Mine områder
Hjelp

Verifisering av nye firma i Autoinvoice

av Kristina Talleraas (Oppdatert ‎13-10-2022 11:47 av Henk Hesseling VISMA )

Fra 1. juli har PEPPOL stilt strengere krav til verifisering av firma som skal sende og motta fakturaer elektronisk. Dette for å øke sikkerheten og begrense muligheten for kriminell aktivitet, f.eks. utsendelse av svindelfakturaer. 

 

Derfor kreves det nå en elektronisk signering ved opprettelse av nytt firma i Autoinvoice før noen tjenester for mottak og sending kan aktiveres og benyttes. Selve opprettelsen av nytt firma foregår slik som før knyttet opp mot våre ERP-system. Når firma er opprettet, må man logge inn i Autoinvoice, enten via Autoinvoiceportalen, Visma.net Autoivoice, eller andre Autoinvoice interfaces.

 

Autoinvoice_Visma_Sign2.PNG

Slik ser det ut i Autoinvoiceportalen når du har opprettet nytt firma, enten fra direkte i portalen eller fra våre ERP-system. 

 

Autoinvoice_Visma.net_Sign.PNG

For våre kunder som ikke benytter Autoinvoiceportalen, men administrerer Autoinvoice direkte i Visma.net, slik som Visma.net ERP (Financials), vil denne boksen bli synlig når du går inn på firmaet i Visma.net Autoinvoice med rollen Autoinvoice Administrator. 

Samme bilde er også tilgjengelig i andre interface-løsninger som ligger embedded i våre ERP-system.

 

Skriv så inn e-postadresse til personen som skal verifisere selskapet. Vedkommende vil da få en e-post med et dokument som må signeres elektronisk fra Visma Sign. I dokumentet finner du vilkår for signeringen og våre generelle bruksvilkår for tjenesten. 

 

Autoinvoice_epost_vismasign.PNG

Slik ser e-posten fra oss ut som inneholder dokumentet som må signeres.

 

Signering_elektronisk.PNG

Du kan signere med BankID, eller benytte noen av de andre metodene som vises her.

 

Når denne er ferdig signert, anses firmaet som verifisert og alle ønskede tjenester kan aktiveres!

 

NB! Firma som allerede er opprettet i Autoinvoice før 1. juli vil ikke påvirkes av det nye signeringskravet, dette gjelder kun helt nye firma.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"