Mina produkter
Hjälp

Fakturainboxen - skapa leverantörsfaktura innehållande en rad per momssats (ver 8.0)

av Anders X Nilsson (Uppdaterad ‎07-02-2022 11:15 av Anders X Nilsson VISMA )

En leverantörsfaktura kan innehålla många rader, till och med flera hundra. Detta kan vara vanligt exempelvis gällande fakturor från teleoperatörer. Exemplet nedan är från en levarantörsfaktura som innehåller 205 rader. När denna importeras in i Visma.net skapas 205 rader på leverantörsfakturan.

Detta är ofta onödigt och kan skapa prestandaproblem.

 

DetailLine.png

 

Nu finns en inställning som ger möjlighet att skapa sammanslagna rader. Denna kan aktiveras på leverantören/leverantörsklassen. Aktiveras denna på en leverantör, så när fakturan kommer till Fakturainboxen, har endast en artikelrad per momssats skapats.

 

Leverantor_momssats.png

 

Alla 205 rader i fakturan har 25% moms.

 

fakturadetaljer.png

 

Visma.net slår samman alla de 205 raderna från originalfakturan till en rad och sätter det sammanlagda beloppet av alla rader på denna rad med korrekt momskod. 

 

levfaktura_enrad.png

 

Aktiveras inställningen så skapas lika många rader som det finns olika momssatser på originalfakturan.

Momsbeloppet på originalfakturan jämförs med det beräknade momsbeloppet på leverantörsfakturan. En eventuell differens hamnar som öresavrundning. Överskrids inställningen för öresavrundning i fältet Avrundningsgräns, under Meny > Redovisning > (Egenskaper) Redovisning, får leverantörsfakturan status Parkerad med ett felmeddelande.

 

Notera! Inställningarna Matcha lagervara under fakturaimport och Skapa fakturor med en egen rad för varje momssats inte fungerar tillsammans. Endast en av dessa kan vara aktiv.

 

Lev_installning.png

 

 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här