Mine områder
Hjelp

Ny løsning for regnskapsgodkjente betalinger er klar hos Sparebank 1

av Ramon H. Iversen (Oppdatert ‎27-11-2020 10:25 av Ramon H. Iversen VISMA )

Nylig informerte vi om at vi snart var klare med løsning for regnskapsgodkjenning av betalinger (RgB) sammen med Sparebank 1, samt at vi manglet en egenskap i Visma.net AutoPay for å aktivere dette. Denne egenskapen er nå implementert og klar for bruk.

 

Denne artikkelen tar for seg hva som må forberedes både ovenfor Sparebank 1 og i forhold til oppsett i økonomisystemet, samt i henholdsvis Visma AutoPay 3 og Visma.net AutoPay.

 

Hva innebærer dette i praksis og hva må forberedes?

Dette innebærer at nye avtaler vil kreve identifisering av godkjenningsbruker i Visma.net AutoPay, og at gamle avtaler i enten Visma AutoPay3 eller Visma.net AutoPay må flyttes over til ny løsning.

Dersom man ikke har flyttet gamle avtaler over på ny løsningen innen 1. desember 2020, vil Sparebank 1 kreve ettergodkjenning i nettbank.

 

I tillegg må man sørge for at godkjenner i Visma.net AutoPay har nødvendig fullmakt i bank til å belaste kontoer tilknyttet avtalen. Etter at fullmakt er tildelt, må aktuell bruker logge inn én gang i nettbank bedrift for å bli registrert/legitimert i bankens systemer.

 

Eksisterende Visma.net AutoPay-avtaler

Er avtalen satt opp mot en av Sparebank 1 bankene er bankavtale OK og man må påse at riktig egenskap (*) for regnskapsgodkjente betaling er satt på avtalen i Visma.net AutoPay (dvs. ta bort hake hvis du ønsker RgB). Dette valget vil kun bli tilgjengelig på avtaler satt opp direkte mot bank.

 

Er avtalen i Visma.net AutoPay satt opp med bank: "Evry (gammelt format)" må bankavtale konverteres til korrekt format hos Sparebank 1, og ny avtale registreres manuelt i Visma.net AutoPay. Husk først å deaktivere eksisterende avtale. Denne gruppen vil bli kontaktet av Sparebank 1 for nærmere avklaring.

 

Eksisterende Visma AutoPay-avtaler (AutoPay3) og Dir.rem avtaler

Den nye løsningen for regnskapsgodkjente betalinger (RgB) vil ikke bli mulig på disse avtalene. Avtaler satt opp mot Evry i AutoPay 3 vil få ettergodkjenning i nettbank fra og med 1. desember 2020. Dir.rem avtaler i Sparebank 1 via Nets vil ikke kunne benyttes fra og med 1. desember 2020.

 

Visma AutoPay-avtaler (AutoPay 3)

For slike avtaler må man sørge for at godkjenner i Visma.net AutoPay har fullmakt til konto i bankens nettbank. Disse avtalene må deretter registreres i Visma.net AutoPay og samtidig påse at riktig egenskap (*) for regnskapsgodkjente betaling er satt på avtalen i Visma.net AutoPay (dvs. ta bort hake hvis du ønsker RgB). 

 

I tillegg må Sparebank 1 sørge for at avtalen er satt opp på riktig format. Sparebank 1 har nå satt opp ISO-tjenester (korrekt format) på alle eksisterende avtaler.

 

Dette betyr at alle med eksisterende avtaler (EVRY gammelt format/AutoPay 3) nå kan sette opp og ta i bruk avtale i Visma.net AutoPay uten nærmere kontakt med bank.

 

Dir.rem avtaler

For slike avtaler må man sørge for at godkjenner i Visma.net AutoPay har fullmakt til konto i bankens nettbank. I tillegg må man bestille helt ny regnskapsgodkjent betalingsløsning hos Sparebank 1 som registreres i Visma.net AutoPay. Dir.rem avtaler i Sparebank 1 via Nets vil ikke kunne benyttes fra og med 1. desember 2020.

 

Ved behov for ny avtale om regnskapsgodkjente betalinger som nevnt ovenfor, kan disse bestilles som beskrevet i denne artikkelen: Sparebank 1

 

Følgende må være på plass før ny avtale i Visma.net AutoPay kan registreres:

  • Klient/selskap må være opprettet i Visma.net AutoPay
  • Tjenesten Visma.net AutoPay må være aktivert på alle klienter/selskap

Les mer om hvordan dette gjøres på Visma Community for enkeltselskap eller flere selskap samtidig.
Se denne artikkelen: Oppstart Visma.net AutoPay med Visma Business


Alternativ til å manuelt opprette bankpartner og KID-oppsett, når tidligere AutoPay 3-avtaler
eksisterer (ref. pkt. 2 og 3 i avsnitt Oppsett Visma Business i artikkelen det henvises til ovenfor), kan
man i stedet benytte en veiviser man finner i Visma AutoPay 3. Beskrivelse av veiviser finnes i Visma
Community i denne artikkelen: Veiviser AutoPay3 v 3.3.13

 

(*) Ny egenskap på avtalen i Visma.net AutoPay

Den nye egenskapen er omtalt i følgende brukertips og brukes til å velge om man ønsker regnskapsgodkjente betalinger (ta bort hake), eller ettergodkjenning i nettbank (sett på hake).

 

2020-11-26_07-51-19.jpg

 

Hva med fremmedmerket konto?

Ikke mulig med regnskapsgodkjente betalinger på fremmedmerkede kontoer.

 

Er du et regnskapsbyrå?

For regnskapsbyrå ber vi at dere sørge for å ha nødvendige fullmakter i bank for de som skal godkjenne betalinger i Visma.net AutoPay. Viser her til artikkel hos Sparebank 1.

 

Her finnes det 3 ulike varianter for regnskapsgodkjenning (RgB):

  • Byrå har egen nettbankavtale i Sparebank 1 der dere legger de klientene dere har mottatt fullmakt fra inn i eget nettbankabonnement for enklere administrasjon av disse klient/konto fullmaktene.
  • Klienten gir byrået tilgang til klientens nettbank.
  • Klienten administrerer og godkjenner alt selv i Visma.net AutoPay.

Mulighet for ettergodkjenning i nettbank for klient vil fremdeles fungere dersom klient ønsker dette.

 

Kontaktinformasjon hos Sparebank 1

Ved spørsmål rundt konvertering eller opprettelse av nye avtaler, kontakt din aktuelle Sparebank 1 bank:

5 Kommentarer
Anders Berdahl
CONTRIBUTOR **
av Anders Berdahl

Noe nytt her?

Helen_Bråstein
PARTNER
av Helen_Bråstein

Ser det har kommet et nytt valg på betalingsavtalen - Approve in internet bank.
Er det dette parameter som må settes ref info i artikkel:

"(*) Ny egenskap på avtalen i Visma.net AutoPay

Denne egenskapen er enda ikke på plass i Visma.net AutoPay og vi vil oppdatere denne artikkelen med skjermbilder og veiledning så snart denne er releaset. Håper å lansere denne i uke 46.)"

av Ramon H. Iversen

Ja vi jobber for fullt med å få denne egenskapen på plass, men trenger å gjøre en liten justering før vi oppdaterer artikkelen med ny info. Takk for at dere er tålmodig.

Siri Rypdal Nilssen
CHAMPION ***
av Siri Rypdal Nilssen

Vi har benyttet Autopay i noen år og er kunde i Sparebank1. Fra 01.12. må vi ettergodkjenne Autopay i nettbanken.

 

Jeg leser: "Fra og med 01.12.2020 vil egenskapen for Rgb settes som standard på alle avtaler for Sparebank 1-avtaler av Visma, ønskes ettergodkjenning må man inn på avtalen og sette på hake for dette. " Jeg tolker dette som at vi i vår avtale har hake for ettergodkjenning. 

Problemet er at når jeg ser i avtalen så har vi ikke linjen med Ny egenskap på avtalen i Visma.net AutoPay, og kan fjerne haken for ettergodkjenning.

Hvordan kan vi ordne dette?

 

Gunn Herstad
VISMA
av Gunn Herstad (Oppdatert ‎09-12-2020 07:35 av Gunn Herstad VISMA )

@Siri Rypdal Nilssen Sjekk at avtalen er satt opp mot bank, ikke mot Evry gammelt format. Dersom dette ikke er årsaken ber jeg om at du oppretter en supportsak.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"