Mina produkter
Hjälp

Ny sökfunktionalitet i Visma.net-fönster (Ver. 9.64)

av Christian Sandell

I den senaste versionen av Visma.net ERP har det kommit en snabbare och mer användarvänlig sökfunktionalitet i alla listfönster. Denna funktionalitet ersätter det tidigare sökfältet som fanns i det övre högra hörnet. 

 

ChristianSandell_0-1695216608619.png

 

Man söker nu per kolumn i listvyerna. I de vita kolumnerna kan man skriva in den exakta söktermen för att visa resultat som innehåller detta exakta värde. 

ChristianSandell_3-1695217209508.png

 

 

När man klickar på de grå kolumnerna kan man som tidigare filtrera i kolumnfiltrets popup.

ChristianSandell_1-1695217154095.png

 

ChristianSandell_2-1695217160393.png

Det går att förfina sökningen genom att fortsätta söka i nästa kolumn. Man kan söka och filtrera i så många kolumner man behöver för att bara visa de resultat man vill se.

 

22 Kommentarer
OscarW
CONTRIBUTOR ***
av OscarW

Hur gör man för att få tillbaka den gamla sökfunktionen, som söker igenom samtliga fält?

Lars Ståhl
CONTRIBUTOR ***
av Lars Ståhl

Hej,

Jag vill ha tillbaka den gamla rutan. Extremt mycket mer användarvänlig. Detta nya kanske belastar systemet mindre och är snabbare, men användaren tappar den tiden direkt vid letande av rätt kolumn.

Om Visma behöver snabba upp detta så föreslår jag att användaren själv får gå in och sätta de kolumner som ska sökas igenom via egna inställningar. Då får man balans mellan användarvänlighet och snabbhet.

Om det tvunget ska vara kvar så kan ni väl iaf snygga till det. Ser ut som det kommer från Win 3.1...

David Burge
CONTRIBUTOR ***
av David Burge

Fruktansvärt dåligt lösning utav er. Ni tar bort en otroligt välfungerande funktion, och försämrar användarvänligheten av systemet oerhört.

 

Fick tips av Cecilia Tallner, att söka i huvudfönstret, men den söker ju inte alls i något av Transaktionsraderna (dvs där artiklar, benämningar osv kopplas mot fakturor/ inköpsorder eller sales order.

 

Vad är er tanke och hur har detta förankrats mot era användare? 

Magnus Bergström
CONTRIBUTOR **
av Magnus Bergström

"Funktionen" Har ju hela tiden funnits där i de grå fälten med fler val men nu har ni istället gjort den synligare men tagit bort en annan väl fungerande funktion som varit snabb, enkel och med andra ord användarvänlig.

ellamonthan
PARTNER
av ellamonthan

Hej, håller med ovan. 

Funktionen har funnit förut i kolumnerna. Nu har ni flyttat ut de samt tagit bort sökrutan som var väldigt användbar på många sätt. Vi vill gärna ha tillbaka den gamla sökrutan. 

MVH 

Ella

Hebe79
CONTRIBUTOR ***
av Hebe79

Skulle gärna vilja veta vart det här låg i förslagslådan/förbättringar?

Gamla sökfunktionen var mycket smidigare. Denna sökfunktion fanns redan om man klickar på fältet. En kombination kanske vore något?

 

Det finns oerhört mycket annat att förbättra än sökfunktionen som faktiskt fungerat bra i Visma. 

 

Förslag till Visma! Varför inte sätta ihop ett team från exempelvis 10 olika kunder som dagligen arbetar med ungefär samma funktioner i Visma där man lämnar synpunkter till förbättringar.

 

Jag tror att många skulle vilja vara med och bidra till ett effektivare och med användarvänligare funktioner som gör att systemet är roligare att arbeta i vilket samtidigt bygger ett mervärde för Visma.

Karin Angerstig
CONTRIBUTOR ***
av Karin Angerstig

Hej - jag håller med,

 

Ta tillbaka sökrutan. Kolla med oss användare vad som önskas innan ni ändrar nåt.

 

Kanske satsa lite på prestandan istället 🙂

SvP
CONTRIBUTOR ***
av SvP

Mycket sämre att det är på det här sättet. Det borde åtminstone gå att ha det gamla alternativet som möjlighet istället för att hux flux ta bort det helt och hållet. 

Kristofer_
CHAMPION ***
av Kristofer_

Hur kan detta marknadsföras som ny funktionalitet? Det ni gjort är att ta bort en jättebra funktion och ersätta med något mycket sämre - som dessutom redan fanns där tidigare om man klickade på kolumnen.

Joakim Lindgren
CONTRIBUTOR *
av Joakim Lindgren

Håller med övriga. Denna uppdatering blev tyvärr en klar försämring.

Paul M
CONTRIBUTOR **
av Paul M

Håller med här också! Detta var en försämring och har svårt att tro att många användare har saknad denna ny funktion?

TOLEKA Jonas
CONTRIBUTOR ***
av TOLEKA Jonas

Finns det någon inställning för att få tillbaka den gamla sökfunktionen?

 

Emelie
CONTRIBUTOR *
av Emelie

Denna funktionen försämrade sökfunktionen, vänligen ändra tillbaka till den gamla. 

Starless Aeon
CONTRIBUTOR ***
av Starless Aeon

@Christian SandellJag håller inte med övriga användare om att det är en försämring, hos oss har utlåtandena hittills bara varit positiva (sett till hur vi jobbar).

Men, däremot hade varit mycket bra om det fanns ett alternativ under de generella förfrågningarna att lägga till detta sökfält om man önskar. Det har absolut ett tydligt användningsområde.

Delicious
CONTRIBUTOR ***
av Delicious

Skulle detta vara en bra lösning?? Går ju inte söka när man är osäker på tex ett kundnamn eller leverantörsnamn!!!

Hoppas VERKLIGEN ni tar tillbaka gamla sökfältet eller ändrar så man kan söka på alla tecken och inte att det skall vara i exakt rätt namnordning!

Christer Rexstrand
CONTRIBUTOR *
av Christer Rexstrand

Det är pinsamt att läsa att den nya sökfunktionen är mer användarvänlig och snabbare. Om ni hade varit ärliga så hade ni skrivit att vi har nu uppdaterat sökfunktionen och den är nu mycket långsammare och vi bryr oss inte om er användare. Ta tillbaka den gamla sökfunktionen och lyssna på era kunder.

Karin Angerstig
CONTRIBUTOR ***
av Karin Angerstig

Jag håller med. Hur svårt kan det vara!

 

Jag tror aldrig ni har fått så många klagomål på någon och ändå tycker ni att vi ska tycka att det är OK.

 

Hallå där - lyssna nån gång!!

OscarW
CONTRIBUTOR ***
av OscarW

Jag tycker att det sorgligaste i den här situationen är tystnaden - det skulle åtminstone kännas bättre om kritiken bemöttes, snarare än att försöka lägga locket på.

av Christian Sandell

Först och främst, tack för den feedback ni givit oss här på Community. Vi beklagar om ni upplever att den nya sökfunktionaliteten inte motsvarar era förväntningar.

 

Vi förstår frustrationen som kan uppstå när vi ersätter befintlig funktionalitet med ny. Som vi tidigare kommunicerat har vi stort fokus på att förbättra prestandan i Visma.net ERP.  Den gamla sökfunktionaliteten var mycket resurskrävande vilket påverkade andra användare i Visma.net ERP. Den nya söken frigör resurser (prestanda) som tidigare allokerades till sökningen.


Det som sker nu är att vi går genom den feedback vi har fått hittills och undersöker vidare med vårt utvecklingsteam, men vi ser ett behov av att strukturera feedbacken och har skapat ett formulär som vi skulle uppskatta om du fyllde i.

Joakim Lindgren
CONTRIBUTOR *
av Joakim Lindgren

Om vi inte får tillbaka sökrutan som söker i alla fält så måste vi i alla fall få samma sökfunktion i de kolumnspecifika sökrutorna som det var i den.  

Jens Skoog
CONTRIBUTOR ***
av Jens Skoog

Håller verkligen med tidigare kommentarer. Denna förändring är INTE användarvänlig och jag / vi "önskar" att få tillbaka gamla sökfunktionen omgående !!!

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här