Mina produkter
Hjälp

Nu finns nya uppdaterade anställningsavtal i TransPA!

av Olof From (Uppdaterad ‎24-04-2023 12:12 av Olof From VISMA )

Uppdatering 2023-04-18

Sedan versionssläppet 16 februari har vi fått tillbaks värdefulla reflektioner från er kunder. Vi har samlat in detaljer som behöver justeras i de nya anställningskontrakten för att de ska bli helt korrekta. En ny version har släppts 18 april.

 

En sista detalj med saknad bock som rör heltidsanställda återstår för oss. Det är denna bock "heltid normalt i genomsnitt 40 tim per helgfri vecka (morsv 38,25 tim per vecka)" som ej är ifylld som standard, när du väljer heltidsanställning. Vi strävar nu efter att lösa den sista detaljen, så ett sista versionssläpp återstår innan vi är helt i mål.

Notera denna detalj alltså, den får ni i nuläget klicka i själv.

 
 

OlofFrom_2-1682327124842.png

 

 

 

2023-02-16 

 

Vi har idag precis släppt ut nya, förbättrade anställningsavtal i TransPA.

 

  • De stora förändringarna är att vi nu har adderat en extra sida 3 för flera av våra avtalsområden, "Information till arbetstagaren vid anställningens ingående eller ändring av anställningsvillkor".  Behovet har uppkommit i och med ändringarna i LAS som trädde i kraft den 1 oktober 2022.
  • Vi har nu också bättre stöd för att definera visstidsanställningar som tillkommit.
  • Istället for att producera ett anställningsavtal i Wordformat, så är formatet nu istället pdf. En stor fördel med pdf är att du både kan läsa och redigera fälten direkt i webbläsaren. Ni har många redigerbara fält och kan göra dokumentet helt färdigt innan ni sparar och laddar ner det.
7 Kommentarer
Nyman
CONTRIBUTOR *
av Nyman

Transpa är förinställd på ett visst arbetstidsmått. Det vill inte jag. Vi vill kryssa i arbetstidsmåttet själva 🙂

Mvh Johan TNÅ

Eeriika
CONTRIBUTOR *
av Eeriika (Uppdaterad ‎21-02-2023 08:28 av Eeriika )

Hej, jag tänker att jag hade velat kunna lägga till namnförtydligande. Kan man kanske göra det till ett redigerbart fält?

Liselotte Carlsson
CONTRIBUTOR ***
av Liselotte Carlsson

Hej

Skulle vilja ha namnet på den som skriver kontraktet färdigskrivet alt att man kan skriva in det själv.

 

Mvh Liselotte 

Olof From
VISMA
av Olof From

Roligt att ni ger feedback på våra nya anställningskontrakt, tack för synpunkter! Vi kommer granska och värdera den feedback som nu kommer till oss och kan komma att vässa detaljer som ni pekar på. Låt oss återkomma om vilka delar vi väljer att gå vidare med 😊

Carina Davidsson
CONTRIBUTOR *
av Carina Davidsson

Hej,

När man gör anställningsbevis på Extra vid behov blir "Heltid" ikryssat per automatik på anställningsbeviset. Det kan bli väldigt tokigt om man missar att ta bort krysset. Vore bra om det justeras. 

Olof From
VISMA
av Olof From

Hej Carina

 

Tack för din synpunkt. Detta har vi fått till oss via andra kanaler och vi avser att komma med en förändring som gör att den rutan ej är ibockad som standard för visstidsanställda som inte förväntas arbeta fullt arbetstidsmått med 40h/veckan. Kan inte säga precis när detta kommer ske, men håll gärna utkik här i flödet 

susanne6609
CONTRIBUTOR *
av susanne6609

Hej!

När vi kryssar i kollektivavtal som tillämpas, så sätts det även ett kryss i rutan Varje vecka på raden för Lön utbetalas.

Tacksam om ni kan kolla på detta och justera. Vi betalar alltid ut lönen månadsvis.

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här