Mine områder
Hjelp

Kantinen er stengt eller ansatt har hjemmekontor

av Ivar Grøndahl1 (Oppdatert ‎08-06-2021 13:45 av Monica Bremtun-Olaussen - VISMA )

Vi gjør oppmerksom på at dette er en eldre artikkel.

 

Generelt om bedriftskantine
Arbeidsgivers subsidiering av kantinekostnader anses som et skattefritt velferdstiltak når de ansattes egenbetaling dekker arbeidsgivers selvkost for råvarene. Der fordelen er beskjeden fordi den f eks bare består i oppskåret brød og pålegg uten særlige kostnader til tilberedning, anses dette også som et skattefritt velferdstiltak når ansattes egenbetaling dekker minst 50 % av arbeidsgivers selvkost for råvarene.

 

Arbeidsgivers dekning av kostnader til frukt, juice, melk, kaffe, te eller lignende er et
velferdstiltak som anses rimelig.

 

Hva skjer når ansatte har hjemmekontor på grunn av smittefare?
Hvis arbeidsgiver dekker kostnader til lunsj til ansatte som har hjemmekontor, vil dette ikke falle inn under skattefri subsidiering av kantinekostnader. Dekning av slike kostnader vil da være skattepliktig fordel.

 

Hva skjer når kantinen er stengt på grunn av smittefare? 
Når ansatte arbeider på kontoret, men bedriftskantinen er stengt, og arbeidsgiver refunderer kostnader til lunsj, vil dette være skattepliktig fordel for de ansatte.

 

Hvis arbeidsgiver bestiller mat og får dette levert på arbeidsplassen, vil dette også være en skattepliktig fordel for de ansatte. Dekkes kostnadene til innkjøp av selve maten via egenbetaling fra arbeidstakerne, vil dette være en skattefri ordning. Kostnader til transport mm kan da dekkes skattefritt av arbeidsgiver.

 

Når arbeidstaker arbeider på kontoret minst 10 timer sammenhengende, kan
arbeidsgiver trekkfritt dekke faktiske kostnader til overtidsmat inntil kr 200. Beløpsgrensen er den samme uavhengig av om arbeidsgiver kjøper inn måltidet og tilbyr det som en naturalytelse, eller om ansatte selv kjøper inn måltidet og får det refundert av arbeidsgiver mot dokumentasjon.

 

4 Kommentarer
Per Hox
CONTRIBUTOR **
av Per Hox

Da er vel heller ikke dekning av kaffe, te eller lignende til ansatte i hjemmekontor trekkfritt?

av Ivar Grøndahl1

@Per Hox Det stemmer, kaffe, te eller lignende betalt av arbeidsgiver på hjemmekontor anses som en skattepliktig fordel. 

Enel051
CHAMPION ***
av Enel051

Kan ikke dette gis som "gave"? ref nye regler ove gave-ordnining og skatteplikt.

av Ivar Grøndahl1

@Per Hox  Ja, det stemmer. Alle skattepliktige naturalytelser kan gis som gave......benytter da av "potten på" 5 000 kroner.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"