriepengene på variabel lønart 1171 typisk til finanskunder og 1181 til Standard kunder. Efter releasen kan beløbet trækkes tilbage på samme lønart og udbetales på lønart 4790 igen.
  2. Alternativt kan lønart 4790 oprettes med en dato i august og udbetales i en supplerende lønkørsel til august.

 

Vi forventer, at lønart 4790 vil virke igen inden den 17. september. Du kan holde dig opdateret i vores kommende release-dokumenter.

 

4 Kommentarer
Susanne2505
CHAMPION *
af Susanne2505

Kan vi forvente at at løsningen kommer inden vi skal kører løn sidst i september mdr ?

 

 

 

KarinaJ
CONTRIBUTOR *
af KarinaJ

Når man bruger lønart 1171 til udbetaling af feriepenge, kan vi se at der bruges skattefradrag på udbetalingen af feriepengene. Hvordan skal vi forholde os til det ? 

Isabella
VISMA
af Isabella

Hej @Susanne2505 


Jeg forstår godt, du ønsker en status på lønart 4790 – og den har vi netop selv lige fået. Vi forventer, at den er klar til brug igen i løbet af næste uge.

 

Mange hilsner

Isabella

Isabella
VISMA
af Isabella

Hej @KarinaJ 

 

Jeg er desværre ikke lønspecialist. Men har efterspurgt et svar til dit spørgsmål fra en af vores lønspecialister, der skriver følgende " Hvis det skal være helt rigtigt, så skal man ikke bruge skattefradrag på feriepenge i ny ferielov. Så enten skal fradraget korrigeres i lønart 8251 eller bare lade den køre sådan denne gang, da det ubrugte fradrag ikke bliver flyttet til næste løn. Medarbejderen får det retur i sin årsopgørelse. "

 

Jeg håber, svaret kan bruges.

 

Mange hilsner
Isabella

Du mangler at tilføje dine favoritområder. Dem kan du let tilføje ved at trykke på knappen "Administrer Mine områder" herunder.