Mine områder
Hjelp

Endrer midlertidige regler for egenmelding

av Monica Bremtun-Olaussen - (Oppdatert ‎08-06-2021 13:57 av Monica Bremtun-Olaussen - VISMA )

Vi gjør oppmerksom på at dette er en eldre artikkel.

 

I forbindelse med covid-19-pandemien, så ble det innført midlertidige regler for egenmelding som skulle dempe arbeidspresset hos primærhelsetjenesten. Disse midlertidige endringene opphører 1. juni 2020.

 

De midlertidige endringene som gjaldt egenmelding innebar at arbeidstakeren fikk rett til å bruke egenmelding for opptil 16 kalenderdager fra første fraværsdag, og at arbeidstaker kunne benytte egenmelding når man hadde arbeidet hos arbeidsgiveren i minst fire uker.

 

De midlertidig endringene gjaldt fra 16. mars 2020, og gjelder til og med 31. mai 2020. Dette betyr at fra og med 1. juni 2020 gjelder igjen de ordinære reglene for egenmelding. Det vil si at arbeidsgiver da kan kreve legeerklæring som dokumentasjon på sykefravær fra fjerde dag, og at arbeidstaker fra samme dato må ha arbeidet hos arbeidsgiver i minst to måneder for å kunne bruke egenmelding. Dette gjelder også ved corona-relatert fravær.

2 Kommentarer
Cecilie Willard
CHAMPION *
av Cecilie Willard

Hei,

Endrer arbeidsgiverperioden seg også tilbake til 16 dager, eller fortsetter den å være 3 dager for Covid-19 relatert sykefravær?

Aud Helen Uglemsmo
CONTRIBUTOR ***
av Aud Helen Uglemsmo

Den er fortsatt på 3 dager for Covid-19 relatert fravær

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"